Hur du åtgärdar D3dx9_37.dll hittades inte eller saknas fel

D3dx9_37.dll-problem orsakas på ett eller annat sätt av ett enda problem - ett problem av något slag med Microsoft DirectX.

D3dx9_37.dll-filen är en av många liknande filer som ingår i DirectX-programvarusamlingen. Eftersom DirectX används av de flesta Windows-baserade spel och avancerade grafikprogram visas d3dx9_37.dll-fel vanligtvis bara när du använder dessa program.

Något av Microsofts operativsystem sedan Windows 98 kan påverkas av d3dx9_37.dll och andra DirectX-problem. Detta inkluderar Windows 10, Windows 8, Windows 7, Windows Vista, Windows XP och Windows 2000.


D3dx9_37.dll-fel

D3dx9_37.dll-fel kan dyka upp på din dator på flera sätt. Många av de vanligaste d3dx9_37.dll-felmeddelandena listas här:

 • D3DX9_37.DLL hittades inte
 • D3dx9_37.dll hittades inte. Ominstallering kan hjälpa till att åtgärda detta
 • Filen d3dx9_37.dll hittades inte
 • Filen d3dx9_37.dll saknas
 • D3DX9_37.DLL saknas. Byt ut D3DX9_37.DLL och försök igen

Felmeddelandet d3dx9_37.dll kan gälla alla program som använder Microsoft DirectX, men det ses oftast i videospel, som när spelet startades först.

I icke-spelprogram kan ett d3dx9_37.dll-fel visas innan vissa avancerade grafikfunktioner i programmet används eller när programmet startar först.

Några vanliga program och spel som har varit kända för att generera d3dx9_37.dll-fel inkluderar ipanels, GRID, Utherverse, Hard to be a God och mer.

Hur du åtgärdar D3dx9_37.dll fel

Ladda inte under några omständigheter ner d3dx9_37.dll DLL-filen individuellt från någon DLL-nedladdningssida. "Det finns flera olika skäl att ladda ner DLL-filer från dessa platser är aldrig en bra idé. Om du redan har laddat ner d3dx9_37.dll från en av dessa DLL-nedladdningssidor, ta bort den från var du än lägger den och fortsätt med följande steg.


 1. Starta om din dator om du inte har gjort det ännu. D3dx9_37.dll-felet kan vara ett engångsproblem och en enkel omstart kan rensa upp det helt.

 2. Installera den senaste versionen av Microsoft DirectX. Uppgradering till den senaste versionen av DirectX fixar ofta ett fel d3dx9_37.dll.

  Microsoft släpper ofta uppdateringar till DirectX utan att uppdatera versionsnumret eller bokstaven, så se till att installera den senaste versionen även om din version är tekniskt densamma.

  Samma DirectX-installationsprogram fungerar med alla versioner av Windows inklusive Windows 10, 8, 7, Vista och XP. Det ersätter alla saknade DirectX 11-, DirectX 10- eller DirectX 9-filer.

 3. Förutsatt att den senaste DirectX-versionen från Microsoft inte fixar d3dx9_37.dll-felet du får, leta efter ett DirectX-installationsprogram på ditt spel eller applikations-CD eller DVD. Vanligtvis, om ett spel eller annat program använder DirectX, kommer programutvecklarna att inkludera en kopia av DirectX på installationsskivan.

  Ibland, men inte ofta, passar DirectX-versionen på skivan bättre för programmet än den senaste versionen som finns online.

 4. Avinstallera spelet eller programvaran och installera om det igen. Något kan ha hänt med filerna i programmet som interagerar med d3dx9_37.dll och en ominstallation kan ta hand om problemet.

 5. Återställ filen d3dx9_37.dll från det senaste DirectX-paketet. Om stegen ovan inte har fungerat för att lösa ditt d3dx9_37.dll-fel, försök att extrahera d3dx9_37.dll-filen separat från DirectX-paketet.


 6. Uppdatera drivrutinerna för ditt grafikkort. Även om det inte är den vanligaste lösningen kan det i vissa situationer korrigera detta DirectX-problem att uppdatera drivrutinerna för grafikkortet på din dator.


Lämna en kommentar