Hur du åtgärdar Npptools.dll hittades inte eller saknas fel

Npptools.dll-fel orsakas av situationer som leder till borttagning eller korruption av npptools DLL-fil.

I vissa fall kan npptools.dll-fel indikera ett registerproblem, ett problem med virus eller skadlig kod eller till och med ett maskinvarufel.

Felmeddelandet npptools.dll visas troligtvis bara i Windows XP och äldre versioner av Windows, men det kan gälla alla program eller system som använder filen i Microsofts andra operativsystem, inklusive Windows 10, Windows 8, Windows 7 och Windows Vista.


Npptools.dll-fel

Det finns flera olika sätt som npptools.dll-fel kan visas på din dator. Här är några av de vanligaste sätten att du kan se npptools.dll-fel.

 • Npptools.dll hittades inte
 • Det här programmet kunde inte startas eftersom npptools.dll inte hittades. Problemet kan åtgärdas genom att ominstallera programmet
 • Kan inte hitta [PATH] npptools.dll
 • Filen npptools.dll saknas
 • Det går inte att starta [APPLICATION]. En nödvändig komponent saknas: npptools.dll. Installera [APPLICATION] igen

Npptools.dll felmeddelanden kan visas när du använder eller installerar vissa program, när Windows startar eller stängs av, eller kanske till och med under en Windows-installation.

Sammanhanget med npptools.dll-felet är en viktig information som kommer att vara till hjälp när du löser problemet.

Hur du åtgärdar Npptools.dll fel

Ladda inte ner npptools.dll från en "DLL-nedladdningswebbplats". Det finns många anledningar till att det är en dålig idé att ladda ner en DLL-fil. Om du behöver en kopia av npptools.dll är det bäst att få den från sin ursprungliga, legitima källa.

Starta Windows i felsäkert läge för att slutföra något av följande steg om du inte kan komma åt Windows normalt på grund av npptools.dll-felet.

 1. Återställ npptools.dll från papperskorgen. Den enklaste möjliga orsaken till en "saknad" npptools.dll-fil är att du felaktigt har tagit bort den.

  Om du misstänker att du av misstag har raderat npptools.dll men du redan har tömt papperskorgen kan du kanske återställa npptools.dll med ett gratis filåterställningsprogram.

  Återställa en raderad kopia av npptools.dll med ett filåterställningsprogram är en smart idé bara om du är säker på att du själv har tagit bort filen och att den fungerade ordentligt innan du gjorde det.

 2. Kör en virus / malware-genomsökning av hela ditt system. Vissa npptools.dll-fel kan relateras till ett virus eller annan infektion med skadlig kod på din dator som har skadat DLL-filen. Det är till och med möjligt att npptools.dll-felet som du ser är relaterat till ett fientligt program som maskerar sig som filen.

 3. Installera om programmet som använder filen npptools.dll. Om npptools.dll DLL-felet uppstår när du använder ett visst program bör filen ominstalleras om.

  Vissa WinPcap-användare har sett detta DLL-fel fixat efter att ha installerat om programmet, så du kan försöka först om felet på något sätt är relaterat till ett program som är beroende av WinPcap.

  Gör ditt bästa för att slutföra det här steget. Ominstallation av programmet som tillhandahåller npptools.dll-filen, om möjligt, är en trolig lösning på detta DLL-fel.

 4. Använd Systemåterställning för att ångra senaste systemändringar. Om du misstänker att npptools.dll-felet orsakades av en ändring av en viktig fil eller konfiguration kan en systemåterställning lösa problemet.

 5. Uppdatera drivrutinerna för hårdvaruenheter som kan vara relaterade till npptools.dll. Om du till exempel får ett felmeddelande "Filen npptools.dll saknas" när du spelar ett 3D-videospel, försök att uppdatera drivrutinerna för ditt grafikkort.

  Filen npptools.dll kanske eller inte är relaterad till grafikkort - detta var bara ett exempel. Nyckeln här är att ägna stor uppmärksamhet åt felets sammanhang och felsöka därefter.

 6. Rulla tillbaka en drivrutin till en tidigare installerad version om npptools.dll-fel började efter uppdatering av en viss hårdvaruenhets drivrutin.

 7. Installera alla tillgängliga Windows-uppdateringar. Många servicepaket och andra korrigeringar ersätter eller uppdaterar några av de hundratals Microsoft-distribuerade DLL-filerna på din dator. Medan npptools.dll-filen inte tillhandahålls av Microsoft, kan den bero på en av dessa uppdateringar för att fungera korrekt.

 8. Testa ditt minne och testa sedan hårddisken. Jag har lämnat majoriteten av felsökning av maskinvara till det sista steget, men datorns minne och hårddisk är lätta att testa och är de mest troliga komponenterna som kan orsaka npptools.dll-fel när de misslyckas.

  Om hårdvaran misslyckas med några av dina tester, byt ut minnet eller byt ut hårddisken så snart som möjligt.

 9. Reparera din installation av Windows. Om de enskilda npptools.dll-felsökningsråden ovan inte lyckas bör en återställning eller reparationsinstallation återställas till alla Windows DLL-filer till deras fungerande versioner.

 10. Använd en gratis registerrensare för att reparera npptools.dll-relaterade problem i registret. Ett gratis registerrensare kan hjälpa till genom att ta bort ogiltiga npptools.dll registerposter som kan orsaka DLL-felet.

  Vi rekommenderar sällan användning av registerrensare. De ingår som ett alternativ här som ett "sista utväg" -försök innan det destruktiva steget kommer nästa.

 11. Utför en ren installation av Windows. En ren installation av Windows raderar allt från hårddisken och installerar en ny kopia av Windows. Om inget av stegen ovan korrigerar npptools.dll-felet bör detta vara din nästa åtgärd.

  All information på hårddisken raderas under en ren installation. Se till att du har gjort bästa möjliga försök att åtgärda npptools.dll-felet med ett felsökningssteg före det här.

 12. Felsök ett maskinvaruproblem om några npptools.dll-fel kvarstår. Efter en ren installation av Windows kan ditt DLL-problem bara vara relaterat till maskinvaran.


Lämna en kommentar