Hur du åtgärdar Dnssd.dll saknas eller hittades inte fel

Dnssd.dll-fel orsakas av situationer som leder till borttagning eller korruption av dnssd DLL-filen.

I vissa fall kan dnssd.dll-fel indikera ett registerproblem, ett problem med virus eller skadlig kod eller till och med ett maskinvarufel.

Det finns flera olika sätt som dnssd.dll-fel kan visas på din dator. Här är några av de vanligaste sätten som du kan se dnssd.dll-fel:

Dnssd.dll hittades inte
Det här programmet kunde inte startas eftersom dnssd.dll inte hittades. Problemet kan åtgärdas om du installerar om programmet igen.
Kan inte hitta [PATH] dnssd.dll
Filen dnssd.dll saknas.
Det går inte att starta [APPLICATION]. En nödvändig komponent saknas: dnssd.dll. Installera [APPLICATION] igen.

Sammanhanget med dnssd.dll-felet är en viktig information som kan vara till hjälp när du löser problemet.

Dnssd.dll är en fil som används av Apple-programvara som Bonjour, så felmeddelanden uppstår oftast när du använder eller installerar Apple-program, men kan också ses när Windows startar först.

Eftersom Apple-produkter använder dnssd.dll lagras den i mappen% programfiles% iTunes.

Felmeddelandet dnssd.dll kan också gälla för andra program eller system som kan använda filen i något av Microsofts operativsystem inklusive Windows 10, Windows 8, Windows 7, Windows Vista, Windows XP och Windows 2000.


Hur du åtgärdar Dnssd.dll fel

Ladda inte ner dnssd.dll från en webbplats för "DLL-nedladdning". Det finns många anledningar till att det är en dålig idé att ladda ner en DLL-fil. Om du behöver en kopia av dnssd.dll är det bäst att få den från sin ursprungliga, legitima källa.

Starta Windows i felsäkert läge för att slutföra något av följande steg om du inte kan komma åt Windows normalt på grund av dnssd.dll-felet.


 1. Återställ dnssd.dll från papperskorgen. Den enklaste möjliga orsaken till en "saknad" dnssd.dll-fil är att du felaktigt har tagit bort den.

  • Om du misstänker att du av misstag har raderat dnssd.dll men redan har tömt papperskorgen kan du kanske återställa dnssd.dll med ett gratis filåterställningsprogram.

  Återställa en borttagen kopia av dnssd.dll med ett filåterställningsprogram är en smart idé bara om du är säker på att du har raderat filen själv och att den fungerade ordentligt innan du gjorde det.


 2. Kör en virus / malware-genomsökning av hela ditt system. Vissa dnssd.dll-fel kan relateras till ett virus eller annan infektion med skadlig kod på din dator som har skadat DLL-filen. Det är till och med möjligt att dnssd.dll-felet du ser är relaterat till ett fientligt program som maskerar sig som filen.

 3. Installera om programmet som använder dnssd.dll-filen. Om DLL-felet dnssd.dll inträffar när du använder ett visst program bör filen ominstalleras om.

  • Avinstallera till exempel helt och installera om iTunes om du ser felet dnssd.dll där.
  • Ett undantag som vissa användare har haft problem med är om du ser dnssd.dll-felet efter installation av Apples AirPort-verktyg. Det programmet kräver Bonjour och kan kasta dnssd.dll-felet (och referens APAgent.exe) om du inte har det installerat. Så i det här fallet vill du installera Bonjour och inte installera om AirPort-verktyget.

  Gör ditt bästa för att slutföra det här steget. Ominstallation av programmet som tillhandahåller dnssd.dll-filen, om möjligt, är en trolig lösning på detta DLL-fel.

  Alternativt, om du säkert vet att du inte kommer att använda något annat Apple-program förutom, säg iTunes, kan du avinstallera alla Apple-produkter du har för närvarande och sedan installera om precis det du behöver. Att göra det bör rensa dnssd DLL-felet.

 4. Använd Systemåterställning för att ångra senaste systemändringar. Om du misstänker att dnssd.dll-felet orsakades av en ändring av en viktig fil eller konfiguration kan en systemåterställning lösa problemet.


 5. Uppdatera drivrutinerna för hårdvaruenheter som kan vara relaterade till dnssd.dll. Om du till exempel får ett felmeddelande "Filen dnssd.dll saknas" när du spelar ett 3D-videospel, försök att uppdatera drivrutinerna för ditt grafikkort.

  Filen dnssd.dll kanske eller inte är relaterad till grafikkort - det här var bara ett exempel. Nyckeln här är att ägna stor uppmärksamhet åt felets sammanhang och felsöka därefter.


 6. Rulla tillbaka en drivrutin till en tidigare installerad version om dnssd.dll-fel började efter uppdatering av en viss hårdvaruenhets drivrutin.


 7. Testa ditt minne och testa sedan hårddisken. Jag har lämnat majoriteten av felsökning av maskinvara till det sista steget, men datorns minne och hårddisk är lätta att testa och är de mest troliga komponenterna som kan orsaka dnssd.dll-fel när de misslyckas.

  • Om hårdvaran misslyckas med några av dina tester, byt ut minnet eller byt ut hårddisken så snart som möjligt.
 8. Reparera din installation av Windows. Om de enskilda dnssd.dll-felsökningsråden ovan inte lyckas, bör en startreparation eller reparationsinstallation återställa alla Windows DLL-filer till deras fungerande versioner.

 9. Använd en gratis registerrensare för att reparera dnssd.dll-relaterade problem i registret. Ett gratis registerrensare kan hjälpa till genom att ta bort ogiltiga dnssd.dll registerposter som kan orsaka DLL-felet.


 10. Utför en ren installation av Windows. En ren installation av Windows raderar allt från hårddisken och installerar en ny kopia av Windows. Om inget av stegen ovan korrigerar dnssd.dll-felet bör detta vara din nästa åtgärd.

  All information på hårddisken raderas under en ren installation. Se till att du har gjort bästa möjliga försök att åtgärda dnssd.dll-felet med hjälp av ett felsökningssteg före det här.


 11. Felsök ett maskinvaruproblem om några dnssd.dll-fel kvarstår. Efter en ren installation av Windows kan ditt DLL-problem bara vara relaterat till maskinvaran.

Lämna en kommentar