Hur du åtgärdar Dwmapi.dll saknas eller hittades inte fel

Dwmapi.dll-fel orsakas av situationer som leder till borttagning eller korruption av dwmapi DLL-filen.

Dwmapi.dll-filen är associerad med Microsofts Desktop Window Manager.

I vissa fall kan dwmapi.dll-fel indikera ett registerproblem, ett problem med virus eller skadlig kod eller till och med ett maskinvarufel.

Det finns flera olika sätt som dwmapi.dll-fel kan visas på din dator. Här är några av de vanligaste sätten som du kan se dwmapi.dll-fel:

Dwmapi.dll hittades inte
Det här programmet kunde inte startas eftersom dwmapi.dll inte hittades. Problemet kan åtgärdas om du installerar om programmet igen.
Kan inte hitta [PATH] dwmapi.dll
Filen dwmapi.dll saknas.
Det går inte att starta [APPLICATION]. En nödvändig komponent saknas: dwmapi.dll. Installera [APPLICATION] igen.

Dwmapi.dll felmeddelanden kan visas när du använder eller installerar vissa program när Windows startar eller stängs av eller till och med under en Windows-installation.

Sammanhanget med dwmapi.dll-felet är en viktig information som kommer att vara till hjälp när du löser problemet.

Felmeddelandet dwmapi.dll kan gälla för alla program eller system som kan använda filen i något av Microsofts operativsystem inklusive Windows 10, Windows 8, Windows 7, Windows Vista, Windows XP och Windows 2000.


Hur du åtgärdar Dwmapi.dll fel

Ladda inte ner dwmapi.dll från en "DLL-nedladdningswebbplats". Det finns många anledningar till att det är en dålig idé att ladda ner en DLL-fil. Om du behöver en kopia av dwmapi.dll är det bäst att få den från sin ursprungliga, legitima källa.

Starta Windows i felsäkert läge för att slutföra något av följande steg om du inte kan komma åt Windows normalt på grund av dwmapi.dll-felet.

 1. Återställ dwmapi.dll från papperskorgen. Den enklaste möjliga orsaken till en "saknad" dwmapi.dll-fil är att du felaktigt har tagit bort den.

  Om du misstänker att du av misstag har raderat dwmapi.dll men du redan har tömt papperskorgen kan du kanske återställa dwmapi.dll med ett gratis filåterställningsprogram.

  Återställa en borttagen kopia av dwmapi.dll med ett filåterställningsprogram är en smart idé bara om du är säker på att du har tagit bort filen själv och att den fungerade ordentligt innan du gjorde det.

 2. Kör en virus / malware-genomsökning av hela ditt system. Vissa dwmapi.dll-fel kan relateras till ett virus eller annan infektion med skadlig kod på din dator som har skadat DLL-filen. Det är till och med möjligt att dwmapi.dll-felet som du ser är relaterat till ett fientligt program som maskerar sig som filen.

 3. Kör kommandot sfc / scannow System File Checker för att ersätta en saknad eller korrupt kopia av dwmapi.dll-filen. Eftersom denna DLL-fil tillhandahålls av Microsoft bör systemfilskontrollverktyget återställa den.

 4. Installera alla tillgängliga Windows-uppdateringar. Många servicepaket och andra korrigeringar ersätter eller uppdaterar några av de hundratals Microsoft-distribuerade DLL-filerna på din dator. Dwmapi.dll-filen kan ingå i en av dessa uppdateringar.

 5. Använd Systemåterställning för att ångra senaste systemändringar. Om du misstänker att dwmapi.dll-felet orsakades av en ändring av en viktig fil eller konfiguration kan en systemåterställning lösa problemet.

 6. Installera om programmet som använder dwmapi.dll-filen. Om DLL-felet dwmapi.dll uppstår när du använder ett visst program bör ominstallering av programmet få det att associeras med dwmapi.dll-filen.

 7. Kopiera dwmapi.dll-filen från en säkerhetskopieringsmapp. Windows bör ha en säkerhetskopia av dwmapi.dll i minst en mapp eller två om du använder en 64-bitarsversion av Windows:

  % windir% WinSxS amd64 ... dwmapi.dll kan kopieras till% windir% System32 .

  % windir% WinSxS x86 ... dwmapi.dll kan kopieras till% windir% SysWOW64 .

  Ett super enkelt sätt att hitta en annan kopia av dwmapi.dll är att söka i hela din dator efter filen. Du bör hitta dessa platser ovan; kopiera bara filen ur mappen du ser ovan och klistra in den i den andra mappen ovan som är korrelerad med den första mappen.

 8. Uppdatera drivrutinerna för hårdvaruenheter som kan vara relaterade till dwmapi.dll. Om du till exempel får ett felmeddelande "Filen dwmapi.dll saknas" när du spelar ett 3D-videospel, försök att uppdatera drivrutinerna för ditt grafikkort.

  Filen dwmapi.dll kan eller inte är relaterad till grafikkort - det här var bara ett exempel. Nyckeln här är att ägna stor uppmärksamhet åt felets sammanhang och felsöka därefter.

 9. Rulla tillbaka en drivrutin till en tidigare installerad version om dwmapi.dll-fel började efter uppdatering av en viss hårdvaruenhets drivrutin.

 10. Reparera din installation av Windows. Om enskilda dwmapi.dll-felsökningsråd ovan inte lyckas bör en reparations- eller reparationsinstallation för start återställa alla Windows DLL-filer till deras fungerande versioner.

 11. Använd en gratis registerrensare för att reparera dwmapi.dll-relaterade problem i registret. Ett gratis registerrensare kan kanske hjälpa till att ta bort ogiltiga dwmapi.dll registerposter som kan orsaka DLL-felet.

  Vi rekommenderar sällan användning av registerrensare. Vi har inkluderat alternativet här som ett "sista utväg" -försök innan det destruktiva steget kommer nästa.

 12. Utför en ren installation av Windows. En ren installation av Windows raderar allt från hårddisken och installerar en ny kopia av Windows. Om inget av stegen ovan korrigerar dwmapi.dll-felet bör detta vara din nästa åtgärd.

All information på din hårddisk raderas under en ren installation. Se till att du har gjort bästa möjliga försök att åtgärda dwmapi.dll-felet med hjälp av ett felsökningssteg före det här.

Lämna en kommentar