Hur du åtgärdar Dinput8.dll fel som saknas eller inte hittades

Dinput8.dll-problem orsakas på ett eller annat sätt av ett problem med Microsoft DirectX.

Dinput8.dll-filen är en av många filer som finns i DirectX-programvarusamlingen. Eftersom DirectX används av de flesta Windows-baserade spel och avancerade grafikprogram, visas vanligtvis bara dinput8.dll-fel när du använder dessa program.

Något av Microsofts operativsystem sedan Windows 98 kan påverkas av dinput8.dll och andra DirectX-problem. Detta inkluderar Windows 10, Windows 8, Windows 7, Windows Vista, Windows XP och Windows 2000.


Dinput8.dll-fel

Det finns flera sätt som dinput8.dll-fel kan visas på din dator. Flera av de vanligaste specifika dinput8.dll-felmeddelandena listas nedan:

 • Filen dinput8.dll saknas
 • Dinput8.DLL hittades inte
 • Filen dinput8.dll hittades inte
 • Dinput8.dll hittades inte. Ominstallering kan hjälpa till att åtgärda detta.

Dinput8.dll-felmeddelandet kan gälla för alla program som använder Microsoft DirectX, men dessa DLL-meddelanden är oftast associerade med videospel.

Hur du åtgärdar dinput8.dll fel

Ladda inte ner DLL-filen dinput8.dll individuellt från någon "DLL-nedladdningssida." Det finns ett antal utmärkta skäl att ladda ner DLL-filer från dessa webbplatser är aldrig en bra idé. Om du redan har laddat ner dinput8.dll från en av dessa DLL-nedladdningssidor tar du bort den från var du än lägger den och fortsätter med dessa steg.


 1. Starta om din dator om du inte redan har gjort det. Dinput8.dll-felet kan vara ett fel och en enkel omstart kan rensa upp det helt.

 2. Installera den senaste versionen av Microsoft DirectX. Chansen är stor att uppgradering till den senaste versionen av DirectX fixar dinput8.dll-felet som inte hittades.

  Microsoft släpper ofta uppdateringar till DirectX utan att uppdatera versionsnummer eller bokstav, så se till att installera den senaste versionen även om din version är tekniskt densamma.

  Windows 7, 8, 10, Vista, XP, etc. stöds alla av samma DirectX installationspaket. Den installerar alla DirectX 11-, DirectX 10- eller DirectX 9-filer som behövs och stöds i den versionen av Windows.

 3. Förutsatt att den senaste DirectX-versionen från Microsoft inte fixar dinput8.dll-felet du får, leta efter ett DirectX-installationsprogram på ditt spel eller din applikations-CD eller DVD.

  Vanligtvis, om ett spel eller annat program använder DirectX, kommer programutvecklarna att inkludera en kopia av DirectX på installationsskivan.

  Ibland, men inte ofta, passar DirectX-versionen på skivan bättre för programmet än den senaste versionen som finns online.

 4. Avinstallera spelet eller programvaran och installera om det igen. Något kan ha hänt med programfilerna som fungerar med dinput8.dll och en ominstallation kan göra tricket.


 5. Återställ dinput8.dll-filen från det senaste DirectX-programvarupaketet. Om ovanstående felsökningssteg inte har fungerat för att lösa ditt dinput8.dll-fel, försök att extrahera dinput8.dll individuellt från det nedladdningsbara paketet från DirectX.


 6. Uppdatera drivrutinerna för ditt grafikkort. Även om det inte är den vanligaste lösningen kan det i vissa situationer korrigera detta DirectX-problem att uppdatera drivrutinerna för grafikkortet på din dator.


Lämna en kommentar