Hur du åtgärdar D3dx9_31.dll saknas eller hittades inte fel

Alla d3dx9_31.dll-problem orsakas på ett eller annat sätt av ett enda problem: ett problem med Microsoft DirectX.

Filen d3dx9_31.dll är en av många filer som ingår i DirectX-programvarusamlingen. Eftersom DirectX används av de flesta Windows-baserade spel och andra avancerade grafikprogram, visas d3dx9_31.dll-fel vanligtvis bara när du använder dessa program.

Något av Microsofts operativsystem sedan Windows 98 kan påverkas av d3dx9_31.dll och andra DirectX-problem. Detta inkluderar Windows 10, Windows 8, Windows 7, Windows Vista, Windows XP och Windows 2000.


D3dx9_31.dll-fel

Det finns ett antal olika fel som involverar d3dx9_31.dll, varav något kan dyka upp på din dator. Det här är bara några av de vanligaste DLL-felmeddelandena du kan stöta på:

 • D3DX9_31.DLL hittades inte
 • D3dx9_31.dll hittades inte. Ominstallering kan hjälpa till att åtgärda detta
 • Filen d3dx9_31.dll hittades inte
 • Filen d3dx9_31.dll saknas
 • D3DX9_31.DLL saknas. Byt ut D3DX9_31.DLL och försök igen
 • Komponent d3dx9_31.dll saknas
 • Det här programmet kunde inte startas eftersom d3dx9_31.dll inte kunde hittas

Det är viktigt att förstå sammanhanget under vilket d3dx9_31.dll-felet uppstår för att korrekt fixa det. Du vill till exempel inte felsöka ett saknat DLL-fel för ett videospel om ditt fel är relaterat till ett grafikredigeringsprogram.

Felmeddelandet d3dx9_31.dll kan gälla alla program som använder Microsoft DirectX, men det är oftast videospel och det visas vanligtvis när spelet startas. I icke-spelapplikationer kan ett d3dx9_31.dll-fel visas när programmet startar eller innan grafikfunktioner i programmet används.

Några vanliga spel och andra program som har varit kända för att generera d3dx9_31.dll-fel inkluderar Tom Clancy's Rainbow Six, Battlestations: Midway, Vanguard: Saga of Heroes, Supreme Commander, Star Wolves 2, NeonDS (en Nintendo DS-emulator), Autodesk Inventor Professional , Hospital Tycoon, Spider-Man 3, Halo 2, Transformers och mer.

Hur du åtgärdar D3dx9_31.dll fel

Ladda inte under några omständigheter DLL-filen d3dx9_31.dll individuellt från någon DLL-nedladdningssida. Det finns ett antal olika anledningar till att nedladdning av DLL-filer från dessa webbplatser är en dålig idé.

Om du redan har laddat ner d3dx9_31.dll från en DLL-nedladdningssida tar du bort den från var du än lägger den och fortsätter med följande steg.

 1. Starta om din dator om du inte redan har gjort det.

  D3dx9_31.dll-felet kan vara en engångsfråga och en enkel omstart kan rensa upp det helt. Det är osannolikt att detta kommer att lösa problemet, men omstart är alltid ett bra första steg med nästan alla problem.

 2. Installera den senaste versionen av Microsoft DirectX. Chansen är stor att uppgradering till den senaste versionen av DirectX kommer att fixa felet d3dx9_31.dll hittades inte.

  Microsoft släpper ofta uppdateringar till DirectX utan att uppdatera versionsnumret eller bokstaven, så var noga med att installera den senaste versionen även om din version är tekniskt densamma.

  Samma DirectX-installationsprogram fungerar med alla versioner av Windows inklusive Windows 10, 8, 7, Vista, XP och mer. Den ersätter alla saknade DirectX 11-, DirectX 10- eller DirectX 9-filer.

 3. Förutsatt att den senaste DirectX-versionen från Microsoft inte fixar d3dx9_31.dll-felet du får, leta efter ett DirectX-installationsprogram på ditt spel eller applikations-CD eller DVD. Vanligtvis, om ett spel eller annat program använder DirectX, kommer programutvecklarna att inkludera en kopia av DirectX på installationsskivan.

  Ibland, men inte ofta, passar DirectX-versionen på skivan bättre för programmet än den senaste versionen som finns online.

 4. Avinstallera spelet eller programvaran och installera om det igen. Något kan ha hänt med filerna i programmet som fungerar med d3dx9_31.dll och en ominstallation kan göra tricket.

 5. Återställ d3dx9_31.dll-filen från det senaste DirectX-paketet. Om stegen ovan inte har fungerat för att lösa ditt d3dx9_31.dll-fel, försök att extrahera d3dx9_31.dll-filen separat från DirectX-programvarupaketet.

 6. Uppdatera drivrutinerna för ditt grafikkort. Även om det inte är den vanligaste lösningen kan det i vissa situationer korrigera detta DirectX-problem att uppdatera drivrutinerna för grafikkortet på din dator.


Lämna en kommentar