Hur du åtgärdar D3dx9_41.dll saknas eller hittades inte fel

D3dx9_41.dll-problem orsakas på ett eller annat sätt av ett problem med Microsoft DirectX.

Filen d3dx9_41.dll är en av många filer som ingår i DirectX-programvarusamlingen. Eftersom DirectX används av de flesta Windows-baserade spel och avancerade grafikprogram, visas d3dx9_41.dll-fel vanligtvis bara när du använder dessa program.

Var noga med att inte förväxla med D3dx9_34.dll fel som inte hittats eller saknas och andra extremt liknande fel.

Något av Microsofts operativsystem sedan Windows 98 kan påverkas av d3dx9_41.dll och andra DirectX-problem. Detta inkluderar Windows 10, Windows 8, Windows 7, Windows Vista, Windows XP och Windows 2000.


D3dx9_41.dll-fel

Det finns flera sätt som d3dx9_41.dll-fel kan visas på din dator. Flera av de vanligaste specifika d3dx9_41.dll-felmeddelandena listas nedan:

 • Filen d3dx9_41.dll saknas
 • D3dx9_41.DLL hittades inte
 • Filen d3dx9_41.dll hittades inte
 • D3dx9_41.dll hittades inte. Ominstallering kan hjälpa till att åtgärda detta.

D3dx9_41.dll-fel visas när ett spel eller annat program startas.

Hur du åtgärdar D3dx9_41.dll fel

Ladda inte ner d3dx9_41.dll DLL-filen individuellt från någon "DLL-nedladdningssida." Det finns ett antal utmärkta skäl att ladda ner DLL-filer från dessa webbplatser är aldrig en bra idé. Om du redan har hämtat d3dx9_41.dll från en av dessa DLL-nedladdningssidor tar du bort den från var du än lägger den och fortsätter med dessa steg.

 1. Starta om datorn om du inte har gjort det ännu.

  D3dx9_41.dll-felet kan vara ett fel och en enkel omstart kan rensa upp det helt.

 2. Installera den senaste versionen av Microsoft DirectX. Chansen är stor att uppgradering till den senaste versionen av DirectX kommer att fixa felet d3dx9_41.dll hittades inte.

  Microsoft släpper ofta uppdateringar till DirectX utan att uppdatera versionsnummer eller bokstav, så se till att installera den senaste versionen även om din version är tekniskt densamma.

  Samma DirectX-installationsprogram fungerar med alla versioner av Windows inklusive Windows 7, 8, 10, Vista, XP och mer. Den ersätter alla saknade DirectX 11-, DirectX 10- eller DirectX 9-filer.

 3. Förutsatt att den senaste DirectX-versionen från Microsoft inte fixar d3dx9_41.dll-felet du får, leta efter ett DirectX-installationsprogram på ditt spel eller en applikations-DVD eller CD. Om ett spel eller annat program använder DirectX kommer programutvecklarna vanligtvis att inkludera en kopia av DirectX på installationsskivan.

  Ibland, men inte ofta, passar DirectX-versionen på skivan bättre för programmet än den senaste versionen som finns online.

 4. Avinstallera spelet eller programvaran och installera om det igen. Något kan ha hänt med filerna i programmet som fungerar med d3dx9_41.dll och en ominstallation kan göra tricket.

 5. Återställ filen d3dx9_41.dll från det senaste DirectX-programvarupaketet. Om ovanstående felsökningssteg inte har fungerat för att lösa ditt d3dx9_41.dll-fel, försök att extrahera d3dx9_41.dll individuellt från det nedladdningsbara paketet för DirectX.

 6. Uppdatera drivrutinerna för ditt grafikkort. Även om det inte är den vanligaste lösningen kan det i vissa situationer korrigera detta DirectX-problem att uppdatera drivrutinerna för grafikkortet på din dator.


Lämna en kommentar