Hur du åtgärdar Libmmd.dll saknas eller hittades inte fel

Libmmd.dll-fel orsakas av situationer som leder till att libmmd DLL-filen tas bort eller skadas.

I vissa fall kan libmmd.dll-fel indikera ett registerproblem, ett problem med virus eller skadlig kod eller till och med ett maskinvarufel.

Det finns flera olika sätt som libmmd.dll-fel kan visas på din dator. Här är några av de vanligaste sätten att se libmmd.dll-fel:

Libmmd.dll hittades inte
Det här programmet kunde inte startas eftersom libmmd.dll inte hittades. Problemet kan åtgärdas om du installerar om programmet igen.
Kan inte hitta [PATH] libmmd.dll
Filen libmmd.dll saknas.
Det går inte att starta [APPLICATION]. En nödvändig komponent saknas: libmmd.dll. Installera [APPLICATION] igen.

Libmmd.dll felmeddelanden kan visas när du använder eller installerar vissa program, när Windows startar eller stängs av, eller kanske till och med under en Windows-installation.

Sammanhanget med libmmd.dll-felet är en viktig information som kan vara till hjälp när du löser problemet.

Felmeddelandet libmmd.dll kan gälla alla program eller system som kan använda filen i något av Microsofts operativsystem, inklusive Windows 10, Windows 8, Windows 7, Windows Vista, Windows XP och Windows 2000.


Hur du åtgärdar Libmmd.dll fel

Ladda inte ner libmmd.dll från en "DLL-nedladdningswebbplats". Det finns många anledningar till att ladda ner en DLL-fil är en dålig idé. Om du behöver en kopia av libmmd.dll är det bäst att få den från sin ursprungliga, legitima källa.

Starta Windows i felsäkert läge för att slutföra något av följande steg om du inte kan komma åt Windows normalt på grund av libmmd.dll-felet.

 1. Återställ libmmd.dll från papperskorgen. Den enklaste möjliga orsaken till en "saknad" libmmd.dll-fil är att du felaktigt har tagit bort den.

  Om du misstänker att du av misstag har tagit bort libmmd.dll men du redan har tömt papperskorgen kan du kanske återställa libmmd.dll med ett gratis filåterställningsprogram.

  Återställa en borttagen kopia av libmmd.dll med ett filåterställningsprogram är en smart idé bara om du är säker på att du har tagit bort filen själv och att den fungerade ordentligt innan du gjorde det.

 2. Kör en virus / malware-genomsökning av hela ditt system. Vissa libmmd.dll-fel kan relateras till ett virus eller annan infektion med skadlig kod på din dator som har skadat DLL-filen. Det är till och med möjligt att libmmd.dll-felet du ser är relaterat till ett fientligt program som maskerar sig som filen.

 3. Använd Systemåterställning för att ångra senaste systemändringar. Om du misstänker att libmmd.dll-felet orsakades av en ändring av en viktig fil eller konfiguration kan en systemåterställning lösa problemet.

 4. Installera om programmet som använder libmmd.dll-filen. Om DLL-felet libmmd.dll inträffar när du använder ett visst program bör filen ominstalleras om.

  Gör ditt bästa för att slutföra detta steg. Ominstallation av programmet som tillhandahåller libmmd.dll-filen, om möjligt, är en trolig lösning på detta DLL-fel.

 5. Uppdatera drivrutinerna för hårdvaruenheter som kan vara relaterade till libmmd.dll. Om du till exempel får ett felmeddelande "Filen libmmd.dll saknas" när du spelar ett 3D-videospel, försök att uppdatera drivrutinerna för ditt grafikkort.

  Libmmd.dll-filen är kanske inte relaterad till grafikkort - det här var bara ett exempel. Nyckeln här är att vara mycket uppmärksam på felets sammanhang och felsöka därefter.

 6. Rulla tillbaka en drivrutin till en tidigare installerad version om libmmd.dll-fel började efter uppdatering av en viss hårdvaruenhets drivrutin.

 7. Installera alla tillgängliga Windows-uppdateringar. Många servicepaket och andra korrigeringar ersätter eller uppdaterar några av de hundratals Microsoft-distribuerade DLL-filerna på din dator. Libmmd.dll-filen kan ingå i en av dessa uppdateringar.

  Du bör uppdatera Windows även om libmmd.dll inte är en av de medföljande uppdateringarna. Det är möjligt att en annan Windows-uppdatering ger funktioner för libmmd.dll att fungera korrekt.

 8. Testa ditt minne och testa sedan hårddisken. Vi har lämnat majoriteten av felsökning av maskinvara till det sista steget, men datorns minne och hårddisk är lätta att testa och är de mest troliga komponenterna som kan orsaka libmmd.dll-fel när de misslyckas.

  Om hårdvaran misslyckas med några av dina tester, byt ut minnet eller byt ut hårddisken så snart som möjligt.

 9. Reparera din installation av Windows. Om de enskilda libmmd.dll-felsökningsråden för ovan ovan inte lyckas bör en startreparation eller reparationsinstallation återställa alla Windows DLL-filer till deras fungerande versioner.

 10. Använd en gratis registerrensare för att reparera libmmd.dll-relaterade problem i registret. Ett gratis registerrensare kan hjälpa till genom att ta bort ogiltiga libmmd.dll registerposter som kan orsaka DLL-felet.

  Vi rekommenderar sällan användning av registerrensare. Vi har inkluderat alternativet här som ett "sista utväg" -försök innan det destruktiva steget kommer nästa.

 11. Utför en ren installation av Windows. En ren installation av Windows raderar allt från hårddisken och installerar en ny kopia av Windows. Om inget av stegen ovan korrigerar libmmd.dll-felet bör detta vara din nästa åtgärd.

  All information på din hårddisk raderas under en ren installation. Se till att du har gjort bästa möjliga försök att åtgärda libmmd.dll-felet med hjälp av ett felsökningssteg före det här.

 12. Felsök ett maskinvaruproblem om några libmmd.dll-fel kvarstår. Efter en ren installation av Windows kan ditt DLL-problem bara vara relaterat till maskinvaran.