Hur du åtgärdar D3dx9_33.dll saknas eller hittades inte fel

Till skillnad från många andra DLL-fel som kan ha komplicerade orsaker och korrigeringar orsakas d3dx9_33.dll-problem på ett eller annat sätt av ett enda problem - någon form av problem med Microsoft DirectX.

Filen d3dx9_33.dll är en av många filer som ingår i DirectX-programvarusamlingen. Eftersom DirectX används av de flesta Windows-baserade spel och avancerade grafikprogram, visas d3dx9_33.dll-fel vanligtvis bara när du använder dessa program.

D3dx9_33.dll-fel kan dyka upp på din dator i någon av ett antal olika former. Några av de vanligaste d3dx9_33.dll-felen du kan se listas nedan.

D3DX9_33.DLL hittades inte
Filen d3dx9_33.dll hittades inte
Det dynamiska länkbiblioteket d3dx9_33.dll kunde inte hittas i den angivna sökvägen [PATH]
D3dx9_33.dll hittades inte. Ominstallering kan hjälpa till att åtgärda detta
Filen d3dx9_33.dll saknas
D3DX9_33.DLL saknas. Byt ut D3DX9_33.DLL och försök igen
Komponent d3dx9_33.dll saknas
Det här programmet kunde inte startas eftersom d3dx9_33.dll inte kunde hittas

D3dx9_33.dll-fel visas vanligtvis när ett program, vanligtvis ett spel, startas. Ibland visas d3dx9_33.dll-fel efter att ett spel har laddats men precis innan spelet börjar.

Som nämnts ovan kan ett d3dx9_33.dll-felmeddelande gälla för alla program som använder Microsoft DirectX, men det är oftast videospel.

Några vanliga spel som har varit kända för att generera d3dx9_33.dll-fel inkluderar Lost Planet: Extreme Condition, Colin McRae DiRT, Scarlet Weather Rhapsody, BioShock, Red Light Center, World in Conflict, Civilization IV, SimCity Societies, Chessmaster: Grandmaster Edition, Patchcon : Försvara biblioteket, Spider-Man: vän ​​eller fiende och mer.

Något av Microsofts operativsystem sedan Windows 98 kan påverkas av d3dx9_33.dll och andra DirectX-problem. Detta inkluderar Windows 10, Windows 8, Windows 7, Windows Vista, Windows XP och Windows 2000.


Hur du åtgärdar D3dx9_33.dll fel

Ladda inte under några omständigheter DLL-filen d3dx9_33.dll individuellt från någon DLL-nedladdningssida. Det finns ett antal olika anledningar till att nedladdning av DLL-filer från dessa webbplatser är en dålig idé.

Om du redan har laddat ner d3dx9_33.dll från en av dessa DLL-nedladdningssidor tar du bort den från vart du än lägger den och fortsätter med följande steg.


 1. Starta om din dator om du inte har gjort det ännu.

  D3dx9_33.dll-felet kan vara ett fel eller engångsproblem och en enkel omstart kan rensa upp det helt. Det är osannolikt att detta kommer att lösa problemet, men omstart är alltid ett bra första felsökningssteg.


 2. Installera den senaste versionen av Microsoft DirectX. Chansen är stor att uppgradering till den senaste versionen av DirectX kommer att fixa felet d3dx9_33.dll hittades inte.

  Microsoft släpper ofta uppdateringar till DirectX utan att uppdatera versionsnummer eller bokstav, så se till att installera den senaste versionen även om din version är tekniskt densamma.

  Samma DirectX-installationsprogram fungerar med alla versioner av Windows inklusive Windows 10, 8, 7, Vista och XP. Det ersätter alla saknade DirectX 11-, DirectX 10- eller DirectX 9-filer.

 3. Förutsatt att den senaste DirectX-versionen från Microsoft inte fixar d3dx9_33.dll-felet du får, leta efter ett DirectX-installationsprogram på ditt spel eller din applikations-CD eller DVD. Vanligtvis, om ett spel eller ett annat program använder DirectX, kommer programutvecklarna att inkludera en kopia av DirectX på installationsskivan.

  • Ibland, men inte ofta, passar DirectX-versionen på skivan bättre för programmet än den senaste versionen som finns online.

 4. Avinstallera spelet eller programvaran och installera om det igen. Något kan ha hänt med filerna i programmet som fungerar med d3dx9_33.dll och en ominstallation kan göra tricket.

 5. Återställ filen d3dx9_33.dll från det senaste DirectX-paketet. Om ovanstående felsökningssteg inte har fungerat för att lösa ditt d3dx9_33.dll-felmeddelande, försök att extrahera d3dx9_33.dll-filen separat från DirectX-paketet.

 6. Uppdatera drivrutinerna för ditt grafikkort. Även om det inte är den vanligaste lösningen kan det i vissa situationer korrigera detta DirectX-problem att uppdatera drivrutinerna för grafikkortet på din dator.

Lämna en kommentar