Hur du åtgärdar Audiosrv.dll fel som saknas eller inte hittades

Audiosrv.dll-fel orsakas av situationer som leder till borttagning eller korruption av audiosrv DLL-filen.

I vissa fall kan audiosrv.dll-fel indikera ett registerproblem, ett skadligt program som en virusinfektion eller till och med ett maskinvarufel.

Felmeddelandet audiosrv.dll kan gälla för alla program eller system som kan använda filen i något av Microsofts operativsystem, inklusive Windows 10, Windows 8, Windows 7, Windows Vista, Windows XP och Windows 2000.


Audiosrv.dll-fel

Det finns flera sätt som audiosrv.dll-felmeddelanden kan formuleras beroende på orsaken till problemet. Här är några vanliga audiosrv.dll-fel:

 • Audiosrv.dll hittades inte
 • Filen audiosrv.dll saknas.
 • Det här programmet kunde inte startas eftersom audiosrv.dll inte hittades. Problemet kan åtgärdas om du installerar om programmet igen.
 • Kan inte hitta [PATH] audiosrv.dll
 • Det går inte att starta [APPLICATION]. En nödvändig komponent saknas: audiosrv.dll. Installera [APPLICATION] igen.

Att notera vid vilken tidpunkt ditt audiosrv.dll-fel visas är en viktig information som kommer att vara till hjälp vid felsökning.

Audiosrv.dll felmeddelanden kan visas när du använder eller installerar vissa program, när Windows startar eller stängs av, eller kanske till och med under en Windows-installation.

Hur du åtgärdar Audiosrv.dll fel

Ladda inte ner audiosrv.dll från någon av dessa DLL-nedladdningssidor. Det finns många anledningar till att det är en dålig idé att ladda ner en DLL-fil. Om du behöver en kopia av audiosrv.dll är det bäst att skaffa den från dess ursprungliga, legitima källa.

Starta Windows i felsäkert läge för att slutföra något av följande steg om du inte kan komma åt Windows normalt på grund av audiosrv.dll-felet.

 1. Återställ audiosrv.dll från papperskorgen. Den enklaste möjliga orsaken till en "saknad" audiosrv.dll-fil är att du felaktigt har tagit bort den.

  Om du misstänker att du av misstag har raderat audiosrv.dll men du redan har tömt papperskorgen kan du kanske återställa audiosrv.dll med ett gratis filåterställningsprogram.

  Att återställa en borttagen kopia av audiosrv.dll med ett filåterställningsprogram är en smart idé bara om du är säker på att du har raderat filen själv och att den fungerade ordentligt innan du gjorde det.

 2. Skanna hela datorn efter virus och annan skadlig kod. Vissa audiosrv.dll-fel kan relateras till någon typ av infektion med skadlig kod på din dator som har skadat DLL-filen. Det är till och med möjligt att audiosrv.dll-felet som du ser är relaterat till ett fientligt program som maskerar sig som filen.

 3. Kör kommandot sfc / scannow för att ersätta en saknad eller korrupt kopia av filen audiosrv.dll. Lyckligtvis tillhandahålls audiosrv.dll-filen av Microsoft i åtminstone vissa versioner av Windows, så System File Checker-verktyget (kommandot sfc) bör återställa det.

  Detta är den mest troliga lösningen på ett audiosrv.dll-fel som saknas eller inte hittats. Gör allt du kan för att slutföra det här steget efter att du har kontrollerat att din dator inte är infekterad med skadlig kod.

 4. Använd Systemåterställning för att ångra senaste systemändringar. Om du misstänker att audiosrv.dll-felet orsakades av en ändring av en viktig fil eller konfiguration och systemfilsgranskaren inte hjälpte, skulle en systemåterställning lösa problemet.

 5. Installera om programmet som använder audiosrv.dll-filen. Om DLL-felet audiosrv.dll inträffar när du använder ett visst program bör filen ominstalleras om.

  Det här steget är mest användbart för att ersätta DLL-filer som inte tillhandahålls av Microsoft men det kan hjälpa till med ditt audiosrv.dll-problem om detta program också ger en kopia av filen och de tidigare felsökningsidéerna inte lyckades.

 6. Uppdatera drivrutinerna för hårdvaruenheter som kan vara relaterade till audiosrv.dll. Om du till exempel får ett felmeddelande "Filen audiosrv.dll saknas" när du spelar ett 3D-videospel, försök att uppdatera drivrutinerna för ditt grafikkort.

  Audiosrv.dll-filen är kanske inte relaterad till grafikkort - det här var bara ett exempel. Nyckeln här är att ägna stor uppmärksamhet åt felets sammanhang och felsöka därefter.

 7. Rulla tillbaka en drivrutin till en tidigare installerad version om audiosrv.dll-fel började efter uppdatering av en viss hårdvaruenhets drivrutin.

 8. Installera alla tillgängliga Windows-uppdateringar. Många servicepaket och andra korrigeringar ersätter eller uppdaterar några av de hundratals Microsoft-distribuerade DLL-filerna på din dator. Audiosrv.dll-filen kan ingå i en av dessa uppdateringar.

 9. Reparera din installation av Windows. Om enskilda audiosrv.dll-felsökningsråd ovan inte lyckas, bör en uppdatering, startreparation eller reparationsinstallation (beroende på din Windows-version) återställa alla Windows-DLL-filer till deras fungerande versioner.

 10. Använd en gratis registerrensare för att reparera audiosrv.dll-relaterade problem i registret. Ett gratis registerrensare kan kanske hjälpa till att ta bort ogiltiga audiosrv.dll registerposter som kan orsaka DLL-felet.

  Vi rekommenderar sällan att du använder registerrensare (se våra vanliga frågor om registerrensare för mer information om när de är användbara). De ingår här bara om det visar sig vara till hjälp, i vilket fall du kan undvika de svårare testerna och sista utvägalternativen nedan.

 11. Testa ditt minne och testa sedan hårddisken. Vi har lämnat majoriteten av felsökning av maskinvara till det sista steget, men datorns minne och hårddisk är relativt enkla att testa och är de mest troliga komponenterna som orsakar audiosrv.dll-fel när de misslyckas.

  Om hårdvaran misslyckas med några av dina tester, byt ut minnet eller byt ut hårddisken så snart som möjligt.

 12. Utför en ren installation av Windows. En ren installation raderar allt och installerar en ny kopia av Windows. Om inget av stegen ovan korrigerar audiosrv.dll-felet bör detta vara din nästa åtgärd.

  För att vara tydlig raderas all data på enheten som du har Windows installerad på under en ren installation, så se till att säkerhetskopiera viktiga filer om du kan. Se till att du har gjort alla möjliga försök att åtgärda audiosrv.dll-felet med hjälp av ett felsökningssteg innan det här innan du tar en ren installation.

 13. Felsök ett okänt maskinvaruproblem om några audiosrv.dll-fel kvarstår. En ren installation av Windows är en ny start på felsökningens mjukvarusida. Så tyvärr, om det inte fungerade, måste ditt DLL-problem vara relaterat till maskinvaran.


Lämna en kommentar