Hur du åtgärdar Zlib.dll saknas eller hittades inte fel

Zlib.dll-fel orsakas av situationer som leder till att zlib DLL-filen tas bort eller skadas.

I vissa fall kan zlib.dll-fel indikera ett registerproblem, ett problem med virus eller skadlig kod eller till och med ett maskinvarufel.

Felmeddelandet zlib.dll kan gälla alla program eller system som kan använda filen i något av Microsofts operativsystem inklusive Windows 10, Windows 8, Windows 7, Windows Vista, Windows XP och Windows 2000.


Zlib.dll-fel

Det finns flera olika sätt som zlib.dll-fel kan visas på din dator. Här är några av de vanligaste sätten som du kan se zlib.dll-fel.

 • Zlib.dll hittades inte
 • Det här programmet kunde inte startas eftersom zlib.dll inte hittades. Problemet kan åtgärdas om du installerar om programmet igen
 • Kan inte hitta [PATH] zlib.dll
 • Filen zlib.dll saknas
 • Det går inte att starta [APPLICATION]. En nödvändig komponent saknas: zlib.dll. Installera [APPLICATION] igen

Zlib.dll-filen är associerad med zlib-komprimeringsbiblioteket, särskilt zlib-1.1.4 eller tidigare. Det är därför det är vanligt att se zlib.dll-filer när du öppnar, använder, installerar eller avinstallerar videospel och applikationer som använder detta programbibliotek.

Du kan också se zlib.dll-fel när Windows startar eller stängs av, eller kanske till och med under en Windows-installation.

Sammanhanget för zlib.dll-felet är en viktig information som kan vara till hjälp när du löser problemet.

Hur du åtgärdar Zlib.dll fel

Ladda inte ner zlib.dll från en "DLL-nedladdningswebbplats". Det finns många anledningar till att ladda ner en DLL-fil är en dålig idé. Om du behöver en kopia av zlib.dll är det bäst att skaffa den från dess ursprungliga, legitima källa.

Starta Windows i felsäkert läge för att slutföra något av följande steg om du inte kan komma åt Windows normalt på grund av zlib.dll-felet.


 1. Återställ zlib.dll från papperskorgen. Den enklaste möjliga orsaken till en "saknad" zlib.dll-fil är att du felaktigt har tagit bort den.

  Om du misstänker att du av misstag har raderat zlib.dll men du redan har tömt papperskorgen kan du kanske återställa zlib.dll med ett gratis filåterställningsprogram.

  Att återställa en borttagen kopia av zlib.dll med ett filåterställningsprogram är en smart idé bara om du är säker på att du har raderat filen själv och att den fungerade ordentligt innan du gjorde det.

 2. Kör programmet med administrativa rättigheter. Det är möjligt att zlib.dll-felet kastas eftersom filen behöver behörighet för att kunna köras som den nuvarande användaren inte kan tillhandahålla. Vi har sett zlib.dll-fel fixade på detta sätt för PC-videospel.

 3. Kör en virus / malware-genomsökning av hela ditt system. Vissa zlib.dll-fel kan relateras till ett virus eller annan infektion med skadlig kod på din dator som har skadat DLL-filen. Det är till och med möjligt att zlib.dll-felet du ser är relaterat till ett fientligt program som maskerar sig som filen.


 4. Använd Systemåterställning för att ångra senaste systemändringar. Om du misstänker att zlib.dll-felet orsakades av en ändring av en viktig fil eller konfiguration kan en systemåterställning lösa problemet.

 5. Installera om programmet som använder zlib.dll-filen. Om zlib.dll DLL-felet uppstår när du använder ett visst program bör filen ominstalleras om du installerar om programmet.

  Gör ditt bästa för att slutföra detta steg. Ominstallation av programmet som tillhandahåller zlib.dll-filen, om möjligt, är en trolig lösning på detta DLL-fel.

 6. Uppdatera drivrutinerna för hårdvaruenheter som kan vara relaterade till zlib.dll. Om du till exempel får ett felmeddelande "Filen zlib.dll saknas" när du spelar ett 3D-videospel kan du försöka uppdatera drivrutinerna för ditt grafikkort.

  Zlib.dll-filen är kanske inte relaterad till grafikkort - det här var bara ett exempel. Nyckeln här är att ägna stor uppmärksamhet åt felets sammanhang och felsöka därefter.

 7. Rulla tillbaka en drivrutin till en tidigare installerad version om zlib.dll-fel började efter uppdatering av en viss hårdvaruenhets drivrutin.


 8. Installera alla tillgängliga Windows-uppdateringar. Många servicepaket och andra korrigeringar ersätter eller uppdaterar några av de hundratals Microsoft-distribuerade DLL-filerna på din dator. Zlib.dll-filen ingår förmodligen inte i någon av dessa uppdateringar men en Windows-uppdatering kan behövas för att zlib.dll-filen ska fungera.


 9. Testa ditt minne och testa sedan hårddisken. Jag har lämnat majoriteten av felsökning av maskinvara till det sista steget, men datorns minne och hårddisk är lätta att testa och är de mest troliga komponenterna som kan orsaka zlib.dll-fel när de misslyckas.

  Om hårdvaran misslyckas med några av dina tester, byt ut minnet eller byt ut hårddisken så snart som möjligt.


 10. Reparera din installation av Windows. Om de enskilda zlib.dll-felsökningsråden ovan inte lyckas bör en startreparation eller reparationsinstallation återställa alla Windows DLL-filer till deras fungerande versioner.


 11. Använd en gratis registerrensare för att reparera zlib.dll-relaterade problem i registret. Ett gratis registerrensarprogram kan hjälpa till genom att ta bort ogiltiga zlib.dll registerposter som kan orsaka DLL-felet.

  Jag rekommenderar sällan användning av registerrensare. Jag har inkluderat alternativet här som ett "sista utväg" -försök innan det destruktiva steget kommer nästa.


 12. Utför en ren installation av Windows. En ren installation av Windows raderar allt från hårddisken och installerar en ny kopia av Windows. Om inget av stegen ovan korrigerar zlib.dll-felet bör detta vara din nästa åtgärd.

  All information på hårddisken raderas under en ren installation. Se till att du har gjort bästa möjliga försök att åtgärda zlib.dll-felet med ett felsökningssteg före det här.


 13. Felsök ett maskinvaruproblem om några zlib.dll-fel kvarstår. Efter en ren installation av Windows kan ditt DLL-problem bara vara relaterat till maskinvaran.


Lämna en kommentar