Hur du åtgärdar Mfc42.dll saknas eller hittades inte fel

Mfc42.dll-fel orsakas av situationer som leder till borttagning eller korruption av mfc42 DLL-filen.

I vissa fall kan mfc42.dll-fel indikera ett registerproblem, ett problem med virus eller skadlig kod eller till och med ett maskinvarufel.

Felmeddelandet mfc42.dll kan gälla för alla program eller system som kan använda filen i något av Microsofts operativsystem, inklusive Windows 10, Windows 8, Windows 7, Windows Vista, Windows XP och Windows 2000.


Mfc42.dll-fel

Det finns flera olika sätt som mfc42.dll-fel kan visas på din dator. Här är några av de vanligaste sätten som du kan se mfc42.dll-fel.

 • Mfc42.dll hittades inte
 • Det här programmet kunde inte startas eftersom mfc42.dll inte hittades. Problemet kan åtgärdas om du installerar om programmet igen
 • Kan inte hitta [PATH] mfc42.dll
 • Filen mfc42.dll saknas
 • Det går inte att starta [APPLICATION]. En nödvändig komponent saknas: mfc42.dll. Installera [APPLICATION] igen
 • Fel på mfc42.dll

Mfc42.dll felmeddelanden kan visas när du använder eller installerar vissa program, när Windows startar eller stängs av, eller kanske till och med under en Windows-installation.

Sammanhanget med mfc42.dll-felet är en viktig information som kan vara till hjälp när du löser problemet.

Hur du åtgärdar Mfc42.dll fel

Ladda inte ner mfc42.dll från en "DLL-nedladdningswebbplats". Det finns många anledningar till att ladda ner en DLL-fil är en dålig idé. Om du behöver en kopia av mfc42.dll är det bäst att få den från sin ursprungliga, legitima källa.

Starta Windows i felsäkert läge för att slutföra något av följande steg om du inte kan komma åt Windows normalt på grund av mfc42.dll-felet.

 1. Återställ mfc42.dll från papperskorgen. Den enklaste möjliga orsaken till en "saknad" mfc42.dll-fil är att du felaktigt har tagit bort den.

  Om du misstänker att du av misstag har raderat mfc42.dll men du redan har tömt papperskorgen kan du kanske återställa mfc42.dll med ett gratis filåterställningsprogram.

  Att återställa en borttagen kopia av mfc42.dll med ett filåterställningsprogram är en smart idé bara om du är säker på att du har raderat filen själv och att den fungerade ordentligt innan du gjorde det.

 2. Kör en virus / malware-genomsökning av hela ditt system. Vissa mfc42.dll-fel kan relateras till ett virus eller annan infektion med skadlig kod på din dator som har skadat DLL-filen. Det är till och med möjligt att mfc42.dll-felet du ser är relaterat till ett fientligt program som maskerar sig som filen.

 3. Kör kommandot sfc / scannow System File Checker för att ersätta en saknad eller korrupt kopia av mfc42.dll-filen. Eftersom denna DLL-fil tillhandahålls av Microsoft bör systemfilskontrollverktyget återställa den.

  Gör ditt bästa för att slutföra detta steg. Att få mfc42.dll-filen från Windows, om möjligt, är en trolig lösning på detta DLL-fel.

 4. Installera alla tillgängliga Windows-uppdateringar. Många servicepaket och andra korrigeringar ersätter eller uppdaterar några av de hundratals Microsoft-distribuerade DLL-filerna på din dator. Filen mfc42.dll kan ingå i en av dessa uppdateringar.

 5. Använd Systemåterställning för att ångra senaste systemändringar. Om du misstänker att mfc42.dll-felet orsakades av en ändring av en viktig fil eller konfiguration kan en systemåterställning lösa problemet.

 6. Installera om programmet som använder mfc42.dll-filen. Om mfc42.dll DLL-felet uppstår när du använder ett visst program kan ominstallering av programmet ersätta filen om den saknas eller koppla den om till DLL-filen om den inte saknas.

 7. Uppdatera drivrutinerna för hårdvaruenheter som kan vara relaterade till mfc42.dll. Om du till exempel får ett felmeddelande "Filen mfc42.dll saknas" när du spelar ett 3D-videospel, försök att uppdatera drivrutinerna för ditt grafikkort.

  Filen mfc42.dll kanske eller inte är relaterad till grafikkort — detta var bara ett exempel. Nyckeln här är att ägna stor uppmärksamhet åt felets sammanhang och felsöka därefter.

 8. Rulla tillbaka en drivrutin till en tidigare installerad version om mfc42.dll-fel började efter uppdatering av en viss hårdvaruenhets drivrutin.

 9. Testa ditt minne och testa sedan hårddisken. Vi har lämnat majoriteten av felsökning av maskinvara till sista steget, men datorns minne och hårddisk är lätta att testa och är de mest troliga komponenterna som kan orsaka mfc42.dll-fel när de misslyckas.

  Om hårdvaran misslyckas med några av dina tester, byt ut minnet eller byt ut hårddisken så snart som möjligt.

 10. Reparera din installation av Windows. Om de enskilda mfc42.dll-felsökningsråden ovan inte lyckas bör en återställning eller reparationsinstallation återställas till alla Windows DLL-filer till deras fungerande versioner.

 11. Använd en gratis registerrensare för att reparera mfc42.dll-relaterade problem i registret. Ett gratis registerrensare kan kanske hjälpa till genom att ta bort ogiltiga mfc42.dll registerposter som kan orsaka DLL-felet.

  Vi rekommenderar sällan användning av registerrengörare (se varför i våra Vanliga frågor om registerrensare). Vi har inkluderat alternativet här som ett "sista utväg" -försök innan det destruktiva steget kommer nästa.

 12. Om du får mfc42.dll-felet på Ubuntu, lägg till Wine PPA med dessa kommandon i ett terminalfönster.

  Några andra lösningar för Ubuntu-användare finns här om du behöver dem.

 13. Utför en ren installation av Windows. En ren installation av Windows raderar allt från hårddisken och installerar en ny kopia av Windows. Om inget av stegen ovan korrigerar mfc42.dll-felet bör detta vara din nästa åtgärd.

  All information på hårddisken raderas under en ren installation. Se till att du har gjort bästa möjliga försök att åtgärda mfc42.dll-felet med hjälp av ett felsökningssteg innan du utför en ren installation.

 14. Felsök ett maskinvaruproblem om några mfc42.dll-fel kvarstår. Efter en ren installation av Windows kan ditt DLL-problem bara vara relaterat till maskinvaran.


Lämna en kommentar