Hur du åtgärdar Zlibwapi.dll fel som saknas eller inte hittades

Zlibwapi.dll-fel orsakas av situationer som leder till att zlibwapi DLL-filen tas bort eller skadas.

I vissa fall kan zlibwapi.dll-fel indikera ett registerproblem, ett problem med virus eller skadlig kod eller till och med ett maskinvarufel.

Felmeddelandet zlibwapi.dll kan gälla för alla program eller system som kan använda filen i något av Microsofts operativsystem, inklusive Windows 10, Windows 8, Windows 7, Windows Vista, Windows XP och Windows 2000.


Zlibwapi.dll-fel

Det finns flera olika sätt som zlibwapi.dll-fel kan visas på din dator. Här är några av de vanligaste sätten som du kan se zlibwapi.dll-fel:

 • Zlibwapi.dll hittades inte
 • Det här programmet kunde inte startas eftersom zlibwapi.dll inte hittades. Problemet kan åtgärdas om du installerar om programmet igen.
 • Kan inte hitta [PATH] zlibwapi.dll
 • Filen zlibwapi.dll saknas.
 • Det går inte att starta [APPLICATION]. En nödvändig komponent saknas: zlibwapi.dll. Installera [APPLICATION] igen.
 • Följande DLL-filer hittades inte i spelkatalogen: zlibwapi.dll

Zlibwapi.dll-filen är relaterad till programvarubiblioteket zlib, som används av vissa datakomprimeringsapplikationer. Det är därför som vissa zlibwapi DLL-fel visas när du öppnar eller installerar ett visst program eller videospel.

Zlibwapi.dll felmeddelanden kan också visas när Windows startar eller stängs av, eller kanske till och med under en Windows-installation.

Hur du åtgärdar Zlibwapi.dll fel

Ladda inte ner zlibwapi.dll från en webbplats för "DLL-nedladdning". Det finns många anledningar till att ladda ner en DLL-fil är en dålig idé. Om du behöver en kopia av zlibwapi.dll är det bäst att få den från sin ursprungliga, legitima källa.

Starta Windows i felsäkert läge för att slutföra något av följande steg om du inte kan komma åt Windows normalt på grund av zlibwapi.dll-felet.

 1. Återställ zlibwapi.dll från papperskorgen. Den enklaste möjliga orsaken till en "saknad" zlibwapi.dll-fil är att du felaktigt har tagit bort den.

  Om du misstänker att du av misstag har raderat zlibwapi.dll men du redan har tömt papperskorgen kan du kanske återställa zlibwapi.dll med ett gratis filåterställningsprogram.

  Återställa en borttagen kopia av zlibwapi.dll med ett filåterställningsprogram är en smart idé bara om du är säker på att du har tagit bort filen själv och att den fungerade ordentligt innan du gjorde det.

 2. Kör en virus / malware-genomsökning av hela ditt system. Vissa zlibwapi.dll-fel kan relateras till ett virus eller annan infektion med skadlig kod på din dator som har skadat DLL-filen. Det är till och med möjligt att zlibwapi.dll-felet du ser är relaterat till ett fientligt program som maskerar sig som filen.

 3. Om du ser felet zlibwapi.dll när du försöker spela ett videospel, se till att du har extraherat spelfilerna ur arkivet. Detta är bara relevant om DLL-filen finns i ett arkiv, som en RAR- eller ZIP-fil, och du har försökt starta spelet utan att först extrahera filerna.

  Anledningen till att detta händer är att datorn inte hittar zlibwapi.dll-filen. Att extrahera alla filer som utgör spelet, inklusive denna DLL-fil, innan du startar spelet, bör fixa zlibwapi.dll-felet.

 4. Använd Systemåterställning för att ångra senaste systemändringar. Om du misstänker att zlibwapi.dll-felet orsakades av en ändring av en viktig fil eller konfiguration kan en systemåterställning lösa problemet.

 5. Installera om programmet som använder zlibwapi.dll-filen. Om zlibwapi.dll DLL-felet uppstår när du använder ett visst program bör filen ominstalleras om.

  Gör ditt bästa för att slutföra detta steg. Ominstallation av programmet som tillhandahåller zlibwapi.dll-filen, om möjligt, är en trolig lösning på detta DLL-fel.

 6. Uppdatera drivrutinerna för hårdvaruenheter som kan vara relaterade till zlibwapi.dll. Om du till exempel får ett felmeddelande "Filen zlibwapi.dll saknas" när du spelar ett 3D-videospel, försök att uppdatera drivrutinerna för ditt grafikkort.

  Zlibwapi.dll-filen är kanske inte relaterad till grafikkort - det här var bara ett exempel. Nyckeln här är att ägna stor uppmärksamhet åt felets sammanhang och felsöka därefter.

 7. Rulla tillbaka en drivrutin till en tidigare installerad version om zlibwapi.dll-fel började efter uppdatering av en viss hårdvaruenhets drivrutin.

 8. Installera alla tillgängliga Windows-uppdateringar. Många servicepaket och andra korrigeringar ersätter eller uppdaterar några av de hundratals Microsoft-distribuerade DLL-filerna på din dator.

  Zlibwapi.dll-filen ingår troligen inte i någon av dessa uppdateringar, men det kan finnas en uppdatering som du måste ha på din dator innan zlibwapi.dll-filen kan fungera ordentligt.

 9. Testa ditt minne och testa sedan hårddisken. Vi har lämnat majoriteten av felsökning av maskinvara till det sista steget, men datorns minne och hårddisk är lätta att testa och är de mest troliga komponenterna som kan orsaka zlibwapi.dll-fel när de misslyckas.

  Om hårdvaran misslyckas med några av dina tester, byt ut minnet eller byt ut hårddisken så snart som möjligt.

 10. Reparera din installation av Windows. Om de enskilda zlibwapi.dll-felsökningsråden ovan inte lyckas, bör du utföra en startreparation eller reparationsinstallation återställa alla Windows DLL-filer till sina arbetsversioner.

 11. Använd en gratis registerrensare för att reparera zlibwapi.dll-relaterade problem i registret. Ett gratis registerrensare kan kanske hjälpa till att ta bort ogiltiga zlibwapi.dll registerposter som kan orsaka DLL-felet.

  Vi rekommenderar sällan användning av registerrensare. Vi har inkluderat alternativet här som ett "sista utväg" -försök innan det destruktiva steget kommer nästa.

 12. Utför en ren installation av Windows. En ren installation av Windows raderar allt från hårddisken och installerar en ny kopia av Windows. Om inget av stegen ovan korrigerar zlibwapi.dll-felet bör detta vara din nästa åtgärd.

  All information på hårddisken raderas under en ren installation. Se till att du har gjort bästa möjliga försök att åtgärda zlibwapi.dll-felet med hjälp av ett felsökningssteg före det här.

 13. Felsök ett maskinvaruproblem om några zlibwapi.dll-fel kvarstår. Efter en ren installation av Windows kan ditt DLL-problem bara vara relaterat till maskinvaran.


Lämna en kommentar