Hur du åtgärdar Msxml6.dll saknas eller hittades inte fel

Msxml6.dll-fel orsakas av situationer som leder till borttagning eller korruption av msxml6 DLL-filen.

I vissa fall kan msxml6.dll-fel indikera ett registerproblem, ett skadligt problem, som en virusinfektion eller till och med ett maskinvarufel.

Felmeddelandet msxml6.dll kan gälla alla program eller system som kan använda filen i något av Microsofts operativsystem inklusive Windows 10, Windows 8, Windows 7, Windows Vista, Windows XP och Windows 2000.


Msxml6.dll-fel

Det finns flera sätt som msxml6.dll-felmeddelanden kan formuleras beroende på orsaken till problemet. Här är några vanliga msxml6.dll-fel:

 • Msxml6.dll hittades inte
 • Filen msxml6.dll saknas
 • Det här programmet kunde inte startas eftersom msxml6.dll inte hittades. Problemet kan åtgärdas om du installerar om programmet igen
 • Kan inte hitta [PATH] msxml6.dll
 • Kan inte öppna typ av biblioteksfil: 'msxml6.dll': Ingen sådan fil eller katalog
 • Det går inte att starta [APPLICATION]. En nödvändig komponent saknas: msxml6.dll. Installera [APPLICATION] igen
 • Fel: "C: Windows System32 msxml6.dll är antingen inte utformad för att köras på Windows eller innehåller ett fel. Försök att installera programmet igen"

Msxml6.dll felmeddelanden kan visas när du använder eller installerar vissa program, när Windows startar eller stängs av, eller kanske till och med under en Windows-installation.

Att notera vid vilken tidpunkt ditt msxml6.dll-fel visas är en viktig information som kommer att vara till hjälp vid felsökning.

Hur du åtgärdar Msxml6.dll fel

Ladda inte ner msxml6.dll från någon av dessa DLL-nedladdningssidor. Det finns många anledningar till att det är en dålig idé att ladda ner en DLL-fil. Om du behöver en kopia av msxml6.dll är det bäst att skaffa den från sin ursprungliga, legitima källa.

Starta Windows i felsäkert läge för att slutföra något av följande steg om du inte kan komma åt Windows normalt på grund av msxml6.dll-felet.

 1. Återställ msxml6.dll från papperskorgen. Den enklaste möjliga orsaken till en "saknad" msxml6.dll-fil är att du felaktigt har tagit bort den.

  Om du misstänker att du av misstag har raderat msxml6.dll men du redan har tömt papperskorgen kan du kanske återställa msxml6.dll med ett gratis filåterställningsprogram.

  Återställa en borttagen kopia av msxml6.dll med ett filåterställningsprogram är en smart idé bara om du är säker på att du själv har tagit bort filen och att den fungerade ordentligt innan du gjorde det.

 2. Skanna hela datorn efter virus och annan skadlig kod. Vissa msxml6.dll-fel kan relateras till någon form av infektion med skadlig kod på din dator som har skadat DLL-filen. Det är till och med möjligt att msxml6.dll-felet som du ser är relaterat till ett fientligt program som maskerar sig som filen.

 3. Installera alla tillgängliga Windows-uppdateringar. Många servicepaket och andra korrigeringar ersätter eller uppdaterar några av de hundratals Microsoft-distribuerade DLL-filerna på din dator. MSxml6.dll-filen kan ingå i en av dessa uppdateringar.

 4. Ladda ner och installera Microsoft Core XML Services (MSXML) 6.0 för att ersätta msxml6.dll-filen.

  Om du inte åtgärdar DLL-felet med Windows Update kan du försöka ladda ner msxml6.dll-filen från Microsoft via länken ovan.


 5. Installera om programmet som använder msxml6.dll-filen. Om msxml6.dll DLL-felet uppstår när du använder ett visst program, bör du installera om filen om du installerar om programmet.

  Detta steg är mest användbart för att ersätta DLL-filer som inte levereras av Microsoft. Det kan hjälpa till med ditt msxml6.dll-problem om det här programmet också ger en kopia av filen och de tidigare felsökningsidéerna inte lyckades.


 6. Använd Systemåterställning för att ångra senaste systemändringar. Om du misstänker att msxml6.dll-felet orsakades av en ändring av en viktig fil eller konfiguration, och systemfilsgranskaren inte hjälpte, skulle en systemåterställning lösa problemet.


 7. Uppdatera drivrutinerna för hårdvaruenheter som kan vara relaterade till msxml6.dll. Om du till exempel får ett felmeddelande "Filen msxml6.dll saknas" när du spelar ett 3D-videospel, försök att uppdatera drivrutinerna för ditt grafikkort.

  MSxml6.dll-filen kanske eller inte är relaterad till grafikkort - det här var bara ett exempel. Nyckeln här är att ägna stor uppmärksamhet åt felets sammanhang och felsöka därefter.


 8. Rulla tillbaka en drivrutin till en tidigare installerad version om msxml6.dll-fel började efter uppdatering av en viss hårdvaruenhets drivrutin.


 9. Reparera din installation av Windows. Om enskilda msxml6.dll-felsökningsråd ovan inte lyckas, bör en uppdatering, startreparation eller reparationsinstallation (beroende på din Windows-version) återställa alla Windows DLL-filer till deras fungerande versioner.

 10. Använd en gratis registerrensare för att reparera msxml6.dll-relaterade problem i registret. Ett gratis registerrensare kan hjälpa till genom att ta bort ogiltiga msxml6.dll registerposter som kan orsaka DLL-felet.

  Vi rekommenderar sällan användning av registerrensare. De ingår som ett alternativ här om det skulle visa sig vara till hjälp, i vilket fall du kan undvika svårare test och sista utväg alternativ nedan.

 11. Testa ditt minne och testa sedan hårddisken. Vi har lämnat majoriteten av felsökning av maskinvara till det sista steget, men datorns minne och hårddisk är relativt enkla att testa och är de mest troliga komponenterna som orsakar msxml6.dll-fel när de misslyckas.

  Om hårdvaran misslyckas med några av dina tester, byt ut minnet eller byt ut hårddisken så snart som möjligt.

 12. Utför en ren installation av Windows. En ren installation raderar allt och installerar en ny kopia av Windows. Om inget av stegen ovan korrigerar msxml6.dll-felet bör detta vara din nästa åtgärd.

  För att vara tydlig raderas all data på enheten som du har Windows installerad på under en ren installation, så se till att säkerhetskopiera viktiga filer om du kan. Se uppenbart att du har gjort alla försök att fixa msxml6.dll-felet med hjälp av ett felsökningssteg innan det här innan du tar en ren installation.


 13. Felsök för ett okänt maskinvaruproblem om några msxml6.dll-fel kvarstår. En ren installation av Windows är en ny start på felsökningens mjukvarusida. Tyvärr, om det inte fungerade, måste ditt DLL-problem vara relaterat till maskinvaran.


Lämna en kommentar