Hur du åtgärdar Mfplat.dll saknas eller hittades inte fel

Mfplat.dll-fel orsakas av situationer som leder till borttagning eller korruption av mfplat DLL-filen. Filen mfplat.dll är en del av Microsofts Media Foundation Platform. Inte alla versioner av Windows har det här installerat, vilket är en anledning till att DLL-filen kanske saknas.

I vissa fall kan emellertid mfplat.dll-fel indikera ett registerproblem, ett virus- eller skadeproblem eller till och med ett maskinvarufel.

Det finns flera olika sätt som mfplat.dll-fel kan visas på din dator. Här är några av de vanligaste sätten som du kan se mfplat.dll-fel:

Mfplat.dll hittades inte
Det här programmet kunde inte startas eftersom mfplat.dll inte hittades. Problemet kan åtgärdas om du installerar om programmet igen.
Kan inte hitta [PATH] mfplat.dll
Programmet kan inte starta eftersom mfplat.dll saknas på din dator
Filen mfplat.dll saknas.
Det går inte att starta [APPLICATION]. En nödvändig komponent saknas: mfplat.dll. Installera [APPLICATION] igen.

Mfplat.dll felmeddelanden kan visas när du använder eller installerar vissa program, när Windows startar eller stängs av, eller kanske till och med under en Windows-installation.

Sammanhanget med mfplat.dll-felet är en viktig information som kan vara till hjälp när du löser problemet.

Felmeddelandet mfplat.dll kan gälla för alla program eller system som kan använda filen i något av Microsofts operativsystem inklusive Windows 10, Windows 8, Windows 7 och Windows Vista, men inte äldre Windows-versioner som Windows XP och Windows 2000.


Hur du åtgärdar Mfplat.dll fel

Ladda inte ner mfplat.dll från en "DLL-nedladdningswebbplats". Det finns många anledningar till att det är en dålig idé att ladda ner en DLL-fil. Om du behöver en kopia av mfplat.dll är det bäst att få den från sin ursprungliga, legitima källa.

Starta Windows i felsäkert läge för att slutföra något av följande steg om du inte kan komma åt Windows normalt på grund av mfplat.dll-felet.

 1. Återställ mfplat.dll från papperskorgen. Den enklaste möjliga orsaken till en "saknad" mfplat.dll-fil är att du felaktigt har tagit bort den. Om du misstänker att du av misstag har raderat mfplat.dll men redan har tömt papperskorgen kan du kanske återställa mfplat.dll med ett gratis filåterställningsprogram. Att återställa en borttagen kopia av mfplat.dll med ett filåterställningsprogram är en smart idé bara om du är säker på att du har tagit bort filen själv och att den fungerade ordentligt innan du gjorde det.

 2. Installera Media Feature-paketet från Microsoft för att återställa den saknade mfplat.dll-filen. Windows N-versioner innehåller inte mediepaketet som standard och kräver därför en manuell installation av det.

  Se vilken version av Windows har jag? om du inte är säker. Du måste veta om du kör en 32-bitars eller 64-bitarsversion av Windows för att välja rätt nedladdningslänk.

  Gör ditt bästa för att slutföra detta steg. Att installera programmet som tillhandahåller mfplat.dll-filen, om möjligt, är en trolig lösning på detta DLL-fel.

 3. Kör en virus / malware-genomsökning av hela ditt system. Vissa mfplat.dll-fel kan relateras till ett virus eller annan infektion med skadlig kod på din dator som har skadat DLL-filen. Det är till och med möjligt att mfplat.dll-felet du ser är relaterat till ett fientligt program som maskerar sig som filen.

 4. Använd Systemåterställning för att ångra senaste systemändringar. Om du misstänker att mfplat.dll-felet orsakades av en ändring av en viktig fil eller konfiguration kan en systemåterställning lösa problemet.

 5. Kör kommandot sfc / scannow System File Checker för att ersätta en saknad eller korrupt kopia av mfplat.dll-filen. Om den här filen tillhandahålls av Microsoft i din version av Windows bör verktyget för systemfilsgranskning återställa den.

 6. Installera om programmet som använder mfplat.dll-filen. Om DLL-felet mfplat.dll uppstår när du använder ett visst program bör filen ominstalleras om.

 7. Uppdatera drivrutinerna för hårdvaruenheter som kan vara relaterade till mfplat.dll. Om du till exempel får ett felmeddelande "Filen mfplat.dll saknas" när du spelar ett 3D-videospel, försök att uppdatera drivrutinerna för ditt grafikkort. (Mfplat.dll-filen kan eller kanske inte är relaterad till grafikkort - det här var bara ett exempel. Nyckeln här är att ägna stor uppmärksamhet åt felets sammanhang och felsöka därefter.)

 8. Rulla tillbaka en drivrutin till en tidigare installerad version om mfplat.dll-fel började efter uppdatering av en viss hårdvaruenhets drivrutin.

 9. Installera alla tillgängliga Windows-uppdateringar. Många servicepaket och andra korrigeringar ersätter eller uppdaterar några av de hundratals Microsoft-distribuerade DLL-filerna på din dator. Filen mfplat.dll kan ingå i en av dessa uppdateringar.

 10. Testa ditt minne och testa sedan hårddisken. Vi har lämnat majoriteten av felsökning av maskinvara till det sista steget, men din dators minne och hårddisk är lätta att testa och är de mest troliga komponenterna som kan orsaka mfplat.dll-fel när de misslyckas. Om hårdvaran misslyckas med några av dina tester, byt ut minnet eller byt ut hårddisken.

 11. Reparera din installation av Windows. Om de enskilda mfplat.dll-felsökningsråden ovan inte lyckas bör en återställning eller reparationsinstallation återställas till alla Windows DLL-filer till deras fungerande versioner.

 12. Använd en gratis registerrensare för att reparera mfplat.dll-relaterade problem i registret. Ett gratis registerrensare kan hjälpa till genom att ta bort ogiltiga mfplat.dll registerposter som kan orsaka DLL-felet. Vi rekommenderar sällan användning av registerrensare. Vi har inkluderat alternativet här som ett sista utväg försök innan det destruktiva steget kommer nästa.

 13. Utför en ren installation av Windows. En ren installation av Windows raderar allt från hårddisken och installerar en ny kopia av Windows. Om inget av stegen ovan korrigerar mfplat.dll-felet bör detta vara din nästa åtgärd. All information på din hårddisk raderas under en ren installation. Gör det bästa försöket att fixa mfplat.dll-felet med hjälp av ett felsökningssteg före det här.


 14. Felsök ett maskinvaruproblem om några mfplat.dll-fel kvarstår. Efter en ren installation av Windows kan ditt DLL-problem bara vara relaterat till maskinvaran.

Lämna en kommentar