Hur du åtgärdar Mfc80u.dll hittades inte eller saknas fel

Mfc80u.dll-fel orsakas av situationer som leder till borttagning eller korruption av mfc80u DLL-filen.

I vissa fall kan mfc80u.dll-fel indikera ett registerproblem, ett problem med virus eller skadlig kod eller till och med ett maskinvarufel.

Felmeddelandet mfc80u.dll kan gälla alla program eller system som kan använda filen i något av Microsofts operativsystem inklusive Windows 10, Windows 8, Windows 7, Windows Vista, Windows XP och Windows 2000.


Mfc80u.dll-fel

Det finns flera olika sätt som mfc80u.dll-fel kan visas på din dator. Här är några av de vanligaste sätten som du kan se mfc80u.dll-fel:

 • Mfc80u.dll hittades inte
 • Det här programmet kunde inte startas eftersom mfc80u.dll inte hittades. Problemet kan åtgärdas om du installerar om programmet igen.
 • Kan inte hitta [PATH] mfc80u.dll
 • Filen mfc80u.dll saknas.
 • Det går inte att starta [APPLICATION]. En nödvändig komponent saknas: mfc80u.dll. Installera [APPLICATION] igen.

Mfc80u.dll felmeddelanden kan visas när du använder eller installerar vissa program när Windows startar eller stängs av, eller kanske till och med under en Windows-installation.

Sammanhanget med mfc80u.dll-felet är en viktig information som kommer att vara till hjälp när du löser problemet.

Hur du åtgärdar Mfc80u.dll fel

Ladda inte ner mfc80u.dll från en "DLL-nedladdningswebbplats". Det finns många anledningar till att ladda ner en DLL-fil är en dålig idé. Om du behöver en kopia av mfc80u.dll är det bäst att få den från sin ursprungliga, legitima källa.

Starta Windows i felsäkert läge för att slutföra något av följande steg om du inte kan komma åt Windows normalt på grund av mfc80u.dll-felet.

 1. Ladda ner Microsoft Visual C ++ 2005 Service Pack 1 omfördelningsbart paket MFC säkerhetsuppdatering och kör den. Detta kommer att ersätta / återställa mfc80u.dll med den senaste kopian från Microsoft.

  Du får några nedladdningsalternativ från Microsoft för den här uppdateringen, baserat på den version av Windows du har installerat: x86 (32-bit) eller x64 (64-bit).

  Gör ditt bästa för att slutföra detta steg. Att använda den här uppdateringen är nästan alltid lösningen på mfc80u.dll-fel.

 2. Återställ mfc80u.dll från papperskorgen. Den enklaste möjliga orsaken till en "saknad" mfc80u.dll-fil är att du felaktigt har tagit bort den.

  Om du misstänker att du av misstag har raderat mfc80u.dll men du redan har tömt papperskorgen kan du kanske återställa mfc80u.dll med ett gratis filåterställningsprogram.

  Att återställa en borttagen kopia av mfc80u.dll med ett filåterställningsprogram är en smart idé bara om du är säker på att du själv har tagit bort filen och att den fungerade ordentligt innan du gjorde det.

 3. Kör en virus / malware-genomsökning av hela ditt system. Vissa mfc80u.dll-fel kan relateras till ett virus eller annan infektion med skadlig kod på din dator som har skadat DLL-filen. Det är till och med möjligt att mfc80u.dll-felet som du ser är relaterat till ett fientligt program som maskeras som filen.

 4. Använd Systemåterställning för att ångra senaste systemändringar. Om du misstänker att mfc80u.dll-felet orsakades av en ändring av en viktig fil eller konfiguration kan en systemåterställning lösa problemet.

 5. Installera om programmet som producerar mfc80u.dll-felet. Om mfc80u.dll-felet uppstår när du använder ett visst program kan det hjälpa ominstallera det programmet.

 6. Installera alla tillgängliga Windows-uppdateringar. Många servicepaket och andra korrigeringar ersätter eller uppdaterar några av de hundratals Microsoft-distribuerade DLL-filerna på din dator. Filen mfc80u.dll kan ingå i en av dessa uppdateringar.

 7. Testa ditt minne och testa sedan hårddisken. Vi har lämnat majoriteten av felsökning av maskinvara till det sista steget, men datorns minne och hårddisk är lätta att testa och är de mest troliga komponenterna som kan orsaka mfc80u.dll-fel när de misslyckas.

  Om hårdvaran misslyckas med några av dina tester, byt ut minnet eller byt ut hårddisken så snart som möjligt.

 8. Reparera din installation av Windows. Om den enskilda mfc80u.dll-felsökningsrådgivningen ovan inte lyckas, bör en startreparation eller reparationsinstallation återställa alla Windows DLL-filer till sina arbetsversioner.

 9. Använd en gratis registerrensare för att reparera mfc80u.dll-relaterade problem i registret. Ett gratis registerrensarprogram kan hjälpa till genom att ta bort ogiltiga mfc80u.dll registerposter som kan orsaka DLL-felet.

  Vi rekommenderar sällan användning av registerrensare. Jag har inkluderat alternativet här som ett "sista utväg" -försök innan det destruktiva steget kommer nästa.

 10. Utför en ren installation av Windows. En ren installation av Windows raderar allt från hårddisken och installerar en ny kopia av Windows. Om inget av stegen ovan korrigerar mfc80u.dll-felet bör detta vara din nästa åtgärd.

  All information på din hårddisk raderas under en ren installation. Se till att du har gjort bästa möjliga försök att åtgärda mfc80u.dll-felet med hjälp av ett felsökningssteg innan du utför en ren installation.

 11. Felsök ett maskinvaruproblem om några mfc80u.dll-fel kvarstår. Efter en ren installation av Windows kan ditt DLL-problem bara vara relaterat till maskinvaran.


Lämna en kommentar