Hur du åtgärdar Microsoft.directx.directinput.dll fel

Microsoft.directx.directinput.dll-problem orsakas på ett eller annat sätt av ett problem med Microsoft DirectX.

Microsoft.directx.directinput.dll-filen är en av många filer som finns i DirectX-programvarusamlingen. Eftersom DirectX används av de flesta Windows-baserade spel och avancerade grafikprogram, visas vanligtvis bara microsoft.directx.directinput DLL-fel när du använder dessa program.

Det finns flera sätt som microsoft.directx.directinput.dll-fel kan visas på din dator. Här är flera av de vanligaste sätten du kan se microsoft.directx.directinput.dll-fel:

Microsoft.directx.directinput.dll hittades inte. Ominstallering kan hjälpa till att åtgärda detta.
Filen microsoft.directx.directinput.dll saknas
Microsoft.directx.directinput.DLL hittades inte
Fil microsoft.directx.directinput.dll hittades inte

Felmeddelandet microsoft.directx.directinput.dll kan gälla för alla program som använder Microsoft DirectX, men det är troligtvis sett med videospel mer än andra program. Felet kan visas när som helst under användningen av spelet eller applikationen, men DLL-fel som detta ses oftare när spelet öppnas.

Något av Microsofts operativsystem sedan Windows 98 kan påverkas av microsoft.directx.directinput.dll och andra DirectX-problem. Detta inkluderar Windows 10, Windows 8, Windows 7, Windows Vista, Windows XP och Windows 2000.


Hur du åtgärdar Microsoft.directx.directinput.dll fel

Ladda inte ner Microsoft.directx.directinput.dll DLL-filen individuellt från någon "DLL-nedladdningssida." Det finns ett antal utmärkta skäl att ladda ner DLL-filer från dessa webbplatser är aldrig en bra idé.

Om du redan har laddat ner microsoft.directx.directinput.dll från en av dessa DLL-nedladdningssidor tar du bort den från vart du än lägger den och fortsätter med dessa steg.

1. Starta om datorn om du inte har gjort det ännu. Microsoft.directx.directinput.dll-felet kan vara ett fel och en enkel omstart kan rensa upp det helt.

2. Installera den senaste versionen av Microsoft DirectX. Chansen är att uppgradering till den senaste versionen av DirectX kommer att fixa felet microsoft.directx.directinput.dll.

Microsoft släpper ofta uppdateringar till DirectX utan att uppdatera versionsnummer eller bokstav, så se till att installera den senaste versionen även om din version är tekniskt densamma.

Samma DirectX-installationsprogram fungerar med alla versioner av Windows inklusive Windows 7, 8, 10, Vista, XP och mer. Den ersätter alla saknade DirectX 11-, DirectX 10- eller DirectX 9-filer.

3. Förutsatt att den senaste DirectX-versionen från Microsoft inte fixar microsoft.directx.directinput.dll-felet, leta efter ett DirectX-installationsprogram på ditt spel eller din applikations-DVD eller CD. Ibland kommer programutvecklarna att ta med en kopia av DirectX på installationsskivan om deras spel eller program använder DirectX.

  • Ibland, men inte ofta, passar DirectX-versionen på skivan bättre för programmet än den senaste versionen som finns tillgänglig från Microsoft.

4. Avinstallera spelet eller programvaran och installera sedan om det igen. Något kan ha hänt med filerna i programmet som fungerar med microsoft.directx.directinput.dll och en ominstallation kan göra tricket.

5. Återställ filen microsoft.directx.directinput.dll från det senaste DirectX-programvarupaketet. Om ovanstående felsökningssteg inte har fungerat för att lösa ditt microsoft.directx.directinput.dll-fel, försök extrahera microsoft.directx.directinput.dll individuellt från det nedladdningsbara paketet DirectX.

6. Uppdatera drivrutinerna för ditt grafikkort. Även om det inte är den vanligaste lösningen kan det i vissa situationer korrigera detta DirectX-problem att uppdatera drivrutinerna för grafikkortet på din dator.

Lämna en kommentar