Hur du åtgärdar Ogg.dll fel eller saknas fel


Ogg.dll felmeddelanden

Det finns flera olika sätt som ogg.dll-fel kan visas på din dator. Här är några av de vanligaste sätten som du kan se ogg.dll-fel:

 • "Ogg.dll hittades inte"
 • "Det här programmet kunde inte startas eftersom ogg.dll inte hittades. Problemet kan åtgärdas genom att ominstallera programmet."
 • "Kan inte hitta [PATH] ogg.dll"
 • ”Filen ogg.dll saknas."
 • "Kan inte starta [APPLICATION]. En nödvändig komponent saknas: ogg.dll. Installera [APPLICATION] igen."

Ogg.dll felmeddelanden kan visas när du använder eller installerar vissa program, när Windows startar eller stängs av, eller kanske till och med under en Windows-installation.

Sammanhanget med ogg.dll-felet är en viktig information som kan vara till hjälp när du löser problemet.

Orsak till Ogg.dll-fel

Ogg.dll-fel orsakas av situationer som leder till borttagning eller korruption av ogg DLL-filen.

I vissa fall kan ogg.dll-fel indikera ett registerproblem, ett problem med virus eller skadlig kod eller till och med ett maskinvarufel.


Hur du åtgärdar Ogg.dll fel

Ladda inte ner ogg.dll från en "DLL-nedladdningswebbplats". Det finns många anledningar till att ladda ner en DLL-fil är en dålig idé. Om du behöver en kopia av ogg.dll är det bäst att få den från dess ursprungliga, legitima källa.

Starta Windows i felsäkert läge för att slutföra något av följande steg om du inte kan komma åt Windows normalt på grund av ogg.dll-felet.

 1. Återställ ogg.dll från papperskorgen. Den enklaste möjliga orsaken till en "saknad" ogg.dll-fil är att du felaktigt har tagit bort den.
  1. Om du misstänker att du av misstag har raderat ogg.dll men du redan har tömt papperskorgen kan du kanske återställa ogg.dll med ett gratis filåterställningsprogram.
  2. Återställa en borttagen kopia av ogg.dll med ett filåterställningsprogram är en smart idé bara om du är säker på att du själv har tagit bort filen och att den fungerade ordentligt innan du gjorde det.
 2. Kör en virus / malware-genomsökning av hela ditt system. Vissa ogg.dll-fel kan relateras till ett virus eller annan skadlig kod på din dator som har skadat DLL-filen. Det är till och med möjligt att ogg.dll-felet du ser är relaterat till ett fientligt program som maskerar sig som filen.
 3. Använd Systemåterställning för att ångra senaste systemändringar. Om du misstänker att ogg.dll-felet orsakades av en ändring av en viktig fil eller konfiguration kan en systemåterställning lösa problemet.
 4. Installera om programmet som använder ogg.dll-filen. Om ogg.dll DLL-felet uppstår när du använder ett visst program bör filen ominstalleras om.
  1. Gör ditt bästa för att slutföra detta steg. Ominstallation av programmet som tillhandahåller ogg.dll-filen, om möjligt, är en trolig lösning på detta DLL-fel.
 5. Uppdatera drivrutinerna för hårdvaruenheter som kan vara relaterade till ogg.dll. Om du till exempel får ett felmeddelande "Filen ogg.dll saknas" när du spelar ett 3D-videospel, försök att uppdatera drivrutinerna för ditt grafikkort.
  1. Ogg.dll-filen är kanske inte relaterad till grafikkort - det här var bara ett exempel. Nyckeln här är att ägna stor uppmärksamhet åt felets sammanhang och felsöka därefter.
 6. Rulla tillbaka en drivrutin till en tidigare installerad version om ogg.dll-fel började efter uppdatering av en viss hårdvaruenhets drivrutin.
 7. Kör kommandot sfc / scannow System File Checker för att ersätta en saknad eller korrupt kopia av ogg.dll-filen. Om denna DLL-fil tillhandahålls av min Microsoft bör systemfilskontrollverktyget återställa den.
 8. Installera alla tillgängliga Windows-uppdateringar. Många servicepaket och andra korrigeringar ersätter eller uppdaterar några av de hundratals Microsoft-distribuerade DLL-filerna på din dator. Ogg.dll-filen kan ingå i en av dessa uppdateringar.
 9. Testa ditt minne och testa sedan hårddisken. Jag har lämnat majoriteten av felsökning av maskinvara till det sista steget, men datorns minne och hårddisk är lätta att testa och är de mest troliga komponenterna som kan orsaka ogg.dll-fel när de misslyckas.
  1. Om hårdvaran misslyckas med några av dina tester, byt ut minnet eller byt ut hårddisken så snart som möjligt.
 10. Reparera din installation av Windows. Om den enskilda ogg.dll-felsökningsrådgivningen ovan inte lyckas bör en Windows-reparations- eller reparationsinstallationsstart återställas till alla Windows DLL-filer till deras fungerande versioner.
 11. Använd en gratis registerrensare för att reparera ogg.dll-relaterade problem i registret. Ett gratis registerrensare kan hjälpa till genom att ta bort ogiltiga ogg.dll registerposter som kan orsaka DLL-felet.
  1. Jag rekommenderar sällan användning av registerrensare. Jag har inkluderat alternativet här som ett "sista utväg" -försök innan det destruktiva steget kommer nästa.
 12. Utför en ren installation av Windows. En ren installation av Windows raderar allt från hårddisken och installerar en ny kopia av Windows. Om inget av stegen ovan korrigerar ogg.dll-felet bör detta vara din nästa åtgärd.
  1. All information på hårddisken raderas under en ren installation. Se till att du har gjort bästa möjliga försök att åtgärda ogg.dll-felet med hjälp av ett felsökningssteg före det här.
 13. Felsök ett maskinvaruproblem om några ogg.dll-fel kvarstår. Efter en ren installation av Windows kan ditt DLL-problem bara vara relaterat till maskinvaran.

Gäller för

Felmeddelandet ogg.dll kan gälla för alla program eller system som kan använda filen i något av Microsofts operativsystem inklusive Windows 8, Windows 7, Windows Vista, Windows XP och Windows 2000.

Lämna en kommentar