Hur du åtgärdar Binkw32.dll saknas fel

Binkw32.dll-fel orsakas av problem som det specifika spelet du försöker installera eller spela har med Bink Video-codec skapad av RAD Game Tools, Inc.

För det mesta beror "procedurens startpunkt" -fel som involverar binkw32.dll på att köra "knäckta" versioner av spel. Du kan se detta fel när du försöker köra ett spel utan den ursprungliga CD: n eller DVD: n, något som vanligtvis görs med olagligt nedladdade spel.

Många populära PC-spel använder Bink Video-codec. Ditt spel kanske använder codec (och därmed binkw32.dll) även om du aldrig har installerat något från RAD Game Tools.

Beroende på vilket spel som råkar uppleva detta problem kan du se binkw32.dll-felet i nästan alla Microsofts operativsystem från Windows 95 hela vägen genom nyare versioner som Windows 10, Windows 8, Windows 7, Windows Vista och Windows XP.


Binkw32.dll-fel

Det finns många olika sätt som ett binkw32.dll-fel kan visas på din dator. För det mesta berättar felet att du saknar filen binkw32.dll.

Nedan följer några av de vanligaste varianterna av binkw32.dll-felet:

 • BINKW32.DLL saknas
 • Binkw32.dll hittades inte
 • Det här programmet kunde inte startas eftersom BINKW32.DLL inte hittades. Problemet kan åtgärdas om du installerar om programmet igen.
 • Kan inte hitta binkw32.dll!
 • Ett försök att fördröja inläsning av en .dll eller få en funktionsadress i en fördröjningsladdad dll misslyckades. Dll: binkw32.dll
 • Det här programmet kan inte starta eftersom binkw32.dll saknas på din dator. Försök att installera om programmet för att lösa problemet

Även efter att ha bytt ut binkw32.dll-filen kommer vissa användare att få ett av dessa relaterade fel eller något annat som det:

 • Ingångspunkten för proceduren _BinkSetVolume @ 12 kunde inte lokaliseras i det dynamiska länkbiblioteket binkw32.dll.
 • Procedurens ingångspunkt _BinkSetMemory @ 8 kunde inte lokaliseras i det dynamiska länkbiblioteket binkw32.dll.

Filen är inte blinkw32 utan binkw32. Du kanske ser många referenser online för att blinka istället för bink, men de är bara stavfel.

Felmeddelandet binkw32.dll kan gälla alla datorspel som använder Bink Video-codec.

Några vanliga spel som kan generera binkw32.dll-fel inkluderar Age of Conan, Dungeon Lords, Civilization III, Demon Stone, Battlefield 2142, Battlefield 1942, Age of Empires III, Dungeon Siege II, World in Conflict, Sid Meier's Pirates !, Broken Sword 4, Ragnarok, BioShock, Battlefield Vietnam, Empire Earth II, DarkRO, Hitman: Blood Money, The Elder Scrolls IV: Oblivion, Star Wars: Battlefront II, Tomb Raider: Legend och många fler.

Hur du åtgärdar Binkw32.dll fel

Ladda inte ner binkw32.dll DLL-filen individuellt från någon "DLL-nedladdningssida." Det finns många anledningar till att nedladdning av DLL-filer från dessa webbplatser aldrig är en bra idé. Om du behöver en kopia av en DLL-fil är det alltid bäst att få den från sin legitima, ursprungliga källa. Om du redan har laddat ner DLL-filen tar du bort den från var du än placerade den och fortsätter med följande steg.

 1. Stäng och öppna spelet igen som genererade binkw32.dll-felet. Oavsett vilket spel du spelar har ett tillfälligt problem som en omstart kan åtgärda.

 2. Ladda ner och installera RAD Video Tools för att eventuellt ersätta den saknade eller korrupta binkw32.dll-filen.

 3. Installera om spelet igen. Eftersom binkw32.dll-felet involverar en videokodek som borde ha inkluderats i din spelinstallation, kommer sannolikt att ominstallera hela spelet att lösa problemet.

  Även om du inte uppmanas att göra det, se till att starta om datorn efter avinstallationen och före ominstallationen. Om du startar om datorn vid den här tiden kommer du att se till att alla laddade filer rensas från minnet och att avinstallationen är 100 procent klar.

 4. Ladda ner den senaste uppdateringen till spelet. Besök speldesigners webbplats och ladda ner det senaste servicepaketet, korrigeringsfilen eller en annan uppdatering för just ditt spel.

  I många fall, även i vissa fall av "ingångspunkt för proceduren _BinkSetVolume @ 12" och relaterade fel, kan binkw32.dll-felet ha korrigerats i en speluppdatering.

 5. Kopiera binkw32.dll-filen från spelets systemkatalog till spelets rotkatalog. I vissa spel placeras binkw32.dll-filen i fel katalog när spelet installeras.

  Om ditt spel till exempel är installerat i C: Program Files Game, kopierar du binkw32.dll-filen från C: Program Files Game System-mappen till spelets rotmapp på C: Program Files Game.

 6. Kopiera binkw32.dll-filen till din Windows-systemkatalog. Vissa människor som upplever binkw32.dll-fel har åtgärdat problemet genom att kopiera binkw32.dll-filen från dess plats i spelets installationsmapp till mappen C: Windows System.

 7. Kopiera binkw32.dll-filen från spelets skiva till programmets installationsmapp. Om du inte hittar DLL-filen från spelets systemmapp eller Windows systemmapp, eller om du inte kopierade den DLL-funktionen, är det nästa bästa stället att hämta den från original-CD: n.

  Om du till exempel ser felet binkw32.dll när du spelar Age of Empires III, öppnar du skivan från Utforskaren och hittar filen Disk1C ~ 1.cab. Öppna den CAB-filen och kopiera filen binkw32.dll därifrån till spelets installationsmapp, som i detta fall förmodligen är C: Program Files (x86) Microsoft Games Age of Empires III.

  I de flesta fall vill du kopiera DLL-filen till vilken mapp som helst som har spelets primära applikationsfil, vanligtvis en EXE-fil som används för att starta spelet varje gång det öppnas från en genväg. Du hittar den här mappen genom att högerklicka på en genväg till spelet (vanligtvis på skrivbordet) och välja alternativet för att öppna filens plats.

 8. Är spelet piratkopierat? I de flesta fall visas "procedurens ingångspunkt _BinkSetVolume @ 12" och relaterade fel bara när du kör en olaglig version av ett spel. Om så är fallet är vår enda rekommendation här att köpa spelet och försöka igen.

 9. Uppgradera ditt grafikkort. Det är en mindre vanlig orsak, men i vissa fall orsakas felet "procedurens ingångspunkt _BinkSetVolume @ 12" och andra liknande genom att köra ett spel på ett datorsystem med ett sämre grafikkort. Uppgradering av kortet till ett med mer minne och processorkraft kan lösa problemet.

Var noga med att besöka speldesigners webbplats och ta reda på vad minimikravet på grafikkort är för spelet du försöker spela. Du vill se till att du köper ett tillräckligt kraftigt kort för att spela spelet.