Hur du åtgärdar Pdh.dll fel eller saknas fel

Pdh.dll-fel orsakas av situationer som leder till att pdh DLL-filen tas bort eller skadas.

I vissa fall kan pdh.dll-fel indikera ett registerproblem, ett problem med virus eller skadlig kod eller till och med ett maskinvarufel.

Felmeddelandet pdh.dll kan gälla för alla program eller system som kan använda filen i något av Microsofts operativsystem, inklusive Windows 10, Windows 8, Windows 7, Windows Vista, Windows XP och Windows 2000.


Pdh.dll-fel

Det finns flera olika sätt som pdh.dll-fel kan visas på din dator. Här är några av de vanligaste sätten att se pdh.dll-fel:

 • Pdh.dll hittades inte
 • Det här programmet kunde inte startas eftersom pdh.dll inte hittades. Problemet kan åtgärdas om du installerar om programmet igen.
 • Kan inte hitta [PATH] pdh.dll
 • Filen pdh.dll saknas.
 • Det går inte att starta [APPLICATION]. En nödvändig komponent saknas: pdh.dll. Installera [APPLICATION] igen.

Pdh.dll felmeddelanden kan visas när du använder eller installerar vissa program när Windows startar eller stängs av, eller kanske till och med under en Windows-installation.

Sammanhanget med pdh.dll-felet är en viktig information som kan vara till hjälp när du löser problemet.

Hur du åtgärdar Pdh.dll fel

Ladda inte ner pdh.dll från en webbplats för "DLL-nedladdning". Det finns många anledningar till att ladda ner en DLL-fil är en dålig idé. Om du behöver en kopia av pdh.dll är det bäst att få den från sin ursprungliga, legitima källa.

Starta Windows i felsäkert läge för att slutföra något av följande steg om du inte kan komma åt Windows normalt på grund av pdh.dll-felet.

 1. Återställ pdh.dll från papperskorgen. Den enklaste möjliga orsaken till en "saknad" pdh.dll-fil är att du felaktigt har tagit bort den.

  Om du misstänker att du av misstag har raderat pdh.dll men du redan har tömt papperskorgen kan du kanske återställa pdh.dll med ett gratis filåterställningsprogram.

  Att återställa en borttagen kopia av pdh.dll med ett filåterställningsprogram är en smart idé bara om du är säker på att du har tagit bort filen själv och att den fungerade ordentligt innan du gjorde det.

 2. Kör en virus / malware-genomsökning av hela ditt system. Vissa pdh.dll-fel kan relateras till ett virus eller annan infektion med skadlig kod på din dator som har skadat DLL-filen. Det är till och med möjligt att pdh.dll-felet du ser är relaterat till ett fientligt program som maskerar sig som filen.

 3. Använd Systemåterställning för att ångra senaste systemändringar. Om du misstänker att pdh.dll-felet orsakades av en ändring av en viktig fil eller konfiguration kan en systemåterställning lösa problemet.

 4. Installera om programmet som använder pdh.dll-filen. Om pdh.dll DLL-felet uppstår när du använder ett visst program bör filen ominstalleras om du installerar om programmet.

  Gör ditt bästa för att slutföra detta steg. Ominstallation av programmet som tillhandahåller pdh.dll-filen, om möjligt, är en trolig lösning på detta DLL-fel.

 5. Uppdatera drivrutinerna för hårdvaruenheter som kan vara relaterade till pdh.dll. Om du till exempel får ett felmeddelande "Filen pdh.dll saknas" när du spelar ett 3D-videospel, försök att uppdatera drivrutinerna för ditt grafikkort.

  Pdh.dll-filen är kanske inte relaterad till grafikkort - det här var bara ett exempel. Nyckeln här är att ägna stor uppmärksamhet åt felets sammanhang och felsöka därefter.

 6. Rulla tillbaka en drivrutin till en tidigare installerad version om pdh.dll-fel började efter uppdatering av en viss hårdvaruenhets drivrutin.

 7. Kör kommandot sfc / scannow System File Checker för att ersätta en saknad eller korrupt kopia av pdh.dll-filen. Eftersom denna DLL-fil tillhandahålls av Microsoft bör systemfilskontrollverktyget återställa den.

 8. Installera alla tillgängliga Windows-uppdateringar. Många servicepaket och andra korrigeringar ersätter eller uppdaterar några av de hundratals Microsoft-distribuerade DLL-filerna på din dator. Pdh.dll-filen kan inkluderas i en av dessa uppdateringar.

 9. Testa ditt minne och testa sedan hårddisken. Vi har lämnat majoriteten av felsökning av maskinvara till sista steget, men datorns minne och hårddisk är lätta att testa och är de mest troliga komponenterna som kan orsaka pdh.dll-fel när de misslyckas.

  Om hårdvaran misslyckas med några av dina tester, byt ut minnet eller byt ut hårddisken så snart som möjligt.

 10. Reparera din installation av Windows. Om de enskilda pdh.dll-felsökningsråden ovan inte lyckas bör en Windows-reparations- eller reparationsinstallationsåterställning återställas till alla Windows DLL-filer till deras fungerande versioner.

 11. Använd en gratis registerrensare för att reparera pdh.dll-relaterade problem i registret. Ett gratis registerrensare kan hjälpa till genom att ta bort ogiltiga pdh.dll registerposter som kan orsaka DLL-felet.

  Vi rekommenderar sällan användning av registerrensare. Vi har inkluderat alternativet här som ett "sista utväg" -försök innan det destruktiva steget kommer nästa.

 12. Utför en ren installation av Windows. En ren installation av Windows raderar allt från hårddisken och installerar en ny kopia av Windows. Om inget av stegen ovan korrigerar pdh.dll-felet bör detta vara din nästa åtgärd.

  All information på hårddisken raderas under en ren installation. Se till att du har gjort bästa möjliga försök att åtgärda pdh.dll-felet med ett felsökningssteg före det här.

 13. Felsök ett maskinvaruproblem om några pdh.dll-fel kvarstår. Efter en ren installation av Windows kan ditt DLL-problem bara vara relaterat till maskinvaran.


Lämna en kommentar