Hur du åtgärdar Msvcp71.dll saknas eller hittades inte fel

Msvcp71.dll-fel orsakas av situationer som leder till att msvcp71 DLL-filen tas bort eller skadas.

I vissa fall kan msvcp71.dll-fel indikera ett registerproblem, ett problem med virus eller skadlig kod eller till och med ett maskinvarufel.

Det finns flera olika sätt som msvcp71.dll-fel kan visas på din dator. Här är några av de vanligaste sätten som du kan se ett:

Msvcp71.dll hittades inte
Det här programmet kunde inte startas eftersom msvcp71.dll inte hittades. Problemet kan åtgärdas om du installerar om programmet igen.
Kan inte hitta [PATH] msvcp71.dll
Filen msvcp71.dll saknas.
Det går inte att starta [APPLICATION]. En nödvändig komponent saknas: msvcp71.dll. Installera [APPLICATION] igen.

Msvcp71.dll felmeddelanden kan visas när du använder eller installerar vissa program, när Windows startar eller stängs av, eller kanske till och med under en Windows-installation.

Sammanhanget med msvcp71.dll-felet är en viktig information som kommer att vara till hjälp när du löser problemet.

Felmeddelandet msvcp71.dll kan gälla alla program eller system som kan använda filen i något av Microsofts operativsystem inklusive Windows 10, Windows 8, Windows 7, Windows Vista, Windows XP och Windows 2000.


Hur du åtgärdar Msvcp71.dll fel

Ladda inte ner msvcp71.dll från en "DLL-nedladdningswebbplats". Det finns många anledningar till att det är en dålig idé att ladda ner en DLL-fil. Om du behöver en kopia av msvcp71.dll är det bäst att få den från sin ursprungliga, legitima källa.

Starta Windows i felsäkert läge för att slutföra något av följande steg om du inte kan komma åt Windows normalt på grund av msvcp71.dll-felet.

 1. Installera om programmet som använder msvcp71.dll-filen. Om DLL-felet msvcp71.dll uppstår när du använder ett visst program bör filen ominstalleras om. Msvcp71.dll-filer är Microsoft C Runtime-biblioteksfiler som även program som inte är Microsoft kan behöva för att fungera normalt.

  Gör ditt bästa för att slutföra detta steg. Ominstallation av programmet som tillhandahåller msvcp71.dll-filen, om möjligt, är en trolig lösning på detta DLL-fel.

 2. Återställ msvcp71.dll från papperskorgen. Den enklaste möjliga orsaken till en "saknad" msvcp71.dll-fil är att du felaktigt har tagit bort den. Om du misstänker att du av misstag har raderat msvcp71.dll men du redan har tömt papperskorgen kan du kanske återställa msvcp71.dll med ett gratis filåterställningsprogram.

  Återställa en borttagen kopia av msvcp71.dll med ett filåterställningsprogram är en smart idé bara om du är säker på att du själv har tagit bort filen och att den fungerade ordentligt innan du gjorde det.

 3. Kör kommandot sfc / scannow System File Checker för att ersätta en saknad eller korrupt kopia av msvcp71.dll-filen. Denna DLL-fil tillhandahålls av Microsoft i vissa versioner av Windows, så System File Checker-verktyget kan återställa den.

 4. Installera alla tillgängliga Windows-uppdateringar. Många servicepaket och andra korrigeringar ersätter eller uppdaterar några av de hundratals Microsoft-distribuerade DLL-filerna på din dator. Filen msvcp71.dll kan ingå i en av dessa uppdateringar.

 5. Ladda ner msvcp71.dll-filerna från en betrodd källa. Vi vet att vi precis varnade ovan för nedladdning av DLL-filer, men AddictiveTips (webbplatsen länkad här) är en webbplats som vi litar på som ger en ren, oförändrad msvcp71.dll-fil som du kan ladda ner om din dator saknar DLL.

  Vi har fullt förtroende för att nedladdningen av msvcp71.dll som tillhandahålls här är säker att använda eftersom vi jämförde deras msvcp71.dll-fil med en som vi vet är giltig från vår egen Windows-installation, och de matchade perfekt. Med detta sagt, följ felsökningen före detta steg innan du går denna väg.

 6. Kör en virus / malware-genomsökning av hela ditt system. Vissa msvcp71.dll-fel kan relateras till ett virus eller annan infektion med skadlig kod på din dator som har skadat DLL-filen. Det är till och med möjligt att msvcp71.dll-felet som du ser är relaterat till ett fientligt program som maskeras som filen.

 7. Använd Systemåterställning för att ångra senaste systemändringar. Om du misstänker att msvcp71.dll-felet orsakades av en ändring av en viktig fil eller konfiguration kan en systemåterställning lösa problemet.

 8. Rulla tillbaka en drivrutin till en tidigare installerad version om msvcp71.dll-fel började efter uppdatering av en viss hårdvaruenhets drivrutin.

 9. Reparera din installation av Windows. Om de enskilda msvcp71.dll-felsökningsråden ovan inte lyckas bör du återställa alla Windows DLL-filer till deras fungerande versioner genom att utföra ditt operativsystems "automatisk reparation".

 10. Använd en gratis registerrensare för att reparera msvcp71.dll-relaterade problem i registret. Ett gratis registerrensare kan hjälpa till genom att ta bort ogiltiga msvcp71.dll registerposter som kan orsaka DLL-felet.

  Vi rekommenderar sällan användning av registerrensare. Vi har inkluderat alternativet här som ett "sista utväg" -försök innan det destruktiva steget kommer nästa.

 11. Utför en ren installation av Windows. En ren installation av Windows raderar allt från hårddisken och installerar en ny kopia av Windows. Om inget av stegen ovan korrigerar msvcp71.dll-felet bör detta vara din nästa åtgärd.

  All information på din hårddisk raderas under en ren installation. Se till att du har gjort bästa möjliga försök att åtgärda msvcp71.dll-felet med ett felsökningssteg före det här.

 12. Felsök ett maskinvaruproblem om några msvcp71.dll-fel kvarstår. Efter en ren installation av Windows kan ditt DLL-problem bara vara relaterat till maskinvaran.

Lämna en kommentar