Hur du åtgärdar Ole32.dll fel saknas eller hittades inte

Det finns flera olika sätt som ole32.dll-fel kan visas på din dator. Här är några av de vanligaste sätten som du kan se ole32.dll-fel:

 • "Ole32.dll hittades inte"
 • "Det här programmet kunde inte startas eftersom ole32.dll inte hittades. Problemet kan kanske åtgärdas genom att ominstallera programmet."
 • "Kan inte hitta [PATH] ole32.dll"
 • ”Filen ole32.dll saknas."
 • "Kan inte starta [APPLICATION]. En nödvändig komponent saknas: ole32.dll. Installera [APPLICATION] igen."

Ole32.dll felmeddelanden kan visas när du använder eller installerar vissa program, när Windows startar eller stängs av, eller kanske till och med under en Windows-installation.

Kontexten för ole32.dll-felet är en viktig information som kan vara till hjälp när du löser problemet.


Orsak till Ole32.dll-fel

Ole32.dll-fel orsakas av situationer som leder till borttagning eller korruption av ole32 DLL-filen.

I vissa fall kan ole32.dll-fel indikera ett registerproblem, ett problem med virus eller skadlig kod eller till och med ett maskinvarufel.

Vill du inte fixa det här själv?

Om du är intresserad av att åtgärda problemet själv, fortsätt med felsökningen i nästa avsnitt.

Annars lär du dig hur du kan fixa din dator med en fullständig lista över dina supportalternativ, plus hjälp med allt på vägen som att räkna ut reparationskostnader, få bort dina filer, välja en reparationsservice och mycket mer.


Åtgärda Ole32.dll-fel

Detta är mycket viktigt: Ladda inte ner ole32.dll från en "DLL-nedladdningswebbplats". Det finns många anledningar till att ladda ner en DLL-fil är en dålig idé. Om du behöver en kopia av ole32.dll är det bäst att få den från sin ursprungliga, legitima källa. Starta Windows i felsäkert läge för att slutföra något av följande steg om du inte kan komma åt Windows normalt på grund av ole32.dll-felet.


 1. Återställ ole32.dll från papperskorgen. Den enklaste möjliga orsaken till en "saknad" ole32.dll-fil är att du felaktigt har tagit bort den.

  • Om du misstänker att du av misstag har raderat ole32.dll men du redan har tömt papperskorgen kan du kanske återställa ole32.dll med ett gratis filåterställningsprogram.

  Återställa en borttagen kopia av ole32.dll med ett filåterställningsprogram är en smart idé bara om du är säker på att du själv har tagit bort filen och att den fungerade ordentligt innan du gjorde det.

 2. Kör en virus / malware-genomsökning av hela ditt system. Vissa ole32.dll-fel kan relateras till ett virus eller annan infektion med skadlig kod på din dator som har skadat DLL-filen. Det är till och med möjligt att ole32.dll-felet du ser är relaterat till ett fientligt program som maskerar sig som filen.

 3. Använd Systemåterställning för att ångra senaste systemändringar. Om du misstänker att ole32.dll-felet orsakades av en ändring av en viktig fil eller konfiguration kan en systemåterställning lösa problemet.

 4. Installera om programmet som använder ole32.dll-filen. Om DLL-felet ole32.dll inträffar när du använder ett visst program bör filen ominstalleras om.

  Gör ditt bästa för att slutföra detta steg. Ominstallation av programmet som tillhandahåller ole32.dll-filen, om möjligt, är en trolig lösning på detta DLL-fel.

 5. Uppdatera drivrutinerna för hårdvaruenheter som kan vara relaterade till ole32.dll. Om du till exempel får ett felmeddelande "Filen ole32.dll saknas" när du spelar ett 3D-videospel, försök att uppdatera drivrutinerna för ditt grafikkort.

  Ole32.dll-filen kan eller inte är relaterad till grafikkort - det här var bara ett exempel. Nyckeln här är att vara mycket uppmärksam på felets sammanhang och felsöka därefter.

 6. Rulla tillbaka en drivrutin till en tidigare installerad version om ole32.dll-fel började efter uppdatering av en viss hårdvaruenhets drivrutin.

 7. Kör kommandot sfc / scannow System File Checker för att ersätta en saknad eller korrupt kopia av filen ole32.dll. Om denna DLL-fil tillhandahålls av Microsoft bör systemfilsgranskarverktyget återställa den.

 8. Installera alla tillgängliga Windows-uppdateringar. Många servicepaket och andra korrigeringar ersätter eller uppdaterar några av de hundratals Microsoft-distribuerade DLL-filerna på din dator. Ole32.dll-filen kan ingå i en av dessa uppdateringar.


 9. Testa ditt minne och testa sedan hårddisken. Din dators minne och hårddisk är enkla att testa och är de mest troliga komponenterna som kan orsaka ole32.dll-fel när de misslyckas.

  Om hårdvaran misslyckas med några av dina tester, byt ut minnet eller byt ut hårddisken så snart som möjligt.


 10. Reparera din installation av Windows. Om de enskilda ole32.dll-felsökningsråden ovan inte lyckas bör en återställning eller reparationsinstallation återställas till alla Windows DLL-filer till deras fungerande versioner.

 11. Använd en gratis registerrensare för att reparera ole32.dll-relaterade problem i registret. Ett gratis registerrensare kan hjälpa till genom att ta bort ogiltiga ole32.dll registerposter som kan orsaka DLL-felet.

  Användning av registerrensare rekommenderas sällan. Vi har inkluderat alternativet här som ett "sista utväg" -försök innan det destruktiva steget kommer nästa.

 12. Utför en ren installation av Windows. En ren installation av Windows raderar allt från hårddisken och installerar en ny kopia av Windows. Om inget av stegen ovan korrigerar ole32.dll-felet bör detta vara din nästa åtgärd.

  All information på din hårddisk raderas under en ren installation. Se till att du har gjort bästa möjliga försök att åtgärda ole32.dll-felet med hjälp av ett felsökningssteg före det här.

 13. Felsök ett maskinvaruproblem om några ole32.dll-fel kvarstår. Efter en ren installation av Windows kan ditt DLL-problem bara vara relaterat till maskinvaran.


Där detta fel gäller

Felmeddelandet ole32.dll kan gälla alla program eller system som kan använda filen i något av Microsofts operativsystem inklusive Windows 8, Windows 7, Windows Vista, Windows XP och Windows 2000.

Lämna en kommentar