Hur du åtgärdar Steam.dll fel eller saknas fel

Steam.dll-fel orsakas av situationer som leder till borttagning eller korruption av Steam-DLL-filen.

I vissa fall kan steam.dll-fel indikera ett registerproblem, ett problem med virus eller skadlig kod eller till och med ett maskinvarufel.

Det finns flera olika sätt som steam.dll-fel kan visas på din dator. Här är några av de vanligaste sätten att se steam.dll-fel:

Steam.dll hittades inte
Det här programmet kunde inte startas eftersom steam.dll inte hittades. Problemet kan åtgärdas om du installerar om programmet igen.
Kan inte hitta [PATH] steam.dll
Det gick inte att ladda steam.dll
Det gick inte att hitta Steam.dll-ingångspunkten
Det går inte att hitta steam.dll i förhållande till körbar sökväg [STEAM PATH]
Filen steam.dll saknas.
Det går inte att starta [APPLICATION]. En nödvändig komponent saknas: steam.dll. Installera [APPLICATION] igen.

Steam.dll-felmeddelanden kan visas när du använder eller installerar vissa program, när Windows startar eller stängs av, eller kanske till och med under en Windows-installation.

Kontexten för steam.dll-felet är en viktig information som kommer att vara till hjälp när du löser problemet.

Felmeddelandet steam.dll kan gälla alla program eller system som kan använda filen i något av Microsofts operativsystem inklusive Windows 10, Windows 8, Windows 7, Windows Vista, Windows XP och Windows 2000.


Hur du åtgärdar Steam.dll fel

Ladda inte ner steam.dll från en webbplats för "DLL-nedladdning". Det finns många anledningar till att ladda ner en DLL-fil är en dålig idé. Om du behöver en kopia av steam.dll är det bäst att skaffa den från sin ursprungliga, legitima källa.

Starta Windows i felsäkert läge för att slutföra något av följande steg om du inte kan komma åt Windows normalt på grund av steam.dll-felet.

 1. Återställ steam.dll från papperskorgen. Den enklaste möjliga orsaken till en "saknad" steam.dll-fil är att du felaktigt har tagit bort den.

  Om du misstänker att du av misstag har raderat steam.dll men du redan har tömt papperskorgen kan du kanske återställa steam.dll med ett gratis filåterställningsprogram.

  Återställa en borttagen kopia av steam.dll med ett filåterställningsprogram är en smart idé bara om du är säker på att du har tagit bort filen själv och att den fungerade ordentligt innan du gjorde det.

 2. Starta om datorn. Det är möjligt att det bara finns ett tillfälligt problem med programmet som använder steam.dll-filen, i vilket fall en omstart kan fixa DLL-felet.

 3. Ladda ner och installera Steam, programmet som använder steam.dll-filen. Detta bör ersätta steam.dll-filen med en ny.

  Det kan vara nödvändigt att först avinstallera Steam med ett programavinstallationsprogram som IObit Uninstaller. Det programmet kan hitta varje sista bit av information som är relaterad till Steam och ta bort den. Det är viktigt att alla relaterade filer är borta innan du installerar Steam igen - du vill se till att steam.dll-filen ersätts korrekt.

  Gör ditt bästa för att slutföra detta steg. Ominstallation av programmet som tillhandahåller steam.dll-filen, om möjligt, är en trolig lösning på detta DLL-fel.

 4. Installera om Steams SDK-verktyg. Det här steget kan bara vara nödvändigt om du får felet som säger något som "Kan inte hitta steam.dll i förhållande till körbar sökväg."

 5. Kör en virus / malware-genomsökning av hela ditt system. Vissa steam.dll-fel kan relateras till ett virus eller annan infektion med skadlig kod på din dator som har skadat DLL-filen. Det är till och med möjligt att steam.dll-felet du ser är relaterat till ett fientligt program som maskerar sig som filen.

 6. Använd Systemåterställning för att ångra senaste systemändringar. Om du misstänker att steam.dll-felet orsakades av en ändring av en viktig fil eller konfiguration kan en systemåterställning lösa problemet.

 7. Uppdatera drivrutinerna för hårdvaruenheter som kan vara relaterade till steam.dll. Om du till exempel får ett felmeddelande "Filen steam.dll saknas" när du spelar ett 3D-videospel kan du försöka uppdatera drivrutinerna för ditt grafikkort.

  Steam.dll-filen kanske eller inte är relaterad till grafikkort - det här var bara ett exempel. Nyckeln här är att ägna stor uppmärksamhet åt felets sammanhang och felsöka därefter.

 8. Rulla tillbaka en drivrutin till en tidigare installerad version om steam.dll-fel började efter uppdatering av en viss hårdvaruenhets drivrutin.

 9. Installera alla tillgängliga Windows-uppdateringar. Många servicepaket och andra korrigeringar ersätter eller uppdaterar några av de hundratals Microsoft-distribuerade DLL-filerna på din dator. Steam.dll-filen kan inkluderas i en av dessa uppdateringar.

 10. Testa ditt minne och testa sedan hårddisken. Vi har lämnat majoriteten av felsökning av maskinvara till det sista steget, men datorns minne och hårddisk är lätta att testa och är de mest troliga komponenterna som kan orsaka steam.dll-fel när de misslyckas.

  Om hårdvaran misslyckas med några av dina tester, byt ut minnet eller byt ut hårddisken så snart som möjligt.

 11. Reparera din installation av Windows. Om de enskilda steam.dll-felsökningsråden ovan inte lyckas bör en startreparation eller reparationsinstallation återställa alla Windows DLL-filer till deras fungerande versioner.

 12. Använd en gratis registerrensare för att reparera steam.dll-relaterade problem i registret. Ett gratis registerrensare kan hjälpa till genom att ta bort ogiltiga steam.dll-registerposter som kan orsaka DLL-felet.

  Vi rekommenderar sällan användning av registerrensare. Vi har inkluderat alternativet här som ett "sista utväg" -försök innan det destruktiva steget kommer nästa.

 13. Utför en ren installation av Windows. En ren installation av Windows raderar allt från hårddisken och installerar en ny kopia av Windows. Om inget av stegen ovan korrigerar steam.dll-felet bör detta vara din nästa åtgärd.

  All information på din hårddisk raderas under en ren installation. Se till att du har gjort bästa möjliga försök att åtgärda steam.dll-felet med hjälp av ett felsökningssteg före det här.

 14. Felsök ett maskinvaruproblem om några steam.dll-fel kvarstår. Efter en ren installation av Windows kan ditt DLL-problem bara vara relaterat till maskinvaran.

Lämna en kommentar