Hur du åtgärdar Hid.dll fel eller saknas fel

Hid.dll-fel orsakas av situationer som leder till borttagning eller korruption av den gömda DLL-filen.

I vissa fall kan hid.dll-fel indikera ett registerproblem, ett problem med virus eller skadlig kod eller till och med ett maskinvarufel.

Felmeddelandet hid.dll kan gälla alla program eller system som kan använda filen i något av Microsofts operativsystem, inklusive Windows 10, Windows 8, Windows 7, Windows Vista, Windows XP och Windows 2000.


Hid.dll-fel

Det finns flera sätt som hid.dll-felmeddelanden kan formuleras beroende på orsaken till problemet. Här är några vanliga hid.dll-fel:

 • Hid.dll hittades inte
 • Filen hid.dll saknas.
 • Det här programmet kunde inte startas eftersom hid.dll inte hittades. Problemet kan åtgärdas om du installerar om programmet igen.
 • Kan inte hitta [PATH] hid.dll
 • Det går inte att starta [APPLICATION]. En nödvändig komponent saknas: hid.dll. Installera [APPLICATION] igen.
 • C: Windows system32 HID.DLL är antingen inte utformat för att köras på Windows eller innehåller det ett fel.

Hid.dll felmeddelanden kan visas när du använder eller installerar vissa program, när Windows startar eller stängs av, eller kanske till och med under en Windows-installation.

Att notera vid vilken tidpunkt ditt hid.dll-fel dyker upp är en viktig information som kommer att vara till hjälp vid felsökning.

Hur du åtgärdar Hid.dll fel

Ladda inte ner hid.dll från en av dessa DLL-nedladdningssidor. Det finns många anledningar till att ladda ner en DLL-fil är en dålig idé. Om du behöver en kopia av hid.dll är det bäst att få den från sin ursprungliga, legitima källa.

Starta Windows i felsäkert läge för att slutföra något av följande steg om du inte kan komma åt Windows normalt på grund av hid.dll-felet.

 1. Återställ hid.dll från papperskorgen. Den enklaste möjliga orsaken till en "saknad" hid.dll-fil är att du felaktigt har tagit bort den.

  Om du misstänker att du av misstag har raderat hid.dll men redan har tömt papperskorgen kan du kanske återställa hid.dll med ett gratis filåterställningsprogram.

  Återställa en borttagen kopia av hid.dll med ett filåterställningsprogram är en smart idé bara om du är säker på att du har tagit bort filen själv och att den fungerade ordentligt innan du gjorde det.

 2. Skanna hela datorn efter virus och annan skadlig kod. Vissa hid.dll-fel kan relateras till någon form av infektion med skadlig kod på din dator som har skadat DLL-filen.

  Det är till och med möjligt att hid.dll-felet du ser är relaterat till ett fientligt program som maskeras som filen.

 3. Kör kommandot sfc / scannow för att ersätta en saknad eller korrupt kopia av hid.dll-filen.

  Lyckligtvis tillhandahålls hid.dll-filen av Microsoft i åtminstone vissa versioner av Windows, så System File Checker-verktyget (sfc-kommandot) bör återställa det.

  Detta är den mest troliga lösningen på ett saknat eller inte hittat hid.dll-fel. Gör alla ansträngningar du kan för att slutföra detta steg efter att du är säker på att din dator inte är infekterad med skadlig kod.

 4. Installera alla tillgängliga Windows-uppdateringar. Många servicepaket och andra korrigeringar ersätter eller uppdaterar några av de hundratals Microsoft-distribuerade DLL-filerna på din dator. Hid.dll-filen kan inkluderas i en av dessa uppdateringar.

 5. Använd Systemåterställning för att ångra senaste systemändringar. Om du misstänker att hid.dll-felet orsakades av en ändring av en viktig fil eller konfiguration och systemfilsgranskaren inte hjälpte, skulle en systemåterställning lösa problemet.

 6. Installera om programmet som använder hid.dll-filen. Om hid.dll DLL-felet uppstår när du använder ett visst program bör filen ominstalleras om.

  Det här steget är mest användbart för att ersätta DLL-filer som inte levereras av Microsoft men det kan hjälpa till med ditt hid.dll-problem om det här programmet också ger en kopia av filen och de tidigare felsökningsidéerna inte lyckades.

 7. Uppdatera drivrutinerna för hårdvaruenheter som kan vara relaterade till hid.dll. Om du till exempel får ett felmeddelande "Filen hid.dll saknas" när du spelar ett 3D-videospel kan du försöka uppdatera drivrutinerna för ditt grafikkort.

  Hiden.dll-filen är kanske inte relaterad till grafikkort - detta var bara ett exempel. Nyckeln här är att vara mycket uppmärksam på felets sammanhang och felsöka därefter.

 8. Rulla tillbaka en drivrutin till en tidigare installerad version om hid.dll-fel började efter uppdatering av en viss hårdvaruenhets drivrutin.

 9. Reparera din installation av Windows. Om den enskilda hid.dll-filens felsökningsråd ovan misslyckas bör en uppdatering, startreparation eller reparationsinstallation (beroende på din Windows-version) återställa alla Windows DLL-filer till deras fungerande versioner.

 10. Använd en gratis registerrensare för att reparera hid.dll-relaterade problem i registret. Ett gratis registerrensare kan hjälpa till genom att ta bort ogiltiga hid.dll-registerposter som kan orsaka DLL-felet.

  Vi rekommenderar sällan användning av registerrensare. Vi har inkluderat alternativet här om det skulle visa sig vara till hjälp, i vilket fall du kan undvika de svårare testerna och sista utvägalternativen nedan.

 11. Testa ditt minne och testa sedan hårddisken. Jag har lämnat majoriteten av felsökning av maskinvara till sista steget, men datorns minne och hårddisk är relativt enkla att testa och är de mest troliga komponenterna som orsakar hid.dll-fel när de misslyckas.

  Om hårdvaran misslyckas med några av dina tester, byt ut minnet eller byt ut hårddisken så snart som möjligt.

 12. Utför en ren installation av Windows. En ren installation raderar allt och installerar en ny kopia av Windows. Om inget av stegen ovan korrigerar hid.dll-felet bör detta vara din nästa åtgärd.

  För att vara tydlig raderas all data på enheten som du har Windows installerad på under en ren installation, så se till att säkerhetskopiera viktiga filer om du kan. Kontrollera självklart att du har gjort alla möjliga försök att åtgärda hid.dll-felet med hjälp av ett felsökningssteg innan det här innan du tar en ren installation.

 13. Felsök om ett okänt maskinvaruproblem finns om hid.dll-fel kvarstår. En ren installation av Windows är en ny start på felsökningens mjukvarusida. Så tyvärr, om det inte fungerade, måste ditt DLL-problem vara relaterat till maskinvaran.


Lämna en kommentar