Hur du åtgärdar Steamui.dll saknas eller hittades inte fel

Steamui.dll-fel orsakas av situationer som leder till borttagning eller korruption av steamui DLL-fil.

I vissa fall kan steamui.dll-fel indikera ett registerproblem, ett problem med virus eller skadlig kod eller till och med ett maskinvarufel.

Det finns flera olika sätt som steamui.dll-fel kan visas på din dator. Här är några av de vanligaste sätten att se steamui.dll-fel:

Steamui.dll hittades inte
Det här programmet kunde inte startas eftersom steamui.dll inte hittades. Problemet kan åtgärdas om du installerar om programmet igen.
Kan inte hitta [PATH] steamui.dll
Det gick inte att ladda steamui.dll
Filen steamui.dll saknas.
Det går inte att starta [APPLICATION]. En nödvändig komponent saknas: steamui.dll. Installera [APPLICATION] igen.

Steamui.dll-felmeddelanden kan visas när du använder eller installerar vissa program, när Windows startar eller stängs av, eller kanske till och med under en Windows-installation.

Sammanhanget med steamui.dll-felet är en viktig information som kan vara till hjälp när du löser problemet.

Felmeddelandet steamui.dll kan gälla för alla program eller system som kan använda filen i något av Microsofts operativsystem, inklusive Windows 10, Windows 8, Windows 7, Windows Vista, Windows XP och Windows 2000.


Hur du åtgärdar Steamui.dll fel

Ladda inte ner steamui.dll från en webbplats för "DLL-nedladdning". Det finns många anledningar till att det är en dålig idé att ladda ner en DLL-fil. Om du behöver en kopia av steamui.dll är det bäst att få den från sin ursprungliga, legitima källa.

Starta Windows i felsäkert läge för att slutföra något av följande steg om du inte kan komma åt Windows normalt på grund av steamui.dll-felet.

Hur du åtgärdar Steamui.dll fel eller saknas fel

Följ dessa steg för att ta itu med de olika källorna till problem som bidrar till detta fel:

 1. Återställ steamui.dll från papperskorgen. Den enklaste möjliga orsaken till en "saknad" steamui.dll-fil är att du felaktigt har tagit bort den.

  Om du misstänker att du av misstag har raderat steamui.dll men redan har tömt papperskorgen kan du kanske återställa steamui.dll med ett gratis filåterställningsprogram.

  Att återställa en borttagen kopia av steamui.dll med ett filåterställningsprogram är en smart idé bara om du är säker på att du har raderat filen själv och att den fungerade ordentligt innan du gjorde det.

 2. Ta bort steamui.dll- eller libswscale-3.dll-filen för att tvinga Steam att ersätta den. Du kan istället behöva ta bort en mapp som heter "beta".

  Om någon av dessa DLL-filer faktiskt fortfarande finns i roten till Steams installationskatalog (som normalt är C: Program Files (x86) Steam ) och inte har tagits bort, försök att radera steamui.dll eller libswscale-3 .dll-fil. Öppna sedan Steam för att tvinga den att uppdatera programmet och ersätta DLL-filen med en ny.

  Om det inte fungerar eller om du använder en betaversion av Steam, kan det snabbaste sättet att lösa DLL-felet vara att ta bort C: Program Files (x86) Steam package beta mapp.

  Denna metod för att radera en fil eller mapp är bara användbar om DLL-filen faktiskt inte saknas men bara inte kommunicerar med Steam av en eller annan anledning. Så det är bara användbart om du har ett felmeddelande som "Det gick inte att ladda steamui.dll", inte ett som indikerar att DLL-filen saknas.

 3. Uppdatera dina Steam-filer för att reparera korrupta filer och eventuellt återställa steamui.dll-filen till funktionsdugligt skick.

 4. Avinstallera och installera sedan om Steam med hjälp av instruktionerna i länken. Ibland, efter Steam-uppdateringar eller på grund av något annat problem, visas ett fel angående steamui.dll-filen och det är det bästa sättet att gå om.

  Gör ditt bästa för att slutföra det här steget. Ominstallering av Steam är den mest troliga lösningen på något steamui.dll-fel om de tre idéerna ovan inte fungerar med din situation.

 5. Kör en virus / malware-genomsökning av hela ditt system. Vissa steamui.dll-fel kan relateras till ett virus eller annan infektion med skadlig kod på din dator som har skadat DLL-filen.

  Det är till och med möjligt att steamui.dll-felet som du ser är relaterat till ett fientligt program som maskerar sig som filen.

 6. Använd Systemåterställning för att ångra senaste systemändringar. Om du misstänker att steamui.dll-felet orsakades av en ändring av en viktig fil eller konfiguration kan en systemåterställning lösa problemet.

 7. Uppdatera drivrutinerna för hårdvaruenheter som kan vara relaterade till steamui.dll. Om du till exempel får ett felmeddelande "Filen steamui.dll saknas" när du spelar ett videospel, försök att uppdatera drivrutinerna för ditt ljudkort och grafikkort.

 8. Rulla tillbaka en drivrutin till en tidigare installerad version om steamui.dll-fel började efter uppdatering av en viss hårdvaruenhets drivrutin.

 9. Testa ditt minne och testa sedan hårddisken. Vi har lämnat majoriteten av felsökning av maskinvara till sista steget, men datorns minne och hårddisk är lätta att testa och är de mest troliga komponenterna som kan orsaka steamui.dll-fel när de misslyckas.

  Om hårdvaran misslyckas med några av dina tester, byt ut minnet eller byt ut hårddisken.

 10. Använd en gratis registerrensare för att reparera steamui.dll-relaterade problem i registret. Ett gratis registerrensare kan kanske hjälpa till att ta bort ogiltiga steamui.dll registerposter som kan orsaka DLL-felet.

 11. Felsök ett maskinvaruproblem om några steamui.dll-fel kvarstår. Även om det är möjligt att en ren installation av Windows kan hjälpa, är det osannolikt. Vid denna tidpunkt är problemet sannolikt maskinvarurelaterat.


Lämna en kommentar