Hur du åtgärdar Gdi32.dll saknas eller hittades inte fel

Gdi32.dll-fel orsakas av situationer som leder till borttagning eller korruption av gdi32 DLL-filen.

I vissa fall kan gdi32.dll-fel indikera ett registerproblem, ett problem med virus eller skadlig kod eller till och med ett maskinvarufel.

Felmeddelandet gdi32.dll kan gälla alla program eller system som kan använda filen i något av Microsofts operativsystem, inklusive Windows 10, Windows 8, Windows 7, Windows Vista, Windows XP och Windows 2000.


Gdi32.dll-fel

Det finns flera olika sätt som gdi32.dll-fel kan visas på din dator. Här är några av de vanligaste sätten att se gdi32.dll-fel.

 • Gdi32.dll hittades inte
 • Det här programmet kunde inte startas eftersom gdi32.dll inte hittades. Problemet kan åtgärdas genom att ominstallera programmet
 • Kan inte hitta [PATH] gdi32.dll
 • Filen gdi32.dll saknas
 • Det går inte att starta [APPLICATION]. En nödvändig komponent saknas: gdi32.dll. Installera [APPLICATION] igen

Gdi32.dll felmeddelanden kan visas när du använder eller installerar vissa program, när Windows startar eller stängs av, eller kanske till och med under en Windows-installation.

Sammanhanget med gdi32.dll-felet är en viktig information som kan vara till hjälp när du löser problemet.

Hur du åtgärdar Gdi32.dll fel

Ladda inte ner gdi32.dll från en "DLL-nedladdningswebbplats". Det finns många anledningar till att det är en dålig idé att ladda ner en DLL-fil. Om du behöver en kopia av gdi32.dll är det bäst att få den från sin ursprungliga, legitima källa.

Starta Windows i felsäkert läge för att slutföra något av följande steg om du inte kan komma åt Windows normalt på grund av gdi32.dll-felet.

 1. Återställ gdi32.dll från papperskorgen. Den enklaste möjliga orsaken till en "saknad" gdi32.dll-fil är att du felaktigt har tagit bort den.

  Om du misstänker att du av misstag har raderat gdi32.dll men redan har tömt papperskorgen kan du kanske återställa gdi32.dll med ett gratis filåterställningsprogram.

  Att återställa en borttagen kopia av gdi32.dll med ett filåterställningsprogram är en smart idé bara om du är säker på att du har tagit bort filen själv och att den fungerade ordentligt innan du gjorde det.

 2. Kör kommandot sfc / scannow System File Checker för att ersätta en saknad eller korrupt kopia av gdi32.dll-filen.

  Lyckligtvis, eftersom gdi32.dll är associerad med Microsofts Graphics Device Interface (GDI), tillhandahålls den av dem, så verktyget för systemfilsgranskare bör återställa det och åtgärda eventuella relaterade gdi32.dll-fel.

 3. Kör en virus / malware-genomsökning av hela ditt system. Vissa gdi32.dll-fel kan relateras till ett virus eller annan infektion med skadlig kod på din dator som har skadat DLL-filen. Det är till och med möjligt att gdi32.dll-felet som du ser är relaterat till ett fientligt program som maskerar sig som filen.

 4. Använd Systemåterställning för att ångra senaste systemändringar. Om du misstänker att gdi32.dll-felet orsakades av en ändring av en viktig fil eller konfiguration kan en systemåterställning lösa problemet.

 5. Installera om programmet som använder gdi32.dll-filen. Om gdi32.dll DLL-felet inträffar när du använder ett visst program kan ominstallering av programmet fixa DLL-felet.

  Även om gdi32.dll förmodligen inte tillhandahålls av tredjepartsprogram eftersom det är en Microsoft Windows-fil kan ominstallering av programmet som visar felet hjälpa till att koppla det igen till DLL-filen.

 6. Uppdatera drivrutinerna för hårdvaruenheter som kan vara relaterade till gdi32.dll. Om du till exempel får ett felmeddelande "Filen gdi32.dll saknas" när du spelar ett 3D-videospel, försök att uppdatera drivrutinerna för ditt grafikkort.

  Gdi32.dll-filen är kanske inte relaterad till grafikkort - det här var bara ett exempel. Nyckeln här är att ägna stor uppmärksamhet åt felets sammanhang och felsöka därefter.

 7. Rulla tillbaka en drivrutin till en tidigare installerad version om gdi32.dll-fel började efter uppdatering av en viss hårdvaruenhets drivrutin.

 8. Installera alla tillgängliga Windows-uppdateringar. Många servicepaket och andra korrigeringar ersätter eller uppdaterar några av de hundratals Microsoft-distribuerade DLL-filerna på din dator. Gdi32.dll-filen kan ingå i en av dessa uppdateringar.


 9. Testa ditt minne och testa sedan hårddisken. Jag har lämnat majoriteten av felsökning av maskinvara till sista steget, men datorns minne och hårddisk är lätta att testa och är de mest troliga komponenterna som kan orsaka gdi32.dll-fel när de misslyckas.

  Om hårdvaran misslyckas med några av dina tester, byt ut minnet eller byt ut hårddisken så snart som möjligt.

 10. Reparera din installation av Windows. Om de enskilda gdi32.dll-felsökningsrådens ovan fel misslyckas, bör en reparation eller reparationsinstallation av start återställa alla Windows DLL-filer till deras fungerande versioner.

 11. Använd en gratis registerrensare för att reparera gdi32.dll-relaterade problem i registret. Ett gratis registerrensare kan kanske hjälpa till att ta bort ogiltiga gdi32.dll registerposter som kan orsaka DLL-felet.

  Vi rekommenderar sällan användning av registerrensare. De ingår här som ett "sista utväg" -försök innan det destruktiva steget kommer nästa.

 12. Utför en ren installation av Windows. En ren installation av Windows raderar allt från hårddisken och installerar en ny kopia av Windows. Om inget av stegen ovan korrigerar gdi32.dll-felet bör detta vara din nästa åtgärd.

  All information på hårddisken raderas under en ren installation. Se till att du har gjort bästa möjliga försök att åtgärda gdi32.dll-felet med ett felsökningssteg före det här.


 13. Felsök ett maskinvaruproblem om några gdi32.dll-fel kvarstår. Efter en ren installation av Windows kan ditt DLL-problem bara vara relaterat till maskinvaran.


Lämna en kommentar