Hur du åtgärdar Wpcap.dll saknas eller hittades inte fel

Wpcap.dll-fel orsakas av situationer som leder till borttagning eller korruption av wpcap DLL-filen.

I vissa fall kan wpcap.dll-fel indikera ett registerproblem, ett problem med virus eller skadlig kod eller till och med ett maskinvarufel.

Wpcap.dll används av WinPcap, ett paketfångstprogram. Du kan läsa mer om vad filen gör i WinPcap-användarhandboken.

Det finns flera olika sätt som wpcap.dll-fel kan visas på din dator. Här är några av de vanligaste sätten som du kan se wpcap.dll-fel:

Wpcap.dll hittades inte
Det här programmet kunde inte startas eftersom wpcap.dll inte hittades. Problemet kan åtgärdas om du installerar om programmet igen.
Kan inte hitta [PATH] wpcap.dll
Programmet kan inte starta eftersom wpcap.dll saknas på din dator. Försök att installera om programmet för att lösa problemet.
Filen wpcap.dll saknas.
Det går inte att starta [APPLICATION]. En nödvändig komponent saknas: wpcap.dll. Installera [APPLICATION] igen.

Wpcap.dll felmeddelanden kan visas när du använder eller installerar vissa program, när Windows startar eller stängs av, eller kanske till och med under en Windows-installation.

Sammanhanget med wpcap.dll-felet är en viktig information som kommer att vara till hjälp när du löser problemet.

Felmeddelandet wpcap.dll kan gälla för alla program eller system som kan använda filen i något av Microsofts operativsystem inklusive Windows 10, Windows 8, Windows 7, Windows Vista, Windows XP och Windows 2000.


Hur du åtgärdar Wpcap.dll fel

Ladda inte ner wpcap.dll från en "DLL-nedladdningswebbplats". Det finns många anledningar till att ladda ner en DLL-fil är en dålig idé. Om du behöver en kopia av wpcap.dll är det bäst att få den från sin ursprungliga, legitima källa.

Starta Windows i felsäkert läge för att slutföra något av följande steg om du inte kan komma åt Windows normalt på grund av wpcap.dll-felet.

 1. Återställ wpcap.dll från papperskorgen. Den enklaste möjliga orsaken till en "saknad" wpcap.dll-fil är att du felaktigt har tagit bort den.

  Om du misstänker att du av misstag har raderat wpcap.dll men du redan har tömt papperskorgen kan du kanske återställa wpcap.dll med ett gratis filåterställningsprogram.

  Återställa en raderad kopia av wpcap.dll med ett filåterställningsprogram är en smart idé bara om du är säker på att du själv har tagit bort filen och att den fungerade ordentligt innan du gjorde det.

 2. Kör en virus / malware-genomsökning av hela ditt system. Vissa wpcap.dll-fel kan relateras till ett virus eller annan infektion med skadlig kod på din dator som har skadat DLL-filen. Det är till och med möjligt att wpcap.dll-felet du ser är relaterat till ett fientligt program som maskerar sig som filen.

 3. Installera eller installera om WinPcap. WinPcap är ett program som många andra program använder för att stödja sin programvara, och en viktig del av det är wpcap.dll-filen.

  Gör ditt bästa för att slutföra detta steg. Eftersom WinPcap med stor sannolikhet är den bästa källan till filen wpcap.dll bör installationen eller ominstallationen av programmet åtgärda detta DLL-problem.

 4. Använd Systemåterställning för att ångra senaste systemändringar. Om du misstänker att wpcap.dll-felet orsakades av en ändring av en viktig fil eller konfiguration kan en systemåterställning lösa problemet.

 5. Uppdatera drivrutinerna för hårdvaruenheter som kan vara relaterade till wpcap.dll. Om du till exempel får ett felmeddelande "Filen wpcap.dll saknas" när du spelar ett 3D-videospel kan du försöka uppdatera drivrutinerna för ditt grafikkort.

  Wpcap.dll-filen är kanske inte relaterad till grafikkort - det här var bara ett exempel. Nyckeln här är att ägna stor uppmärksamhet åt felets sammanhang och felsöka därefter.

 6. Rulla tillbaka en drivrutin till en tidigare installerad version om wpcap.dll-fel började efter uppdatering av en viss hårdvaruenhets drivrutin.

 7. Testa ditt minne och testa sedan hårddisken. Vi har lämnat majoriteten av felsökning av maskinvara till det sista steget, men datorns minne och hårddisk är lätta att testa och är de mest troliga komponenterna som kan orsaka wpcap.dll-fel när de misslyckas.

  Om hårdvaran misslyckas med några av dina tester, byt ut minnet eller byt ut hårddisken så snart som möjligt.

 8. Använd en gratis registerrensare för att reparera wpcap.dll-relaterade problem i registret. Ett gratis registerrensare kan kanske hjälpa till att ta bort ogiltiga wpcap.dll registerposter som kan orsaka DLL-felet.

  Vi rekommenderar sällan användning av registerrensare. Vi har inkluderat alternativet här som ett "sista utväg" -försök innan det destruktiva steget kommer nästa.

 9. Utför en ren installation av Windows. En ren installation av Windows raderar allt från hårddisken och installerar en ny kopia av Windows. Om inget av stegen ovan korrigerar wpcap.dll-felet bör detta vara din nästa åtgärd.

  All information på hårddisken raderas under en ren installation. Se till att du har gjort bästa möjliga försök att åtgärda wpcap.dll-felet med ett felsökningssteg före det här.

 10. Felsök ett maskinvaruproblem om några wpcap.dll-fel kvarstår. Efter en ren installation av Windows kan ditt DLL-problem bara vara relaterat till maskinvaran.

Lämna en kommentar