Hur du åtgärdar X3daudio1_7.dll saknas eller hittades inte fel

X3daudio1_7.dll-problem orsakas på ett eller annat sätt av ett problem med Microsoft DirectX.

Filen x3daudio1_7.dll är en av många filer som ingår i DirectX-programvarusamlingen. Eftersom DirectX används av de flesta Windows-baserade spel och avancerade grafikprogram, visas oftast bara x3daudio1_7 DLL-fel när du använder dessa program.

Något av Microsofts operativsystem sedan Windows 98 kan påverkas av x3daudio1_7.dll och andra DirectX-problem. Detta inkluderar Windows 10, Windows 8, Windows 7, Windows Vista, Windows XP och Windows 2000.


X3daudio1_7.dll-fel

Det finns flera sätt som x3daudio1_7.dll-fel kan visas på din dator. Här är flera av de vanligaste sätten du kan se x3daudio1_7.dll-fel:

 • X3daudio1_7.dll hittades inte. Ominstallering kan hjälpa till att åtgärda detta.
 • Filen x3daudio1_7.dll saknas
 • "X3daudio1_7.DLL hittades inte
 • Filen x3daudio1_7.dll hittades inte

X3daudio1_7.dll-fel visas när ett program eller ett videospel startas, men du kan också se DLL-felet under spelet, när programmet försöker komma åt en DirectX-komponent eller någon annan tid under användning.

Skyrim är ett spel som användare har sett ett x3daudio1_7.dll-fel i, men det finns definitivt andra som kan visa samma felmeddelande.

Hur du åtgärdar X3daudio1_7.dll fel

Ladda inte ner DLL-filen x3daudio1_7.dll individuellt från någon "DLL-nedladdningssida." Det finns ett antal utmärkta skäl att ladda ner DLL-filer från dessa webbplatser är en dålig idé.

Om du redan har laddat ner x3daudio1_7.dll från en av dessa DLL-nedladdningssidor tar du bort den från var du än lägger den och fortsätter med dessa steg.

 1. Starta om datorn om du inte har gjort det ännu.

  Felet x3daudio1_7.dll kan vara ett fel och en enkel omstart kan rensa upp det helt.

 2. Installera den senaste versionen av Microsoft DirectX. Chansen är att uppgradering till den senaste versionen av DirectX fixar felet x3daudio1_7.dll hittades inte.

  Microsoft släpper ofta uppdateringar till DirectX utan att uppdatera versionsnummer eller bokstav, så se till att installera den senaste versionen även om din version är tekniskt densamma.

  Samma DirectX-installationsprogram fungerar med alla versioner av Windows inklusive Windows 7, 8, 10, Vista, XP och mer. Den ersätter alla saknade DirectX 11-, DirectX 10- eller DirectX 9-filer.

 3. Om du antar att den senaste DirectX-versionen från Microsoft inte fixar x3daudio1_7.dll-felet, leta efter ett DirectX-installationsprogram på ditt spel eller din applikations-DVD eller CD. Ibland kommer programutvecklarna att ta med en kopia av DirectX på installationsskivan om deras spel eller program använder DirectX.

  Ibland, men inte ofta, passar DirectX-versionen på skivan bättre för programmet än den senaste versionen som finns tillgänglig från Microsoft.

 4. Avinstallera spelet eller programvaran och installera om det igen. Något kan ha hänt med filerna i programmet som fungerar med x3daudio1_7.dll och en ominstallation kan göra tricket.

 5. Återställ filen x3daudio1_7.dll från det senaste DirectX-programvarupaketet. Om ovanstående felsökningssteg inte har fungerat för att lösa ditt x3daudio1_7.dll-fel, försök att extrahera x3daudio1_7.dll individuellt från det nedladdningsbara paketet för DirectX.

 6. Uppdatera drivrutinerna för ditt grafikkort. Även om det inte är den vanligaste lösningen kan det i vissa situationer korrigera detta DirectX-problem att uppdatera drivrutinerna för grafikkortet på din dator.


Lämna en kommentar