Hur du åtgärdar Xvidcore.dll hittades inte eller saknas fel

Xvidcore.dll-fel orsakas av situationer som leder till borttagning eller korruption av xvidcore DLL-filen.

I vissa fall kan xvidcore.dll-fel indikera ett registerproblem, ett problem med virus eller skadlig kod eller till och med ett maskinvarufel.

Felmeddelandet xvidcore.dll kan gälla för alla program eller system som kan använda filen i något av Microsofts operativsystem, inklusive Windows 10, Windows 8, Windows 7, Windows Vista, Windows XP och Windows 2000.


Xvidcore.dll-fel

Det finns flera olika sätt som xvidcore.dll-fel kan visas på din dator. Här är några av de vanligaste sätten att du kan se xvidcore.dll-fel:

 • Xvidcore.dll hittades inte
 • Det här programmet kunde inte startas eftersom xvidcore.dll inte hittades. Problemet kan åtgärdas om du installerar om programmet igen.
 • Kan inte hitta [PATH] xvidcore.dll
 • Filen xvidcore.dll saknas.
 • Det går inte att starta [APPLICATION]. En nödvändig komponent saknas: xvidcore.dll. Installera [APPLICATION] igen.

Sammanhanget med xvidcore.dll-felet är en viktig information som kan vara till hjälp när du löser problemet. Xvidcore.dll felmeddelanden kan visas när du använder eller installerar vissa program när Windows startar eller stängs av, eller kanske till och med under en Windows-installation.

Till exempel, eftersom Freemake Video Converter, Any Video Converter, Magix-programvara och Miro använder den här DLL-filen kan du få ett xvidcore.dll-felmeddelande när du försöker redigera, konvertera eller spela upp en videofil.

Hur du åtgärdar Xvidcore.dll fel

Ladda inte ner xvidcore.dll från en "DLL-nedladdningswebbplats". Det finns många anledningar till att det är en dålig idé att ladda ner en DLL-fil. Om du behöver en kopia av xvidcore.dll är det bäst att få den från sin ursprungliga, legitima källa.

Starta Windows i felsäkert läge för att slutföra något av följande steg om du inte kan komma åt Windows normalt på grund av xvidcore.dll-felet.

 1. Återställ xvidcore.dll från papperskorgen. Den enklaste möjliga orsaken till en "saknad" xvidcore.dll-fil är att du felaktigt har tagit bort den.

  Om du misstänker att du av misstag har raderat xvidcore.dll men du redan har tömt papperskorgen kan du kanske återställa xvidcore.dll med ett gratis filåterställningsprogram.

  Att återställa en borttagen kopia av xvidcore.dll med ett filåterställningsprogram är en smart idé bara om du är säker på att du själv har tagit bort filen och att den fungerade ordentligt innan du gjorde det.


 2. Ladda ner och installera Xvid Video Codec för att sätta xvidcore.dll på din dator. Detta är den ursprungliga källan till xvidcore.dll-filen, så det är helt säkert och till och med rekommenderas att ladda ner xvidcore.dll här.

  Installation av Xvid-programvaran placerar en xvidcore.dll-fil i var och en av dessa mappar (eller bara den första på vissa Windows-installationer):

  C: Windows System32
  C: Windows SysWOW64

  Om du vet var xvidcore.dll ska lagras så att programmet som känner till felet kan använda det, försök att kopiera filen rakt ut ur en av dessa mappar och placera den vart den behöver gå.

 3. Installera om programmet som använder xvidcore.dll-filen om installationen av Xvid-codec inte fungerade. Om DLL-felet xvidcore.dll uppstår när du använder ett visst program bör filen ominstalleras om.

  Gör ditt bästa för att slutföra detta steg. Ominstallation av programmet som tillhandahåller xvidcore.dll-filen, om möjligt, är en trolig lösning på detta DLL-fel.

 4. Kör en virus / malware-genomsökning av hela ditt system. Vissa xvidcore.dll-fel kan relateras till ett virus eller annan infektion med skadlig kod på din dator som har skadat DLL-filen. Det är till och med möjligt att xvidcore.dll-felet som du ser är relaterat till ett fientligt program som maskerar sig som filen.

 5. Använd Systemåterställning för att ångra senaste systemändringar. Om du misstänker att xvidcore.dll-felet orsakades av en ändring av en viktig fil eller konfiguration kan en systemåterställning lösa problemet.

 6. Uppdatera drivrutinerna för hårdvaruenheter som kan vara relaterade till xvidcore.dll. Om du till exempel får felmeddelandet "Filen xvidcore.dll saknas" när du spelar ett 3D-videospel, försök att uppdatera drivrutinerna för ditt grafikkort.

  Xvidcore.dll-filen är kanske inte relaterad till grafikkort - detta var bara ett exempel. Nyckeln här är att ägna stor uppmärksamhet åt felets sammanhang och felsöka därefter.

 7. Rulla tillbaka en drivrutin till en tidigare installerad version om xvidcore.dll-fel började efter uppdatering av en viss hårdvaruenhets drivrutin.

 8. Installera alla tillgängliga Windows-uppdateringar. Många servicepaket och andra korrigeringar ersätter eller uppdaterar några av de hundratals Microsoft-distribuerade DLL-filerna på din dator. Xvidcore.dll-filen kan ingå i en av dessa uppdateringar.


 9. Testa ditt minne och testa sedan hårddisken. Jag har lämnat majoriteten av felsökning av maskinvara till det sista steget, men datorns minne och hårddisk är lätta att testa och är de mest troliga komponenterna som kan orsaka xvidcore.dll-fel när de misslyckas.

  Om hårdvaran misslyckas med några av dina tester, byt ut minnet eller byt ut hårddisken så snart som möjligt.

 10. Reparera din installation av Windows. Om de enskilda xvidcore.dll-felsökningsrådens ovan fel misslyckas, bör en reparation eller reparationsinstallation av start återställa alla Windows DLL-filer till deras fungerande versioner.

 11. Använd en gratis registerrensare för att reparera xvidcore.dll-relaterade problem i registret. Ett gratis registerrensare kan hjälpa till genom att ta bort ogiltiga xvidcore.dll registerposter som kan orsaka DLL-felet.

  Vi rekommenderar sällan användning av registerrensare. De ingår som ett alternativ här som ett "sista utväg" -försök innan det destruktiva steget kommer nästa.

 12. Utför en ren installation av Windows. En ren installation av Windows raderar allt från hårddisken och installerar en ny kopia av Windows. Om inget av stegen ovan korrigerar xvidcore.dll-felet bör detta vara din nästa åtgärd.

  All information på din hårddisk raderas under en ren installation. Se till att du har gjort bästa möjliga försök att åtgärda xvidcore.dll-felet med hjälp av ett felsökningssteg före det här.

 13. Felsök ett maskinvaruproblem om några xvidcore.dll-fel kvarstår. Efter en ren installation av Windows kan ditt DLL-problem bara vara relaterat till maskinvaran.


Lämna en kommentar