Hur du åtgärdar Xinput1_3.dll fel eller saknas inte

Vad att veta

 • Xinput1_3.dll-fel indikerar ett problem med Microsoft DirectX; DLL-filen xinput1_3 finns i den programvarusamlingen.
 • Dessa fel dyker vanligtvis bara upp när du kör Windows-baserade spel och avancerade grafikprogram.
 • En systemstart kan ofta lösa felet. Om det inte fungerar finns det fem andra saker du kan prova.

Vad orsakar xinput1_3.dll-fel?

Flera av de vanligaste xinput1_3.dll-felmeddelandena inkluderar:

Filen xinput1_3.dll saknas

Xinput1_3.DLL hittades inte

Filen xinput1_3.dll hittades inte

Xinput1_3.dll hittades inte. Ominstallering kan hjälpa till att åtgärda detta.

Xinput1_3.dll-fel uppträder vanligtvis när ett spel eller annat program startas, och det kan gälla alla program som är beroende av Microsoft DirectX, men det är oftast med videospel.

Något av Microsofts operativsystem sedan Windows 98 kan påverkas av xinput1_3.dll och andra DirectX-problem.

Hur du åtgärdar Xinput1_3.dll fel

Ladda inte ner xinput1_3.dll DLL-filen individuellt från någon "DLL-nedladdningssida." Att ladda ner DLL-filer från dessa webbplatser är aldrig en bra idé. Om du redan har hämtat xinput1_3.dll från en av dessa DLL-nedladdningssidor tar du bort den från var du än lägger den och fortsätter med dessa steg.

 1. Starta om datorn om du inte har gjort det ännu.

  Xinput1_3.dll-felet kan vara ett fel och en enkel omstart kan rensa upp det helt.

 2. Installera den senaste versionen av Microsoft DirectX. Chansen är att uppgradering till den senaste versionen av DirectX kommer att fixa xinput1_3.dll-felet som inte hittades.

  Microsoft släpper ofta uppdateringar till DirectX utan att uppdatera versionsnumret eller brevinstallationen den senaste versionen även om din version är tekniskt densamma.

  Windows 10, 8, 7, Vista, XP, etc. stöds alla av samma DirectX installationspaket. Den installerar alla DirectX 11-, DirectX 10- eller DirectX 9-filer som behövs och stöds i den versionen av Windows.

 3. Förutsatt att den senaste DirectX-versionen från Microsoft inte fixar xinput1_3.dll-felet du får, leta efter ett DirectX-installationsprogram på ditt spel eller din applikations-CD eller DVD. Vanligtvis, om ett spel eller ett annat program använder DirectX, innehåller programutvecklarna en kopia av DirectX på installationsskivan.

  Ibland - men inte ofta - passar DirectX-versionen på skivan bättre för programmet än den senaste versionen som finns online.

 4. Avinstallera spelet eller programvaran och installera om det igen. Något kan ha hänt med programfilerna som fungerar med xinput1_3.dll, och en ominstallation kan göra tricket.

 5. Återställ xinput1_3.dll-filen från det senaste DirectX-programvarupaketet. Om ovanstående felsökningssteg inte har fungerat för att lösa ditt xinput1_3.dll-fel, försök att extrahera xinput1_3.dll individuellt från det nedladdningsbara paketet DirectX.

 6. Uppdatera drivrutinerna för ditt grafikkort. Även om det inte är den vanligaste lösningen kan det i vissa situationer korrigera detta DirectX-problem att uppdatera drivrutinerna för grafikkortet på din dator.


Lämna en kommentar