Hur du åtgärdar Xinput9_1_0.dll fel eller saknas inte

Xinput9_1_0.dll-problem orsakas på ett eller annat sätt av ett problem med Microsoft DirectX.

Xinput9_1_0.dll-filen är en av många filer som finns i DirectX-programvarusamlingen. Eftersom DirectX används av de flesta Windows-baserade spel och avancerade grafikprogram, visas xinput9_1_0 DLL-fel vanligtvis bara när du använder dessa program.

Något av Microsofts operativsystem sedan Windows 98 kan påverkas av xinput9_1_0.dll och andra DirectX-problem. Detta inkluderar Windows 10, Windows 8, Windows 7, Windows Vista, Windows XP och Windows 2000.


Xinput9_1_0.dll-fel

Det finns flera sätt som xinput9_1_0.dll-fel kan visas på din dator. Flera av de vanligaste specifika xinput9_1_0.dll-felmeddelandena listas nedan:

 • Filen xinput9_1_0.dll saknas
 • Xinput9_1_0.DLL hittades inte
 • Filen xinput9_1_0.dll hittades inte
 • Xinput9_1_0.dll hittades inte. Ominstallering kan hjälpa till att åtgärda detta.

Xinput9_1_0.dll-fel visas vanligtvis när ett spel eller ett annat program startas.

Hur du åtgärdar Xinput1_3.dll fel

Ladda inte ner DLL-filen xinput9_1_0.dll individuellt från någon "DLL-nedladdningssida." Det finns ett antal utmärkta skäl att ladda ner DLL-filer från dessa webbplatser är aldrig en bra idé. Om du redan har laddat ner xinput9_1_0.dll tar du bort den från var du än lägger den och fortsätter med dessa steg.

 1. Starta om datorn om du inte har gjort det ännu. Felet xinput9_1_0.dll kan vara ett fel och en enkel omstart kan rensa upp det helt.

 2. Installera den senaste versionen av Microsoft DirectX. Chansen är att uppgradering till den senaste versionen av DirectX kommer att fixa xinput9_1_0.dll-fel hittades inte.

  Windows 10, 8, 7, Vista, XP, etc. stöds alla av samma DirectX installationspaket. Den installerar alla DirectX 11-, DirectX 10- eller DirectX 9-filer som behövs och stöds i den versionen av Windows.

  Microsoft släpper ofta uppdateringar till DirectX utan att uppdatera versionsnummer eller bokstav, så se till att installera den senaste versionen även om din version är tekniskt densamma.

 3. Förutsatt att den senaste DirectX-versionen från Microsoft inte fixar xinput9_1_0.dll-felet du får, leta efter ett DirectX-installationsprogram på ditt spel eller din applikations-CD eller DVD. Vanligtvis, om ett spel eller annat program använder DirectX, kommer programutvecklarna att inkludera en kopia av DirectX på installationsskivan.

  Ibland, men inte ofta, passar DirectX-versionen på skivan bättre för programmet än den senaste versionen som finns online.

 4. Avinstallera spelet eller programvaran och installera om det igen. Något kan ha hänt med programfilerna som fungerar med xinput9_1_0.dll och en ominstallation kan göra tricket.

 5. Återställ filen xinput9_1_0.dll från det senaste DirectX-programvarupaketet. Om ovanstående felsökningssteg inte har fungerat för att lösa ditt xinput9_1_0.dll-fel, försök att extrahera xinput9_1_0.dll individuellt från det nedladdningsbara paketet för DirectX.

 6. Uppdatera drivrutinerna för ditt grafikkort. Även om det inte är den vanligaste lösningen kan det i vissa situationer korrigera detta DirectX-problem att uppdatera drivrutinerna för grafikkortet på din dator.


Lämna en kommentar