Hur du åtgärdar Xlive.dll saknas eller hittades inte fel

Xlive.dll-fel orsakas av situationer som leder till att xlive DLL-filen tas bort eller skadas.

I vissa fall kan xlive.dll-fel indikera ett registerproblem, ett problem med virus eller skadlig kod eller till och med ett maskinvarufel.

Felmeddelandet xlive.dll kan gälla alla program eller system som kan använda filen i något av Microsofts operativsystem, inklusive Windows 10, Windows 8, Windows 7, Windows Vista, Windows XP och Windows 2000.


Xlive.dll-fel

Det finns flera olika sätt som xlive.dll-fel kan visas på din dator. Här är några av de vanligaste sätten att du kan se detta DLL-filfel:

 • Xlive.dll hittades inte
 • Det här programmet kunde inte startas eftersom xlive.dll inte hittades. Problemet kan åtgärdas om du installerar om programmet igen.
 • Kan inte hitta [PATH] xlive.dll
 • Filen xlive.dll saknas
 • Det går inte att starta [APPLICATION]. En nödvändig komponent saknas: xlive.dll. Installera [APPLICATION] igen

Xlive.dll-felmeddelanden kan visas när du spelar vissa spel, använder eller installerar specifika program, när Windows startar eller stängs av, eller kanske till och med under en Windows-installation.

Sammanhanget med xlive.dll-felet är en viktig information som kan vara till hjälp när du löser problemet. Tänk på det när du följer stegen nedan.

Hur du åtgärdar Xlive.dll fel

Ladda inte ner xlive.dll från en nedladdningswebbplats för DLL. Det finns många anledningar till att ladda ner en DLL-fil är en dålig idé. Om du behöver en kopia av xlive.dll är det bäst att få den från sin ursprungliga, legitima källa.

Starta Windows i felsäkert läge för att slutföra något av följande steg om du inte kan komma åt Windows normalt på grund av xlive.dll-felet.

 1. Ladda ner och installera Microsoft Games för Windows. Xlive.dll-filen ingår i den här nedladdningen, och installationen av den kommer sannolikt att ersätta xlive.dll-filen, vilket löser problemet.

  DLL-filen ska installeras i en eller båda av dessa mappar:

  C: Windows SysWOW64
  C: Windows system32

  Om du behöver, kopiera den från en plats till en annan eller till den mapp som felmeddelandet xlive.dll beskriver saknar DLL-filen.

 2. Återställ xlive.dll från papperskorgen. Den enklaste möjliga orsaken till en "saknad" xlive.dll-fil är att du felaktigt har tagit bort den.

  Om du misstänker att du av misstag har raderat xlive.dll men redan har tömt papperskorgen kan du kanske återställa xlive.dll med ett gratis filåterställningsprogram.

  Återställa en raderad kopia av xlive.dll med ett filåterställningsprogram är en bra idé bara om du är säker på att du har raderat filen själv och att den fungerade ordentligt innan du gjorde det.

 3. Installera om programmet som använder xlive.dll-filen. Om DLL-felet xlive.dll uppstår när du använder ett visst program bör filen ominstalleras om.

  Gör ditt bästa för att slutföra detta steg. Om steg 1 misslyckades är ominstallering av programmet som tillhandahåller xlive.dll-filen, om möjligt, en trolig lösning på detta DLL-fel.

 4. Kör en virus / malware-genomsökning av hela ditt system. Vissa xlive.dll-fel kan relateras till ett virus eller annan infektion med skadlig kod på din dator som har skadat DLL-filen. Det är till och med möjligt att xlive.dll-felet du ser är relaterat till ett fientligt program som maskerar sig som filen.

 5. Använd Systemåterställning för att ångra senaste systemändringar. Om du misstänker att xlive.dll-felet orsakades av en ändring av en viktig fil eller konfiguration kan en systemåterställning lösa problemet.

 6. Uppdatera drivrutinerna för hårdvaruenheter som kan vara relaterade till xlive.dll. Om du till exempel får ett felmeddelande "Filen xlive.dll saknas" när du spelar ett 3D-videospel kan du försöka uppdatera drivrutinerna för ditt grafikkort.

  Xlive.dll-filen kanske eller inte är relaterad till grafikkort — det var bara ett exempel. Nyckeln här är att ägna stor uppmärksamhet åt felets sammanhang och felsöka därefter.

 7. Rulla tillbaka en drivrutin till en tidigare installerad version om xlive.dll-fel började efter uppdatering av en viss hårdvaruenhets drivrutin.

 8. Installera alla tillgängliga Windows-uppdateringar. Många servicepaket och andra korrigeringar ersätter eller uppdaterar några av de hundratals Microsoft-distribuerade DLL-filerna på din dator. Xlive.dll-filen kan ingå i en av dessa uppdateringar.

 9. Testa ditt minne och testa sedan hårddisken. Jag har lämnat majoriteten av felsökning av maskinvara till det sista steget, men datorns minne och hårddisk är lätta att testa och är de mest troliga komponenterna som kan orsaka xlive.dll-fel när de misslyckas.

  Om hårdvaran misslyckas med några av dina tester, byt ut minnet eller byt ut hårddisken så snart som möjligt.

 10. Reparera din installation av Windows. Om enskilda xlive.dll-felsökningsråd ovan inte lyckas bör en reparation eller reparationsinstallation starta om alla Windows DLL-filer till deras fungerande versioner.

 11. Använd en gratis registerrensare för att reparera xlive.dll-relaterade problem i registret. Ett gratis registerrensare kan hjälpa till genom att ta bort ogiltiga xlive.dll registerposter som kan orsaka DLL-felet.

  Vi rekommenderar sällan användning av registerrensare. De ingår som ett alternativ här som ett "sista utväg" -försök innan det destruktiva steget kommer nästa.

 12. Utför en ren installation av Windows. En ren installation av Windows raderar allt från hårddisken och installerar en ny kopia av Windows. Om inget av stegen ovan korrigerar xlive.dll-felet bör detta vara din nästa åtgärd.

  All information på hårddisken raderas under en ren installation. Se till att du har gjort bästa möjliga försök att åtgärda xlive.dll-felet med hjälp av ett felsökningssteg före det här.

 13. Felsök ett maskinvaruproblem om några xlive.dll-fel kvarstår. Efter en ren installation av Windows kan ditt DLL-problem bara vara relaterat till maskinvaran.


Lämna en kommentar