Hur man använder SoundCloud-appen för att lyssna på gratis musik

SoundCloud är en social musikplattform som alla kan använda för att dela och lyssna på musik gratis. Om du redan är bekant med andra populära sociala nätverk som Facebook och Twitter kan du tänka på SoundCloud som en liknande typ av tjänster, men för musikentusiaster av alla slag.


Logga in på SoundCloud

SoundCloud är tillgängligt gratis för Android- och iOS-enheter. Om du inte redan har ett befintligt SoundCloud-konto måste du skapa ett nytt konto så att du kan börja använda det. Du kan skapa en gratis genom att registrera dig via Facebook, Google+ eller via e-post.

Navigera i appen

SoundCloud-plattformen lyser verkligen på mobilen. När du är inne märker du att appen har följande huvudavsnitt att använda för att navigera genom allt:

Home: Detta är ditt personliga nyhetsflöde som visar spår som publicerats och omplacerats av andra SoundCloud-användare som du följer. Ge alla spår en lyssning, lägg om det, gilla det, lägg till det i en spellista eller starta en spårstation allt direkt från ditt nyhetsflöde.

Sök: Om du letar efter en viss användare eller ett visst spår kan du använda appens sökfunktion för att hitta exakt vad du är på humör att lyssna på.

Samling: Det här är fliken där du kan komma åt alla dina gillar, senaste stationer och spellistor. Du kan också se din profil genom att trycka på tre prickar i övre högra hörnet.

Musikspelare: Den här fliken visas när du börjar spela ett spår. Det låter dig enkelt komma åt allt du för närvarande lyssnar på medan du surfar på andra flikar i appen.

ström: Från fliken Hem kan du trycka på pilen längst upp märkt Stream för att snabbt bläddra igenom det som trender inom musik och ljud. Du kan också bläddra bland olika musikgenrer och ljudinnehållsformer.


Använda appen för en kraftfull musikupplevelse

Appen kan användas hur du vill, men här är tre huvudsakliga sätt du verkligen vill utnyttja den:

Följ användare du gillar för att upptäcka ny musik. När du klickar på ett användarnamn tas du till deras profil för att se vad de lägger upp och vilka spellistor de har. Du kan följa dem på samma sätt som i andra sociala nätverk, och spåren de lägger upp eller delar visas i ditt hemflöde.

Skapa anpassade spellistor. När du hör ett spår du gillar kan du trycka på tre prickar på den för att lägga till den i någon av dina spellistor. Du kan skapa så många spellistor som du vill som är offentliga för andra användare att njuta av eller privata bara för eget bruk.

Starta en station för att höra en serie liknande spår. När du inte har tid eller tålamod att noggrant välja ut de spår du vill ha i dina egna spellistor kan du helt enkelt trycka på dem tre prickar på vilket spår du helst vill att appen ska spela en station med liknande spår. Och du kan alltid komma åt dina senaste stationer från din profil.


Gör mer med SoundCloud på webben

SoundCloud-mobilappen har ett rent utseende som är lätt att använda och inte överväldiger dig med för många funktioner. Trots detta undrar vissa användare hur de kan göra mer. Här är några extra funktioner du kan göra på SoundCloud när du loggar in på ditt konto på webben på SoundCloud.com.

Ladda ner eller köp spår. På webben kan vissa spår visa en "nedladdning" eller "köp" -länk under dem bredvid delningsknappen, som inte syns i mobilappen. Många spår kan laddas ner gratis och kan köpas.

Ladda upp dina egna spår. SoundCloud är socialt, vilket innebär att vem som helst kan ladda upp sin egen musik eller ljudspår. För tillfället kan du inte ladda upp musik från mobilappen - du måste klicka på Ladda knappen längst upp på sidan via webbversionen av SoundCloud.

Meddela andra användare. Det är lite konstigt att privata meddelanden för närvarande inte stöds i SoundCloud-appen, men kanske kommer det att ändras med framtida uppdateringar. För tillfället kan du bara skicka meddelanden till andra användare från webben.

Gå med och delta i grupper. Du kan gå med i grupper på SoundCloud där användare kan dela och njuta av sina favoritspår. För att komma åt de grupper du har gått med, klicka bara på ditt namn i webbversionen och välj Gruppresor.

Få meddelanden från användare som interagerar med dig. Precis som så många andra sociala nätverk har SoundCloud ett meddelandecenter i toppmenyn i webbversionen där du kan se vem som nyligen har följt och interagerat med dig.

Om du vill upptäcka och lyssna på gratis musik är SoundCloud verkligen en måste-ha-app som du har installerat på din enhet. Det är en av få gratis musiktjänster som verkligen sätter den sociala komponenten i lyssningsupplevelsen.

Lämna en kommentar