Hur man flyttar Google Authenticator till en ny telefon

Vad att veta

 • Med Google Authenticator kan du använda tvåfaktorautentisering (2FA) för att lägga till ytterligare ett säkerhetsskikt till onlinekonton.
 • Authenticator är ansluten till telefonen du ställer in den på, så när du flyttar till en ny telefon måste du också flytta appen.
 • Om du använder Authenticator för att logga in på specifika webbplatser kan du behöva upprepa processen där eller ställa in den igen från grunden.

Den här artikeln förklarar hur du flyttar Authenticator från en telefon till en annan och ger tips att komma ihåg när du slutför processen.


Hur man flyttar Google Authenticator till en ny telefon

Det här är en ganska enkel process, oavsett om du använder en Android-telefon eller en iPhone. Kom bara ihåg att Google Authenticator länkar specifikt till ett Google-konto. Det betyder att om du har en Apple-enhet behöver du fortfarande ett Google-konto för att ställa in 2FA.

 1. installera Google Authenticator på din nya telefon och logga in på appen med ditt Google-konto.

  Du hittar Google Authenticator för Android i Playstore och Google Authenticator för iOS i App Store.

 2. Öppna 2FA sida i en datorwebbläsare.

 3. Klicka Kom igång i den blå rutan längst ner på skärmen och logga sedan in på ditt Google-konto.

 4. Scrolla ner tills du ser Authenticator-appen. Klicka på byt telefon.

 5. Klicka på antingen Android eller iPhone för att välja vilken typ av telefon du har. Detta visar en QR-kod på din datorskärm.

 6. Öppna Authenticator-appen på din telefon och tryck på starta installationen.

 7. Tryck skanna streckkod. Detta öppnar kameran på din telefon. Skanna streckkoden med hjälp av kameran. (Streckkoden skannas automatiskt när den är inne i målet som visas på din telefonskärm)

 8. På din dator klicka på Nästa.

 9. Ange koden visas i Authenticator-appen på din dator.

 10. Klicka Verifiera.

Saker att komma ihåg

Att flytta Google Authenticator från din gamla telefon till en ny är en ganska skuren och torr process för ditt Google-konto. Om du använder Authenticator för att logga in på specifika webbplatser måste du dock gå till dessa konton och upprepa processen. Detta kan variera beroende på webbplatsen.

I vissa fall kan du behöva stänga av 2FA på dessa konton och sedan ställa in det från grunden. Du kan se alla konton som har bytt till din nya telefon genom att titta på appen. Detta låter dig veta vilka konton som har bytt om och vilka som måste läggas till manuellt i din nya telefon.


Lämna en kommentar