Hur man lägger till musik i en mixerstream

Videospel på streamingtjänster som Mixer kan vara roliga och uppslukande med ljudspår som drar dig in i deras världar för ett äventyr. Men inte alla spel har ett soundtrack som blåser bort dig, och du kanske vill krydda din Mixer-sändning med en del av din favoritmusik i bakgrunden. Även om detta är lite knepigt på grund av upphovsrättslagar finns det sätt att göra det.


Så här lägger du till musik i mixern med en streamingapp

Det finns två streamingappar vi rekommenderar om du vill lägga till musik i din Mixer-ström: OBS Studio eller XSplit. Båda dessa är gratis att ladda ner och använda, även om några av XSplits funktioner är dolda bakom en betalvägg. Om du är ny i strömmande är OBS särskilt en bra tjänst att prova.

För mer information, kolla in vår guide för streaming med OBS Studio eller streaming med XSplit. Medan båda dessa guider erbjuder information om olika strömningsplattformar är det i stort sett detsamma att ställa in apparna.

När du väl har hittat musiken du vill spela är det ganska enkelt att lägga till musik i Mixer med en av dessa streamingappar. Instruktionerna nedan illustrerar hur man streamer musik med OBS, men de flesta streamingapplikationer bör använda en liknande metod för att lägga till musik i din ström. Både PC- och Xbox One-användare bör använda den här metoden. Detta innebär att Xbox One-spelare kommer att behöva strömma genom att ansluta till Windows 10, eller genom att använda ett fångstkort som ett Elgato.

  1. Öppna streaming app av val.

  2. Välja inställningar. (I OBS finns den här menyn längst ner till höger i ditt fönster.)

  3. Aktivera inspelning av Skrivbordsljud.

  4. Starta musiken du vill spela under din sändning.

    Ditt OBS-fönster ska visa aktivitet på ljuddelen av Mixer-fältet när du startar musik. Detta kommer att indikera att det kan höra och strömma vad du spelar.

  5. Välja Börja strömma för att börja din sändning.

  6. Njut av musiken du har lagt till Mixer!

Vilken musik kan jag spela på en ström?

Den enda musiken du lagligen kan spela i bakgrunden av en sändning är musik som faller under en Creative Commons-licens, som inte bryter mot upphovsrätten.

Om du spelar upphovsrättsskyddat musik riskerar du att stängas av eftersom detta bryter mot Mixers användarvillkor (TOS). Du riskerar också ett anspråk på upphovsrättsintrång, eftersom du faktiskt inte äger rättigheterna till det nya Imagine Dragons-albumet, även om du älskar att lyssna på det.

Detta gäller också musik på streamingtjänster, som Spotify eller Pandora. Den här musiken är upphovsrättsskyddat, och om du inte betalar för rättigheterna att använda musiken, bör den inte finnas i din ström. Även om du betalar för Spotify får du bara en personlig licens som inte omfattar delning av musik via sändning. Därför, när du försöker spela Spotify i bakgrunden medan du strömmar på Xbox One, kommer dina följare bara att höra ljudet i spelet och inte vad du personligen stöter på.

I vissa fall kanske du kan spela upphovsrättsskyddad musik lagligt om du får förhandsgodkännande från ägaren av musiken. Du kanske också kan spela musik enligt lagar om rättvis användning. Detta är ett komplicerat juridiskt begrepp som du behöver förstå ordentligt.


Lämna en kommentar