Spelar Chrome inte video? Hur man fixar

Vad att veta

 • Det enklaste och snabbaste sättet att fixa Chrome som inte spelar upp videor är att se till att Chrome uppdateras helt och startas om.
 • Om uppdateringen inte fungerar kan du försöka rensa cacheminnet och aktivera Adobe Flash eller Javascript.
 • Om allt annat misslyckas och Chrome fortfarande inte spelar upp videor kan du behöva återställa din webbläsare helt.

När videor slutar fungera kan det vara frustrerande. Om din version av Chrome inte spelar upp videor från webbplatser som YouTube eller Vimeo, så här felsöker du det, med början med de enklaste och vanligaste metoderna.

Den här guiden är för Chrome-användare på stationära datorer som använder den senaste versionen av webbläsaren. Om du inte är säker på om du använder den aktuella versionen, se det första felsökningstipset nedan.

Elly Walton / Getty Images

 1. Kontrollera om du behöver uppdatera Chrome. Webbläsaren får regelbundna uppdateringar, och ofta uppdateras videowebbplatser samtidigt för att följa Chrome nya standarder.

  Uppdatering av Chrome kräver vanligtvis att du startar om webbläsaren, så spara allt arbete du har gjort innan du startar uppdateringen.

 2. Se om videon är allmänt tillgänglig. Om du har skickat en länk av en vän till ett videoklipp kan videon ha begränsningar för vem som tittar på den, eller det kan finnas verktyg som en "åldersgrind" på plats, som begär ditt födelsedatum för att se innehåll.

  Ange videonamnet i Google eller webbhotellets sökfält och se om ett resultat kommer upp. Om du inte hittar det är det troligtvis bara tillgängligt för några få utvalda personer.

 3. Aktivera JavaScript. För säkerhet kan Chrome eller extern programvara ibland inaktivera plugin-program som JavaScript. Detta gäller särskilt om du har utsatts för ett hackförsök eller en skadlig webbplats.

  Så här aktiverar du JavaScript igen:

  1. Klicka på den treprickade menyknappen längst upp till höger i Chrome-webbläsaren.
  2. Välja inställningar.
  3. Välja Integritet och säkerhet från vänstra rutan.
  4. Välja Webbplatsinställningar från höger sida.
  5. Bläddra ner lite och välj JavaScript
  6. Välj knappen bredvid Blockerad så att JavaScript är aktiverat. Texten ändras till Tillåten.
  7. Starta om Chrome och försök ladda videon igen.
 4. Aktivera Adobe Flash i Chrome. Google och andra webbläsarutvecklare har avvecklat Adobe Flash eftersom det är ett äldre program med vissa säkerhetsproblem. Vissa webbplatser har dock inte uppdaterat sina videor. Om Flash inte fungerar finns det några fixar du kan prova.

  Flash kan vara riskabelt och har flera säkerhetsproblem. Du bör bara aktivera det för webbplatser du litar på.

 5. Kör ett hastighetstest. Videor är bredbandsintensiva och om din anslutning av någon anledning har avtagit kan den ladda videor oändligt. Det finns flera webbplatser som kan göra detta och bör berätta om det finns ett problem med din internethastighet.

 6. Rensa cacheminnet. Att göra det kan lösa många problem. Innan du rensar cachen kan du försöka använda ett inkognitofönster för att verifiera att problemet är.

  För att testa detta:

  1. Kopiera webbadressen till videon du vill se.
  2. Välj tre vertikala prickar i det övre högra hörnet och välj sedan Ny inkognitofönster. Alternativt kan du trycka på Ctrl + Skift + N.
  3. Klistra in webbadressen i webbläsarfältet och se om videon fungerar.
 7. Inaktivera dina tillägg och plugin-program en efter en. Om det inte fungerade att rensa cacheminnet och videofunktionerna i inkognitoläge kan ett tillägg vara den skyldige.

 8. Inaktivera hårdvaruacceleration. Chrome använder ibland datorns grafikbehandlingsenhet eller GPU för att hjälpa till att återge webbsidor. Om din GPU används för andra uppgifter, om dess drivrutiner behöver uppdateras eller om det helt enkelt är oförenligt med videoformatet kan det kämpa för att spela upp videor på nätet.

  Inaktivera hårdvaruacceleration kan påverka hur snabbt Chrome laddar resurskrävande webbsidor. Du kanske vill överväga att återaktivera hårdvaruacceleration efter att du tittat på videon.

  Om det går att inaktivera hårdvaruacceleration kan du använda ett kostnadsfritt uppdateringsverktyg för drivrutiner o se om en ny drivrutin är tillgänglig för ditt grafikkort. Det kan lösa problemet.

 9. Återställ din Chrome-webbläsare. Om allt annat misslyckas kan du helt återställa Chrome. Detta kan vara nödvändigt om program eller tillägg har ändrat inställningar och du inte lätt kan nå dem.


Lämna en kommentar