Ta bort dubbletter från en Macs ”Öppna med” -meny

På menyn 'Öppna med' kan du öppna dokument med ett annat program än det som är kopplat till dokumenttypen. Du kanske till exempel vill öppna en JPEG-bild med Photoshop snarare än Apples förhandsvisning. Du kan enkelt göra detta genom att högerklicka på dokumentet (i vårt exempel en JPEG-bild) och välja "Öppna med" i popup-menyn. Det här är min favoritmetod för att snabbt öppna dokument i andra applikationer. Menyn "Öppna med" visar alla program du har på din Mac som kan arbeta med det valda dokumentet.

En nackdel med menyn 'Öppna med' är att det över tid kan bli mycket långt när du installerar och tar bort program på din Mac. Det kan också börja visa dubbletter av applikationer. Till exempel visar min "Öppna med" -meny fyra poster för Photoshop även om jag bara har en version av Photoshop på min Mac. Menyn 'Öppna med' kan fyllas med dubbletter varje gång du skapar en klon av din startdisk eller monterar enheter som innehåller kopior av applikationer. Ibland verkar det hända bara för att det på natten dök en hund i fullmåne.


Återställ menyn 'Öppna med'

Om du återställer menyn "Öppna med" tas dubbletter och spökapplikationer (sådana du har tagit bort) från listan. Du återställer menyn 'Öppna med' genom att bygga om databasen Launch Services som din Mac har. Det finns flera sätt att bygga om Launch Services-databasen, inklusive systemverktyg från tredje part som Cocktail och Onxy.

Om du inte äger ett systemverktyg som kan bygga om Launch Services-databasen, oroa dig inte; du kan utföra ombyggnaden själv med Terminal.

Använda Terminal för att bygga om Launch Services-databasen

Starta terminalen som finns på / Applications / Utilities /.

För OS X 10.5.x och senare anger du följande vid terminalprompten:

/System/Bibliotek/Frameworks/CoreServices.framework/Frameworks/LaunchServices.framework/Support/lsregister -död -r -domän lokalt -domänsystem -domänanvändare

För OS X 10.3.x - 10.4.x anger du följande vid terminalprompten:

/System/Library/Frameworks/ApplicationServices.framework/Frameworks/LaunchServices.framework/Support/lsregister -kill -r -domain local -domain system -domain user

Ovanstående är ett kommando och anges på en enda rad. Du kan helt enkelt kopiera / klistra in kommandot ovan i Terminal och sedan trycka på Retur / Enter för att utföra kommandot. Om du har svårt att välja kommandot ovan kan du försöka trippelklicka på kommandotexten.

Ombyggnadsprocessen kan ta en minut eller två. När terminalprompten återvänder kan du avsluta Terminal.

Nu när du använder menyn 'Öppna med' bör du se en applikationslista som är begränsad till de program som för närvarande är installerade på din Mac, utan duplikat eller spöken.


Hänvisning

Starta tjänster

lsregister man sida


Lämna en kommentar