Hur man laddar ner en annan Samsung TV-webbläsare

Samsung Smart TV-apparater har en förinstallerad webbläsare. Beroende på modellår eller serie kan webbläsaren finnas på smart hub-startskärmen eller på den extra förinstallerade appsidan.

Funktionerna i Samsungs webbläsare är dock begränsade. Det ger allmän surfning, men det är inte kompatibelt med vissa filformat (som Flash, ActiveX och vissa HTML5-baserade videor). Du kan inte ladda ner foton eller annat innehåll, och laddningstiderna kan vara långa.


Hur man skaffar en alternativ webbläsare på en Samsung TV

Tyvärr kan du inte ta bort den förinstallerade Samsung Smart TV-webbläsaren eller ladda ner och installera ett alternativ. Det finns dock några lösningar som gör det möjligt att använda en annan webbläsare.

Alternativ ett: Anslut en mediestreamer som erbjuder en annan webbläsare

Ett sätt att komma åt en alternativ webbläsare för en Samsung Smart TV är via en plug-in-media-streaming-stick eller låda, till exempel en Roku, Fire TV, Google Chromecast eller Apple TV. Du kommer att använda fjärrkontrollsystemet för dessa enheter för att navigera i deras respektive webbläsare.

år

Roku erbjuder några webbläsare som kan laddas ner och installeras från Channel Store. POPRISM är gratis men mycket mer begränsat än Samsungs webbläsare. Andra alternativ inkluderar webbläsare X och WEB, men båda kräver en abonnemangsavgift på 4.99 USD per månad, vilket inte är perfekt om du har en stram budget.

Roku - Webbläsare X

Amazon Fire TV

Amazon Fire TV erbjuder både webbläsarna Firefox och Silk, vilket ger mer flexibilitet än Samsung Smart TV-webbläsaren. När de väl är installerade visas de på startskärmen märkta som firefox och Internet (Silke).

En funktion i webbläsarna Firefox och Silk på en Fire TV-enhet är att du, förutom att använda navigeringskontrollerna på Fire TV-fjärrkontrollen, också kan använda Alexa-kommandon för att söka på nätet.

Bokmärke för specifika sidor och spara lösenord är dock inte tillgängligt i Fire TV-versionen av Firefox. Även om du kan visa bilder och innehåll kan du inte ladda ner dem. Fire TV-versionen av Firefox ser också annorlunda ut än PC- eller mobilversionen.

Silk-webbläsaren kan visa en av två skärmar enligt nedan. Till vänster är startsidan för Silk-webbläsaren och till höger är dess standard Bing-sökmotor. Dessa alternativ ger flexibilitet för både åtkomst till innehåll och genomförande av en allmän webbsökning.

När du stänger Silk-webbläsaren kommer den senaste webbplatsen du tittade på automatiskt nästa gång du öppnar webbläsaren. Precis som med Firefox (och den inbyggda Samsung-webbläsaren) kan du dock inte ladda ner bilder eller annat innehåll med Silk.

Google Chromecast

Om du använder Chrome på din PC eller bärbar dator väljer du Cast för att skicka allt som är synligt på din PC eller bärbar dator till en Samsung TV via Chromecast. Chromecast-stick måste anslutas via HDMI till baksidan av Samsung TV.

Gå till inställningarna i Chrome och aktivera Casting.

Chrome-webbläsaren från din dator visas på din Samsung TV. Du kan bläddra igenom sidor och öppna dem från en enda webbläsarflik. Men om du öppnar eller stänger en flik måste du koppla från och ansluta Chromecast igen för att se de nya flikarna på din TV-skärm.

Förutom att casta Chrome-webbläsaren, ta reda på hur du kan casta allt du kan se på din dator till en Samsung-TV med Chromecast.

Apple TV

Apple TV erbjuder inte en webbläsare som kan installeras direkt, men du kan installera AirWeb på en kompatibel iPhone eller iPad. Med Airplay kan du spegla webbläsaren "Air Web" via Apple TV ansluten till din Samsung TV.

Du kan också AirPlay din Mac-skärm till en ansluten Apple TV-enhet. Det finns några ytterligare webbläsare tillgängliga för Apple TV som kan visas på en Samsung TV.

Varför en Plug-in Media Streamer kanske inte är det bästa alternativet

Om du inte redan har en extern mediestreamer kanske det inte är det bästa alternativet för att få en webbläsare på din Samsung TV. Det beror på att du betalar för en enhet som ger dubbel åtkomst till många av samma streamingappar som din Samsung Smart TV redan kan erbjuda.

Om du är nöjd med valet av streamingapp på din Samsung Smart TV kan det vara mer effektivt att använda en annan metod för att få en alternativ webbläsare att fungera med din TV. Ett sådant alternativ är att ansluta en dator direkt till din TV.


Alternativ två: Anslut en bärbar / stationär dator till din TV

Istället för att ansluta en mediestreaming-stick eller -box till din Samsung Smart TV kan du ansluta en PC eller bärbar dator via en HDMI- eller VGA-anslutning. Du kan se sökresultaten i webbläsaren (liksom nästan alla uppgifter du kan göra på din dator) på TV-skärmen.

Fördelen med den här metoden är att du kan använda webbläsaren som du känner till och utföra andra PC-funktioner på din TV-skärm. Alla webbläsare som du har installerat på din dator, inklusive Internet Explorer, Microsoft Edge och andra som diskuteras i den här guiden, kan visas på din Samsung TV-skärm. Och du kan använda tangentbordet eller musen som du har anslutit till din dator för att navigera i webbläsaren.

Beroende på din bärbara dator eller dator kan du behöva ställa in den för att mata ut skärmen via HDMI- eller VGA-porten, i vilket fall din bärbara dator eller bildskärm kan bli mörk. Du kan också ha möjlighet att visa skärmen på både din dator och TV: n samtidigt.


Alternativ tre: Använd skärmspegling

Om du hellre inte behöver ansluta en mediestreamer eller dator fysiskt till din TV är ett trådlöst alternativ att använda skärmspegling, som ibland också kallas Miracast eller Wi-Fi Direct.

Trådlös skärmspegling är tillgänglig på de flesta Wi-Fi-aktiverade datorer, bärbara datorer och smartphones. Med skärmspegling kan du överföra alla webbläsare, liksom allt annat som visas eller lagras på din PC eller smartphone, till din Samsung TV-skärm.

Inställningar för skärmspegling på Samsung-TV-apparater

Skärmspegling stöds på nästan alla Samsung Smart TV-apparater. Även om dess inställning varierar beroende på modellår och serie.

 • Exempel ett: Tryck källa på fjärrkontrollen och välj sedan skärmen spegling källalternativ i TV-menyn.
 • Exempel två: Välja Meny på fjärrkontrollen och välj sedan nätverks > skärmen spegling.
 • Exempel tre: Välja Meny > nätverks > Expertinställningar > Wi-Fi Direct.

Se din Samsung TVs användarhandbok eller e-handbok för exakta steg för din modell.

Förutom att aktivera Screen Mirroring på din Samsung TV måste du också aktivera den på din PC eller smartphone.

Inställningar för skärmspegling för datorer (exempel på Windows 10)

Så här ställer du in skärmspegling på en Windows 10-enhet.

 1. Gå till inställningar på din dator.

 2. In Bluetooth och andra enheter, Välj Lägg till Bluetooth eller annan enhet. Detta tar dig till Lägg till en enhet sida.

 3. Datorn söker efter tillgängliga enheter.

  Din TV måste vara på under det här steget.

 4. När din Samsung TV visas i enhetslistan väljer du den och väntar på att din dator ska ansluta till din Samsung TV.

 5. När din anslutning är bekräftad visas din PC-skärm på Samsung TV.

Inställning av skärmspegling för smartphones

Här är några vanliga metoder för att ställa in skärmspegling på en smartphone.

 • Samsung: Gå till Meddelanden > skärmen spegling (eller Smart View eller Quick Connect). Telefonen letar efter TV: n och identifierar vanligtvis den med modellnumret. När modellnumret visas väljer du det. Du kan bli ombedd att ange en PIN-kod från TV: n.
 • HTC: Gå till inställningar > HTC connect. Öppna den och sök efter TV: n.
 • LG: Kontrollera om skärmen spegling, Screen Share, Wi-Fi Direct, eller Miracast och gå igenom skanningsproceduren.
 • Andra märken: Kontrollera om skärmen spegling och följ anvisningarna.