Startar inte din MacBook Pro? Här är 6 sätt att fixa det

En MacBook Pro som inte startar kan behöva service på Apple Store, men innan du lämnar in den på service, försök med några saker för att se om problemet är något enkelt du kan fixa.

En MacBook Pro som inte startar alls skiljer sig från en som startar och fryser på en blå eller svart skärm. Informationen i den här artikeln gäller för alla MacBooks som inte startar alls.

Unsplash


Anledningar till att en MacBook Pro inte startar

När en MacBook Pro inte startar över huvud taget är problemet ofta relaterat till strömmen från ett vägguttag och kabeln som levererar den till MacBooken eller dess batteri. Det finns dock andra möjliga anledningar.

Så här fixar du en MacBook Pro som inte startar

Tryck på strömbrytaren på din MacBook Pro och lyssna efter ljud från fläkten eller ett surrande ljud från datorn. Om du hör något eller ser lampor på tangentbordet när du startar din MacBook fungerar datorn korrekt, men din skärm har ett problem som kan kräva professionell hjälp. Det kan också vara så att datorn inte kan känna av skärmen. Om du inte hör eller ser någonting på skärmen kan dessa korrigeringar få igång din MacBook Pro igen.

  1. Kontrollera strömanslutningarna. Om din MacBook Pro inte slås på alls är det första du bör kontrollera om den är inkopplad. Vänta några minuter innan du slår på Mac-datorn igen. Glöm inte att kontrollera eluttaget med en ficklampa eller annan ljuskälla för att se till att uttaget fungerar korrekt. Du kan även prova att koppla in något annat i samma uttag för att kontrollera om uttaget fungerar som det ska, eller helt enkelt prova att koppla in Mac Booken i ett annat uttag.

  2. Byt ut strömkabeln eller adaptern. Om Mac-datorn är inkopplad och inte slås på kan strömkabeln vara problemet. Testa att byta ut den mot en kabel som du vet fungerar för att försöka hitta problemet.

  3. Ladda batteriet. Om du kör din bärbara dator med batteriström kan batteriet vara urladdat. Anslut den bärbara datorn till en laddare och vänta minst tio minuter medan batteriet laddas innan du startar din MacBook med batteriström. Om du inte kan ladda batteriet, ta din MacBook till en Apple-butik eller en Apple-auktoriserad tjänsteleverantör för utbyte.

  4. Öka skärmens ljusstyrka. Det är möjligt att din MacBook Pro är påslagen, men att ljusstyrkan är så pass låg att den nästan ser helt svart ut på skärmen. Tryck på F2-tangenten längst upp på tangentbordet för att göra skärmen ljusare. På MacBook Pro:s med Touch Bar är ljuskontrollen på Touch Bar, men om Touch Bar inte lyser är din MacBook Pro inte påslagen.

  5. Koppla bort alla tillbehör och kringutrustning från din Mac-dator. Ett problem med en skrivare, extern enhet, USB-hubb eller mobil enhet - eller någon av kablarna - kan förhindra att Mac-datorn startar.

  6. Återställ SMC (System Management Controller). SMC styr mycket av en Mac-dators grundläggande funktionalitet; från dess skärm och lampor till dess fläkt och strömbrytare. Återställning av SMC löser ibland det som hindrar din MacBook Pro från att starta. Metoden skiljer sig för MacBook Pro:s från 2009 eller nyare eller för de senaste MacBook Pro-modellerna med T2 säkerhetschip.


Lämna en kommentar