Vad du ska göra om du har glömt ditt Windows Vista-lösenord

Har du glömt ditt Windows Vista-lösenord? Känn dig inte så dålig eftersom du inte är ensam. Vi ska göra våra lösenord svåra att gissa, men ibland gör vi dem så svåra att ingen, inte ens vi, kommer ihåg dem.

Foto av Kyle Glenn på Unsplash

Det finns flera sätt att hitta ditt glömda Vista-lösenord:


Använd din Windows Vista-lösenordsåterställningsskiva

Om du någon gång tidigare skapade en diskett för återställning av Windows Vista-lösenord, grattis till att du var proaktiv! Nu är det dags att använda den.

Din disk för återställning av lösenord fungerar fortfarande även om du har ändrat ditt Windows Vista-lösenord sedan du skapade det.

Ta utbildade gissningar

Innan du hoppar över detta till synes uppenbara råd, ta en titt på några av dessa idéer. Om du inte redan har gjort det, gör några allvarliga gissningsinsatser innan du går vidare till mer komplicerade sätt att få tillbaka ditt lösenord.

De flesta lösenord, till och med alltför komplicerade, är ofta inspirerade av vardagliga saker i våra liv, så du kanske kan omvandla ditt lösenord genom att gissa hur du kom på det.

Är det möjligt att ditt Vista-inloggningslösenord skapades med:

  • ditt namn?
  • namnet på en familjemedlem eller vän?
  • ett husdjurs namn?
  • en födelsedag?
  • ditt hem- eller kontorsadress?
  • något från din barndom?
  • en favoritmat?
  • ett ofta uppringt telefonnummer?
  • någon kombination av ovanstående idéer?

Behöver du mer hjälp med att komma ihåg det? Se hur du gissar ditt eget lösenord för några andra idéer.


Be en administratör ändra det

Om du delar din dator med någon annan kan den personen ha åtkomst på administratörsnivå, vilket innebär att de kan ändra ditt Vista-lösenord åt dig.

Om du är den enda användaren av datorn kommer det här rådet uppenbarligen inte att göra dig mycket bra. Detta gäller förmodligen för de flesta eftersom de flesta av oss är ensamanvändare av vår dator.


Använd denna hack för att återställa ditt Vista-lösenord

Nu går vi in ​​på de allvarliga grejerna. Inte omöjligt, inte ens för nybörjaren, bara mycket mer involverat än att gissa.

Om du har provat de enklare idéerna ovan och ingenting har fungerat, följ vår vägledning om hur du återställer ett Windows Vista-lösenord. Ja, det finns få kommandon att utföra och du kan behöva göra några saker du aldrig har gjort tidigare, men det är väldigt enkelt och gör nästan alltid tricket.

Hacka in i datorn med ett program för återställning av lösenord

Om du inte kommer ihåg ditt glömda Vista-lösenord, du har ingen disk för återställning av lösenord, du är den enda användaren på din dator och återställningstricket fungerade inte, då är det dags att gå vidare till dedikerad återställning / återställning programvara.

Windows-program för återställning av lösenord är gratis programvaruverktyg som är utformade för att återställa / radera ditt lösenord eller återställa det gamla lösenordet. De är inte de enklaste programmen i världen att använda, men om du kan följa steg-för-steg-anvisningar är ett program för lösenordåterställning nästan säkert för att få dig ur denna situation.

Kan du fortfarande inte hitta ditt Windows Vista-lösenord?

Om du fortfarande inte kan komma in i Windows Vista, även efter att ha testat alla gratis lösenordsåterställningsprogram, måste du göra en ren installation av Windows. Det här är den typ av återställning som raderar allt på din dator, inklusive lösenordet du inte kommer ihåg.

Detta är ett drastiskt och destruktivt steg, men om du har glömt ditt Vista-lösenord och inte kan komma på något annat sätt garanteras en ren installation att din dator kommer tillbaka i full fungerande skick.

Vad du ska göra efter att du har återställt ditt lösenord

När du har räknat ut ditt lösenord eller återställt det för att skapa ett annat bör du tänka på hur du kan undvika detta i framtiden. Det sista du vill är att upprepa dessa lösenordsåterställningsmetoder igen om några månader när du stöter på samma situation.

Förutom att göra en lösenordsåterställningsskiva som beskrivs i länken ovan är det näst bästa sättet att se till att du alltid kan komma in i Windows att spela in ditt lösenord någonstans. I stället för att skriva ner det bredvid din dator eller begå ett komplext lösenord i minnet, överväg dock att lagra det i en lösenordshanterare. Se bara till att använda en som har mobilåtkomst så att du kan hitta ditt lösenord utan att behöva komma åt Windows.

Ett annat sätt att säkerställa att du aldrig har tillgång till din dator är att ställa in automatisk inloggning i Vista. Detta låter din dator lagra lösenordet så att allt du behöver göra är att slå på din dator för att logga in på ditt användarkonto - inget lösenord behövs! Detta är definitivt inte ett säkert sätt att använda din dator men det är ett alternativ.