MDA-fil (vad det är och hur man öppnar en)

En fil med MDA-filtillägget är en Microsoft Access-tilläggsfil som används för att utöka programmets funktionalitet, som för att lägga till nya funktioner och frågor. Vissa tidiga versioner av Microsoft Access använde MDA-filer som arbetsytafiler.

ACCDA ersätter MDA-format i de senaste versionerna av Microsoft Access.

Vissa MDA-filer används inte alls i Access, men kan istället associeras med Yamahas Clavinova-piano eller Creative Technology's MicroDesign-programvara som en fil i området. Ändå kan andra MDA-filer vara orelaterade och sparas som Meridian Data Slingshot-filer eller Rays Media Data-filer, eller kan användas med programvaruverktyg som kallas EPICS.


Hur man öppnar en MDA-fil

De allra flesta MDA-filer du kommer att stöta på är Access Add-in-filer, vilket innebär att de kan öppnas med Microsoft Access.

Microsoft Access använder andra format som liknar MDA, som MDB, MDE, MDT och MDW. Alla dessa format kommer också att öppnas i Access, men om din specifika fil inte gör det, se till att du inte läser fel förlängningen och att den inte riktigt ser ut som en .MDA-fil, som en MDC, MDS eller MDX fil.

Om din fil definitivt använder .MDA-filtillägget, men den inte öppnas med Microsoft Access, kan det vara en typ av ljudfil som avser Yamahas Clavinova-piano. Programmet YAM-spelare ska kunna öppna det formatet.

För MicroDesign Area-filer är allt vi har en länk till Creative Technology-webbplatsen, men vi vet inte var (eller om) du kan ladda ner MicroDesign-programvaran. Det verkar som om detta format kan vara en typ av bildfil, vilket betyder att det är möjligt att du kan byta namn på det till .JPG eller .PNG och öppna det med valfri bildvisare.

Vi har inte heller mycket användbar information om Meridian Data Slingshot-filer förutom att de ursprungligen användes av Meridian Datas Slingshot-programvara. Företaget har bytt händer mycket genom åren men förvärvades senast av Microchip Technology.

Vi har ingen information för MDA-filer som är Rays Media Data-filer.

EPICS står för Experimental Physics and Industrial Control System, och dess relaterade programvara använder också MDA-filer.

Med tanke på att det finns några olika möjliga format som använder .MDA-filtillägget kan du ha tur att öppna filen med en textredigerare eller HxD-programmet. Dessa applikationer öppnar alla filer som om det vore ett textdokument, så om du öppnar MDA-filen visas någon form av identifierbar information (som någon rubriktext högst upp i filen), kan det peka dig i riktning mot det program som var används för att skapa den.

I ett omvänd problem kan du ha mer än ett program installerat som öppnar MDA-filer. Om det är sant, och det som öppnar dem som standard (när du dubbelklickar på en) inte är det du vill öppna dem, är det lätt att ändra. Så här ändrar du filassociationer i Windows.

Hur man konverterar en MDA-fil

Även om det finns många unika användningsområden för MDA-filer, känner vi inte till några filkonverteringsverktyg som kan ändra en till ett annat, liknande format.

Din bästa satsning är att öppna MDA-filen i lämpligt program och se vilka alternativ den ger dig. Programvara som stöder filkonverteringar tillåter det i allmänhet genom någon form av Fil > Spara som or Exportera menyalternativ.


Lämna en kommentar