HUS-fil (vad det är och hur man öppnar en)

En fil med HUS-filtillägget är en Husqvarna Designer Embroidery Machine Format-fil som används av Husqvarna Viking symaskiner. HUS-filer innehåller syinstruktioner som kan läsas av olika broderiprogram.

Detta svenska företag grundades 1872 och hette tidigare Husqvarna Sewing Machines innan det bytte till VSM Group. År 2006 köptes VSM Group av Kohlberg & Co., ägaren till det amerikanska symärket Singer.

VSM Group slogs sedan samman med Singer för att skapa SVP Worldwide, som står för de symärken den representerar: Singer, Viking och Pfaff.

HUS står också för härdad unik lagring och chef för användartjänster, men ingen av dessa termer har något att göra med symaskinens filformat.


Hur man öppnar en HUS-fil

HUS-filer kan öppnas med Basic Embird (med Studio-plugin), Pfaff 3D Creative Suite, Buzz Tools 'BuzzXplore och Design Gallery's StudioPlus.

Jag är säker på att en del av programvaran på Husqvarnas egen webbplats också kan öppna HUS-filer. Om du fick en CD med din symaskin kan programvaran förmodligen också finnas där.

SewWhat-Pro och ett program som heter min redaktör är två andra applikationer som kanske kan öppna HUS-filer.

Om du upptäcker att ett program på din dator försöker öppna HUS-filen men det är fel applikation eller om du hellre vill ha ett annat installerat program som öppnar HUS-filer, se vår Hur man ändrar standardprogrammet för en specifik filtilläggsguide för att göra den förändringen i Windows.

Hur man konverterar en HUS-fil

Ett sätt att konvertera en HUS-fil till SHV eller något annat format är med Basic Embird. Se bara till att du använder Editor-läge, som kan växlas mellan Manager läge med menyn högst upp i programmet. Använd Fil > Spara som... menyalternativ för att välja mellan dussintals format.

Data 7 Embroidery Conversion Tool är ett annat alternativ för att konvertera en HUS-fil till ett annat filformat. Du kan få en testversion från nedladdningssidan.

Använd Fil > Spara som... meny i Data 7-programmet för att konvertera HUS-filen till PES (Bernina / Brother / Babylock / Enkelhet); VST (Virtual Stitch); Tajimas DST-, DSB- eller DSZ-format; Wilcoms format T01, T03, T04 eller T05; Elna (EMD); Pfaff (PCS); Pfaff Mac (PCM) och flera andra liknande sömrelaterade format.

Wilcoms TrueSizer Web är ett annat sätt att konvertera en HUS-fil. När du har registrerat dig för ett gratis användarkonto på den webbplatsen laddar du upp filen via Öppen design och använd sedan Spara resultat ... > Konvertera design möjlighet att spara den i några av samma format som stöds av Data 7 Embroidery Conversion Tool, liksom till sådana som PEC, SEW, JEF, PCD, PCQ och CSD.

Husqvarna har ett plugin som heter Premier + Explorer Plug-In som ska kunna konvertera en HUS-fil till VP3 för användning på RUBY Royale.

Du kan vanligtvis konvertera en fil med en gratis filkonverterare om du arbetar med ett mer populärt format som MP3, DOCX eller PDF. De flesta av dessa typer av omvandlarverktyg stöder dock inte HUS-filer, varför du bör använda ett av de program som nämns ovan.


Kan du fortfarande inte öppna filen?

Om din fil inte öppnas med programmen ovanifrån skulle det vara en bra idé att dubbelkolla filtillägget för att se till att du inte förväxlar ett helt annat filformat med en HUS-fil. Vissa filer verkar ha samma filtillägg men har faktiskt två helt olika format.

Några exempel inkluderar HUM (OMSI Human Configuration), AHS och HUH (HydroCAD Unit Hydrograph Definitions) filer. Var och en av dessa filer finns i format som inte är relaterade till HUS-formatet och öppnas därför inte med samma program.

Undersök istället filtillägget som läggs till i slutet av filen för att lära dig vilka program som kan öppna eller konvertera den.


Lämna en kommentar