Android 11 till den nionde graden: vad de nya Pixlarna kan göra


Nya funktioner och appar som debuterade på de nya Pixlarna och som visar vad Googles Android 11 kan göra

Google presenterade de nya 5G-smarttelefonerna Pixel 5 och Pixel 4a den 30 september och kommer att börja sälja dem under andra halvan av oktober. Innan lanseringen förväntade sig ingen mycket från hårdvarusidan, men alla förväntade sig mycket från mjukvarusidan. De nya Pixlarna är två enheter i mellanklass med bästa möjliga implementering av Android 11.

Algoritmer för artificiell intelligens å ena sidan och mer avancerade och optimerade appar å andra sidan gör skillnaden mellan en vanlig Android-smartphone och en Google Pixel 2020. Det finns många nya Android-funktioner som introduceras på Pixel (och kanske först i framtiden på andra enheter). Om alla dessa kommer att nå Europa (och om de nya pixlarna ens kommer att nå Italien) är okänt, men det är möjligt att åtminstone några av dem kommer att utvidgas till tidigare generationer av Google-smartphones. Därför skiljer sig Pixel 5 och Pixel 4a 5G från andra Android-smartphones på marknaden.

Google Pixel: den nya kameraappen

Kvaliteten på de bilder som tas har alltid varit ett plus för Pixel-smartphones, även om Pixel aldrig har haft lika många sensorer och linser som andra tillverkares telefoner. Kameraappen har alltid gjort skillnad och utnyttjar den tillgängliga hårdvaran på bästa sätt med en stor injektion artificiell intelligens.

Nya funktioner i kameraappen på de två 2020 Pixels inkluderar Cinematic Pan för smidigare videofilmning, nattläge för porträtt och en kraftfull ny redigerare med många förinställningar som redan är inställda, men med friheten att redigera bilderna i efterhand.


Google Pixel och automatiska svar

En annan mycket användbar funktion i nya Pixel är "Vänta för mig". När vi ringer ett servicenummer med en telefonsvarare måste vi ofta vänta i flera minuter och lyssna på repetitiv musik. Nu väntar telefonen på oss.

Denna funktion, som för närvarande bara finns i USA, lyssnar på de inspelade orden från telefonsvararen och känner av att vi kommer att vänta. Vi kan sedan be telefonen att vänta på oss och ringa oss när den inser att en människa har anlänt i andra änden.


Google Pixel: den nya inspelaren

Förra året införde Google nya funktioner i appen Inspelaren som gjorde ljudinspelning smartare med transkriptioner i realtid. I den nya Pixel Recorder transkriberas varje inspelning automatiskt och vi kan använda dessa transkriptioner för att redigera ljudet också: det räcker att markera en fras i den transkriberade texten för att beskära eller ta bort motsvarande ljud.

Google Pixel: den extrema batterispararen

En annan egenskap hos Pixlarna har alltid varit deras förmåga att vara på under mycket längre tid än vad du kanske tror. Dessa smartphones har aldrig haft stora batterier, men de har alltid varit mycket optimerade på mjukvarusidan och det har gjort att de har en mycket god autonomi även efter månader och månader av användning.

Nu kommer "Extreme Battery Saver", ett nytt läge som lovar upp till 48 timmars total autonomi. Den fungerar genom att pausa de flesta appar, inaktivera andra funktioner och sakta ner icke nödvändiga bakgrundsprocesser. Viktiga processer som telefon, meddelanden, klocka, inställningar och andra viktiga Android 11-funktioner påverkas inte.

Lämna en kommentar