Så här fixar du det när Facebook Messenger inte fungerar

Facebook Messenger är ett praktiskt sätt att kommunicera med vänner och familj via text, röst och video. Men när Messenger inte fungerar för dig, ta reda på varför och fixa det. Nedan följer några vanliga problem och korrigeringar du bör undersöka innan du kontaktar Facebook-support.

Colin Anderson / Getty Images


Orsaker till Facebook Messenger-problem

Det finns många anledningar till att Facebook Messenger kanske inte fungerar, allt från hårdvaruproblem i slutet till programfel i Facebooks ände. Huruvida du kan åtgärda problemet beror på diagnosen och dess potentiella lösningar.

Hur man löser problem med Facebook Messenger

Här är några vanliga problem som användare rapporterar tillsammans med potentiella lösningar. Om problemet du upplever och lösningen inte listas här, kontakta Facebook. För att rapportera problemet till Facebook, välj frågetecken i det övre högra hörnet av en Facebook-sida, välj Rapportera ett problem, och följ instruktionerna på skärmen.

 1. Kontrollera din internetanslutning. Om din enhet inte är ansluten till ett trådlöst nätverk eller om nätverket har problem kan du kanske inte se dina meddelanden.

 2. Kontrollera om Facebook Messenger är nere. När du inte kan komma åt Facebook Messenger kan det vara ett problem på företagets sida, inte din.

 3. Slå på Facebook Messenger. Om namnen i ditt Facebook Messenger-sidofält är nedtonade är Messenger inaktiverat eller din status är inte tillgänglig.

  Om du inte ser en grön indikator bredvid någons namn är de offline.

 4. Uppdatera appen. Om du använder Facebook Messenger-mobilappen och inte kan logga in kan du behöva uppdatera till en nyare version.

 5. Kontrollera datorns högtalare. Om du gör ett röst- eller videosamtal på Messenger och det inte finns något ljud finns det några enkla korrigeringar.

 6. Se till att webbkameran fungerar. Ingen video? Felsök datorns kamera för att diagnostisera problemet.

 7. Blockera användare från att skicka meddelanden till dig. Om en användare irriterar eller trakasserar dig, blockera dem tillfälligt eller permanent med några få klick. Alternativt kan du kontrollera om du har blockerat någon av misstag om du inte kan skicka meddelanden till en viss person.

 8. Kontrollera om du är blockerad. Om någon blockerade dig på Messenger eller Facebook kan du inte skicka meddelanden till dem eller svara på gamla meddelanden.

 9. Ta bort Messenger. Om du bara ser toppen av Facebook Messenger-sidofältet i ett webbläsarfönster är det för närvarande dolt. Välj Tillbehör ikonen (indikeras av ett kugghjul) för att ta bort sidofältet.

 10. Stäng av Messenger för några av dina vänner. Användare med fler vänner än vad chattfältet rymmer kan finna Facebook Messenger utmanande att använda. Du kan förenkla saker genom att inaktivera Messenger för specifika användare.


Lämna en kommentar