Gratis Driver Scout v1.0 Review

Av alla gratis drivrutinsuppdateringsprogram som vi har använt är Free Driver Scout definitivt en av våra favoriter, främst för att det ger riktigt automatiserade drivrutinsinstallationer.

Gratis Driver Scout kommer att söka efter, ladda ner och installera alla dina inaktuella drivrutiner åt dig automatiskt och utan ytterligare kranar, klick eller annat arbete från dig.

Ladda ner gratis Driver Scout

Denna recension är av Free Driver Scout version 1.0. Meddela oss om det finns en nyare version att granska.


Mer om Free Driver Scout

â € <

Stöd för de flesta versioner av Windows, tillsammans med en trevlig funktion som är till hjälp innan en större Windows-uppgradering, är några av de funktioner du hittar i Free Driver Scout:

 • Gratis Driver Scout hittar och installerar drivrutiner för Windows 8, Windows 7, Windows Vista och Windows XP. Även om det inte stöds officiellt verkar det också fungera bra i Windows 10
 • När Free Driver Scout har hittat hårdvara som kräver drivrutinsuppdateringar kan du inaktivera att någon av dem dyker upp i en framtida genomsökning, vilket är till hjälp för hårdvara som du inte vill uppdatera hela tiden
 • Du kan se versionsnumret och släppdatumet för den för närvarande installerade drivrutinen, liksom det nya uppdaterade versionsdatumet, vilket är till hjälp för att verifiera att drivrutinsuppdateringen verkligen är vad du ville ha
 • Gratis Driver Scout kan säkerhetskopiera och återställa några eller alla installerade drivrutiner gratis
 • OS Migration Tool är en funktion som ingår i Free Driver Scout som låter dig ladda ner enhetsdrivrutiner för en annan version av Windows (till exempel Windows 8 om du kör 7), vilket är användbart om du planerar att uppdatera Windows till en nyare version

Gratis Driver Scout För- och nackdelar

Automatisk uppdatering av drivrutiner är naturligtvis en av de större fördelarna med att använda Free Driver Scout, men det finns också några andra saker att tänka på:

Fördelar:

 • Programmet är väldigt enkelt att installera
 • Stöder manuella och schemalagda skanningar
 • Uppdateringar kan konfigureras för att installeras automatiskt
 • Bulknedladdningar
 • Ingen inmatning krävs när uppdateringar installeras

Nackdelar:

 • Hittar inte så många föråldrade drivrutiner som liknande programvara gör
 • Försöker installera flera oberoende program under installationen
 • Programvaran uppdateras inte längre

Tankar om Free Driver Scout

Efter att ha läst proffsen och beskrivningen ovan, är det uppenbart Free Driver Scout är ett riktigt bra val för ett drivrutinsuppdateringsprogram om du inte vill behöva tänka på att köra skanningar och ladda ner själv. Utöver det kan du säkerhetskopiera drivrutiner och till och med ladda ner drivrutiner för ett annat operativsystem, vilket är riktigt bra.

Men som vi nämnde ovan hittade Free Driver Scout helt enkelt inte så många föråldrade drivrutiner som några andra drivrutinsuppdateringsverktyg. Det här är uppenbarligen en avstängning, för även om programvaran gör allt för dig är det knappast det bästa verktyget som finns tillgängligt om andra kan ge mer information om föråldrade drivrutiner.

Det verkar också som om utvecklaren har slutat släppa uppdateringar till programmet. Webbplatsen innehåller inte Windows 10 som ett officiellt kompatibelt operativsystem och det har varit på version 1.0 under lång tid.

Ladda ner gratis Driver Scout

Under installationen försöker installationsprogrammet lägga till några icke-relaterade program till din dator tillsammans med programvaran Free Driver Scout. Om du vill inaktivera installationen av dessa program måste du klicka Nedgång för varje erbjudande.