Så kommer iPhone Xr, Apples 2018 års lågpris-smartphone att se ut


Med en bakre kamera, en 6,1-tums LCD-skärm och flera snygga färger. Så kommer Apples budget-iPhone att se ut

När förväntningarna på Apples nästa toppmodell, iPhone Xs och iPhone Xs Max (som kommer att presenteras vid ett särskilt evenemang den 12 september 2018) växer, undrar många av Cupertinos smartphone-älskande användare hur Apples nya budgettelefon, iPhone XC, kommer att se ut.

För dem som inte vet, bland de olika 2018 iPhones planerar Apple också att lansera en "lågkostnadsmodell" som borde vara en slags iPhone 8 i sin uppdaterade variant. Att definiera iPhone XC som den nya iPhone 8, och därmed en iPhone 9, skulle dock vara fel. Cupertinos lågkostnadstelefon är ett brott med det förflutna för Apple och kommer att komma i ljusa färger som aldrig tidigare setts på någon iPhone, inte ens på de billigaste modellerna. iPhone XC kommer att ha en 6,1-tumsskärm med LCD-teknik, men här är priset och funktionerna för en av de mest efterlängtade iPhones i historien i detalj.

iPhone XC: tekniska specifikationer

Låt oss börja med designen: iPhone XC kommer att ha den gränslösa skärmen som redan har setts på 2017 års iPhone X. Den kommer inte att sakna en skåra på toppen av skärmen för att ge plats åt den främre kameran och olika sensorer, inklusive FaceID för ansiktsigenkänning. Trots att det är en billigare modell, vilket vi kan gissa utifrån användningen av LCD-skärmen och inte OLED-skärmen som på iPhone Xs och iPhone Xs Max, kommer skillnaden mellan iPhone Xc och Apples två nya toppmodeller att vara mycket liten när det gäller design. Som nämnts kommer fodralet att ha flera pastellfärger, vilket bekräftas av beteckningen C, som redan användes på iPhone 5c, en av de få Apple-smartphone-modellerna med mycket annorlunda färger än Cupertinos tradition. iPhone Xc finns för närvarande i tre färger: vit, röd och blå. Dessa kommer förmodligen att kompletteras med två versioner i orange och grönt. Processorn i den nya iPhone XC kommer att vara samma A12 som finns i iPhone Xs och iPhone Xs Max. iPhone XC kommer att ha en enda kamera på baksidan, vilket bryter mot trenden för smartphones i mellanklass och toppklass. Enligt obekräftade rykten kan iPhone XC lanseras i vissa länder som en Dual-SIM-enhet.


iPhone XC: tillgänglighet och lanseringspris

Enligt de senaste ryktena kommer iPhone XC att lanseras i Italien till ett listpris på 699 euro. Det är nästan samma pris som Apples lanseringspris för iPhone 8. Detta bekräftar teorin att iPhone XC är en uppdatering av sin föregångare men med några intressanta nya funktioner. iPhone Xs-modellen förväntas å andra sidan komma ut på marknaden för 909 euro och iPhone Xs kommer att kosta cirka 1149 euro. För att få bekräftelse på alla dessa nyheter behöver vi bara vänta till kl. 19.00 den 12 september 2018, då Apple kommer att visa upp sina nya iPhones.


Lämna en kommentar