Skapa och anpassa kuvert i Microsoft Word

Att skapa kuvert i Microsoft Word är lika enkelt som att skriva ut kuvert för hand. Ett specialverktyg i programmet skapar automatiskt kuverten åt dig. Allt du gör är att infoga din returadress och mottagarens adress. När du vill ge dina kuvert en personlig touch eller formatera kuvert för att passa ditt varumärke, anpassa utseendet på texten.

Informationen i den här artikeln gäller Word för Microsoft 365, Word 2019, Word 2016, Word 2013 och Word för Mac.


Hur man skriver ut ett anpassat kuvert

Kuvert kan ställas in så att de inkluderar leverans- och returadresser. Om du inte gillar standardinställningarna för kuvertet kan du anpassa det med ett annat typsnitt och olika avstånd mellan texten och kuvertets yttre kant. Du kan också ändra hur kuvertet matas in i skrivaren.

Så här skapar och skriver du ut ett kuvert med verktyget Word kuvert och etiketter:

 1. Gå till Utskick fliken.

 2. i Skapa grupp, välj Kuvert.

 3. i Kuvert och etiketter dialogrutan, gå till Kuvert fliken och ange sedan a Leveransadress och en Returadress.

  Om mottagaren finns i din Outlook-adressbok väljer du adressbok rullgardinspilen och välj en kontakt.

 4. Välj om du vill ändra kuvertets utseende Tillbehör att öppna Kuvertalternativ dialog ruta.

 5. För att ändra kuvertets storlek, gå till Kuvertalternativ , välj den Kuvertstorlek nedrullningspilen och välj en anpassad storlek.

 6. Välj om du vill använda ett annat teckensnitt för leveransadressen eller returadressen Font att öppna Kuvertadress dialog ruta. Välj ett teckensnitt och välj OK.

 7. För att ändra hur kuvertet skrivs ut, gå till Utskriftsalternativ flik. Välj sedan en annan riktning, riktning och matningskälla för din specifika skrivare.

  Skrivaren måste väljas i förväg. du kan inte välja en skrivare från listan.

 8. Välja OK efter att du har gjort alla anpassningar i kuvertet.

 9. Sätt i tomma kuvert i skrivaren. För att ta reda på vilket sätt du ska placera kuvertet, gå till Kuvert och etiketter dialogrutan väljer du Kuvert fliken och titta på Feed sektion, som finns i det nedre högra området av fönstret. Flödet visar hur kuvertet ska laddas.

 10. i Kuvert och etiketter dialogrutan väljer du Skriva ut.

  Om du använder elektronisk porto-programvara lägger Word till dig frimärket i kuvertet åt dig.

Lägg till ett kuvert i ett dokument

Om du hellre vill göra ändringar och anpassa kuvertet i ett Word-dokument, välj Lägg till i dokument för att infoga kuvertet som en ny sida (sida noll) i det aktiva dokumentet. Anpassa sedan kuvertet hur du vill.

Kuvert måste uppfylla specifikationerna för inrikes post och de internationella postmanualspecifikationerna, de postbestämmelser som utfärdats av United States Postal Service. Kuvert måste vara fria från röran och överflödig text och grafik och vara maskin- och mänskligt läsbara.


Lämna en kommentar