Så här hittar du Microsoft Word-mallar på Office Online

Microsoft Office innehåller många färdiga mallar inbyggda i programvaran. Om du letar efter en viss stil eller layout för ditt dokument och inte hittar det bland mallarna som ingår i Word, oroa dig inte. Du behöver inte skapa en från grunden. Microsoft Office Online-webbplatsen är en utmärkt resurs i din sökning efter rätt mall.

Instruktionerna i denna artikel gäller för Microsoft Word för Microsoft 365, Word 2019, Word 2016 och Word för Mac.


Vad är en mall?

Mallar är förformaterade dokumentfiltyper som skapar en kopia av mallinnehållet när de öppnas. Dessa mångsidiga filer hjälper dig att snabbt skapa dokument som flygblad, forskningspapper och återupptas utan manuell formatering. Mallfiler för Microsoft Word använder tilläggen .dot, .dotx eller .dotm.

När du öppnar en mall öppnar Word ett nytt dokument med all formatering på plats, redo för dig att anpassa efter behov. Du kan sedan spara dokumentet med ett unikt filnamn.

Hur du får åtkomst till online-mallar

Du kan hitta och ladda ner Microsoft Office online-mallar i Word. Här är hur:

  1. Välja Fil > Ny för att starta ett nytt dokument.

  2. Välj en mall eller använd sökrutan för att hitta alternativ.

  3. När du hittar mallen du vill använda väljer du den för att se en förhandsgranskning och beskrivning. Välj Skapa för att öppna mallen.


Så här får du tillgång till onlinemallar för Word på Mac

Processen för att hitta och öppna en ny mall på Microsoft Word för Mac liknar Windows-versionen. Onlinemallarna är dock integrerade med de i appen när du söker.

  1. Välja Fil > Nytt från mallen.

    Kortkommandot är Skift + Kommando + P.

  2. Klicka Mallar (ligger bredvid Sök högst upp på skärmen).

  3. Använd sökfält för att leta efter en viss typ av mall.

  4. Resultaten kommer att vara en blandning av de förinstallerade Word-mallarna och de som finns tillgängliga online. Välj den mall du vill ha.

  5. Välja Skapa för att ladda ner mallen och öppna ett nyligen formaterat dokument klart för användning.


Ladda ner mallar från Office Online-webbplatsen

Beroende på din version av Word kommer din webbläsare antingen att visa mallar i appen eller öppna sidan Office-mallar i webbläsaren.

I äldre versioner av Word som inte längre stöds av Microsoft, till exempel Word 2003, kan en felsida visas när Word öppnar Office Online-sidan i en webbläsare. Om så är fallet går du till sidan Mallar för Office Online.

Från sidan Office-mallar kan du söka efter Office-program eller tema. När du söker efter program har du möjlighet att söka efter dokumenttyp.

Klicka på när du hittar en mall som passar dina behov Download. Mallen öppnas för redigering i Word.

Lämna en kommentar