Spionappen du kan ladda ner till din telefon (men inte använda)

#


Appen är utformad för att endast användas av insiders och gör det möjligt att dela foton, bilder och annan oklassificerad information

Det är inte bara vanliga dödliga, från och med i dag kommer även 007:orna att ha en egen app för att kommunicera, dela videor, bilder och annan oklassificerad information. Den heter Tearline och gör det möjligt för alla att uppdatera befintliga inlägg och dela med sig av ny information - ett slags Wikipedia för amerikansk underrättelsetjänst.

Appen för spioner är faktiskt tillgänglig för alla. Problemet är att spionappen endast kan användas av "insiders". Översatt betyder det att endast hemliga agenter och regeringstjänstemän har fri tillgång. Appen kräver inloggningsuppgifter för att kunna utnyttjas. Idén, som NGA, National Geospatial Intelligence Agency, deltog i, är att tillhandahålla ett verktyg där 007:or kan dela med sig av berättelser och dokument som rör underrättelseverksamhet och som, även om de inte är sekretessbelagda, ändå är användbara för deras arbete.

Intelligenceens Wikipedia

Applikationen utvecklades också av IDEO, ett företag som specialiserat sig på design och som tog hand om användargränssnittet och den estetiska aspekten av Tearline. Enligt vad vi kan gissa oss till - eftersom appen är avsedd för ett fåtal utvalda personer är det inte möjligt att med säkerhet veta hur den fungerar - liknar appens mekanism den för wikisajter. Plattformen drar nytta av varje medlem av underrättelsetjänsten, som kan lägga upp information och uppdatera den om nya händelser inträffar. En agent som söker information kan till exempel utnyttja vad andra 007:or tidigare har publicerat. I appen kan man också dela grafer och ställa frågor. Kort sagt, tiderna förändras och kommunikationssätten förändras, även för spioner.


Lämna en kommentar