Hur du åtgärdar Libcurl.dll fel eller saknas fel

Libcurl.dll-fel orsakas av situationer som leder till borttagning eller korruption av libcurl DLL-filen.

I vissa fall kan libcurl.dll-fel indikera ett registerproblem, ett problem med virus eller skadlig kod eller till och med ett maskinvarufel.

Det finns flera olika sätt som libcurl.dll-fel kan visas på din dator. Här är några av de vanligaste:

Libcurl.dll hittades inte
Det här programmet kunde inte startas eftersom libcurl.dll inte hittades. Problemet kan åtgärdas om du installerar om programmet igen.
Kan inte hitta [PATH] libcurl.dll
Filen libcurl.dll saknas.
Det går inte att starta [APPLICATION]. En nödvändig komponent saknas: libcurl.dll. Installera [APPLICATION] igen.

Libcurl.dll felmeddelanden kan visas när du använder eller installerar vissa program, när Windows startar eller stängs av, eller kanske till och med under en Windows-installation.

Sammanhanget med libcurl.dll-felet är en viktig information som kommer att vara till hjälp när du löser problemet.

Felmeddelandet libcurl.dll kan gälla för alla program eller system som kan använda filen i något av Microsofts operativsystem, inklusive Windows 10, Windows 8, Windows 7, Windows Vista, Windows XP och Windows 2000.

Några populära program som är kända för att använda libcurl.dll-filen och kan därför vara inblandade i ett DLL-filfel, inklusive Microsoft Office, Notepad ++, OpenOffice, VMware Workstation och Adobe Photoshop.


Hur du åtgärdar Libcurl.dll fel

Ladda inte ner libcurl.dll från en "DLL-nedladdningswebbplats". Det finns många anledningar till att det är en dålig idé att ladda ner en DLL-fil. Om du behöver en kopia av libcurl.dll är det bäst att få den från sin ursprungliga, legitima källa.

Starta Windows i felsäkert läge för att slutföra något av följande steg om du inte kan komma åt Windows normalt på grund av libcurl.dll-felet.

 1. Återställ libcurl.dll från papperskorgen. Den enklaste möjliga orsaken till en "saknad" libcurl.dll-fil är att du felaktigt har tagit bort den.

  Om du misstänker att du av misstag har raderat libcurl.dll men redan har tömt papperskorgen kan du kanske återställa libcurl.dll med ett gratis filåterställningsprogram.

  Att återställa en borttagen kopia av libcurl.dll med ett filåterställningsprogram är en smart idé bara om du är säker på att du har tagit bort filen själv och att den fungerade ordentligt innan du gjorde det.

 2. Kör en virus / malware-genomsökning av hela ditt system. Vissa libcurl.dll-fel kan relateras till ett virus eller annan infektion med skadlig kod på din dator som har skadat DLL-filen. Det libcurl.dll-fel du ser kan till och med vara relaterat till ett fientligt program som maskerar sig som filen.

 3. Använd Systemåterställning för att ångra senaste systemändringar. Om du misstänker att libcurl.dll-felet orsakades av en ändring av en viktig fil eller konfiguration kan en systemåterställning lösa problemet.

 4. Installera om programmet som använder filen libcurl.dll. Om DLL-felet libcurl.dll inträffar när du använder ett visst program bör filen ominstalleras om.

  Gör ditt bästa för att slutföra detta steg. Ominstallation av programmet som tillhandahåller libcurl.dll-filen, om möjligt, är en trolig lösning på detta DLL-fel.

  Innan du installerar om kan du behöva ta bort programmet helt med hjälp av ett gratis avinstalleringsverktyg, eftersom vissa grundläggande, inbyggda avinstallatorer inte tar bort varje enskild rest av programmets installationsfiler. Om några av dessa filer är kvar kan de orsaka samma eller andra DLL-fel senare.

 5. Uppdatera drivrutinerna för hårdvaruenheter som kan vara relaterade till libcurl.dll. Om du till exempel får ett felmeddelande "Filen libcurl.dll saknas" när du spelar ett 3D-videospel kan du försöka uppdatera drivrutinerna för ditt grafikkort.

  Libcurl.dll-filen kan eller inte är relaterad till grafikkort; detta var bara ett exempel. Nyckeln här är att ägna stor uppmärksamhet åt felets sammanhang och felsöka därefter.

 6. Rulla tillbaka en drivrutin till en tidigare installerad version om libcurl.dll-fel började efter uppdatering av en viss hårdvaruenhets drivrutin.

 7. Installera alla tillgängliga Windows-uppdateringar. Många servicepaket och andra korrigeringar ersätter eller uppdaterar några av de hundratals Microsoft-distribuerade DLL-filerna på din dator. Libcurl.dll-filen kan ingå i en av dessa uppdateringar.

 8. Testa ditt minne och testa sedan hårddisken. Vi har lämnat majoriteten av felsökning av maskinvara till det sista steget, men datorns minne och hårddisk är lätta att testa och är de mest troliga komponenterna som kan orsaka libcurl.dll-fel när de misslyckas.

  Om hårdvaran misslyckas med några av dina tester, byt ut minnet eller byt ut hårddisken så snart som möjligt.

 9. Reparera din installation av Windows. Om enskilda libcurl.dll-felsökningsråd ovan inte lyckas bör en reparations- eller reparationsinstallation för start återställa alla Windows DLL-filer till deras fungerande versioner.

 10. Använd en gratis registerrensare för att reparera libcurl.dll-relaterade problem i registret. Ett gratis registerrensare kan hjälpa till genom att ta bort ogiltiga libcurl.dll registerposter som kan orsaka DLL-felet.

  Vi rekommenderar sällan användning av registerrensare. Vi har inkluderat alternativet här som ett "sista utväg" -försök innan det destruktiva steget kommer nästa.

 11. Utför en ren installation av Windows. En ren installation av Windows raderar allt från hårddisken och installerar en ny kopia av Windows. Om inget av stegen ovan korrigerar libcurl.dll-felet bör detta vara din nästa åtgärd.

  All information på din hårddisk raderas under en ren installation. Se till att du har gjort det bästa försöket att fixa libcurl.dll-felet med hjälp av ett felsökningssteg före det här.

 12. Felsök ett maskinvaruproblem om några libcurl.dll-fel kvarstår. Efter en ren installation av Windows kan ditt DLL-problem bara vara relaterat till maskinvaran.

Lämna en kommentar